Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обективно за ФИАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SHB написа:
    Това за предния капак незнам дали е така,трябва да пробвам но за педалите си е точно така,на мен ми се е случвало да натисна газта и спирачката едновременно,неприятно се получава...
    Не пробвай ако не искаш да хлътне д-то на мацката при двигателя

Коментар

колеги линеата ми е на 12700км. миналата седмица я закарах в АИ за 1 гарнционен преглед.на въпроса дали имамли оплквания отговрих че от 1000км. има леко скърцане при въртене на волана особенно на място.диагнозата е сухи лагери на макферстоните хората се опитаха да вкарат грес но положението е същото скърца като икарус другата седмица ще я карам да я разглобяват незнам колко време ще остана без колата

Коментар

Аз попаднах случайно на фиат, преди това 5 години карах опел, а за мен колите бяха опел, VW и форд. Виждах по улиците фиатки, истински ми харесваше кромата (вместо опел, първата ми кола можеше и да е една Крома с уж фабрична газова уредба, но не ми стигнаха парите) и донякъде Темпра, останалите не ги забелязвах, че съществуват. За 3 г. се убедих, че фиат е прекрасна кола и вече съм истински фен на марката. Почти нищо лошо не мога да споделя и смятам, че мнението ми е обективно. Като дизайн смятам, че фиат мареа е най-елегантната кола, произвеждана в Европа през 90-те години. Не робувам на марки и нищо чудно след време пак да карам нещо, което не е произведено в Италия. Но никога няма да кажа лоша дума за фиат !
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

///// написа:
          Вече втора италианска кола имам ...Два недостатъка само имат тия коли - не може да се прави секс на предния капак (или поне после ужасно си личи ) и другата ми забележка е, че педалите са много близко един до друг - не съм чувал някой да се оплаква от това...
          За секс на предния капак не знам, не съм пробвал, а и предвид на факта, че смешните движения, водещи до сърцебиене и изпотяване, отдавна вече не са ми приоритет, явно няма и да пробвам :D . А за педалите, аз го казах още преди 3 г. за палиото (не ми се търси сега темата във форума), че са му много близо един до друг педалите, а имам съвсем стандартен крак, но тогава бях новобранец във форума и някои хора го приеха на майтап.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

///// написа:
            ... другата ми забележка е, че педалите са много близко един до друг - не съм чувал някой да се оплаква от това, но на мен често ми се случва да си застъпвам маратонките докато карам !
            Виж това и на мен не ми харесва. Имам зимни обувки със сравнително широка подметка и по никакъв начин не мога да карам с тях.
            Fiat Brava 1.6
            Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
            Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

mita написа:
              ///// написа:
              ... другата ми забележка е, че педалите са много близко един до друг - не съм чувал някой да се оплаква от това, но на мен често ми се случва да си застъпвам маратонките докато карам !
              Виж това и на мен не ми харесва. Имам зимни обувки със сравнително широка подметка и по никакъв начин не мога да карам с тях.
              В ерата преди фиата зима лете се си надявах кубинките,но просто няма начин да карам с тях.С маратонки успявам да застъпя педалите пък с кубинки да не говорим.За малко щях да стана като жените -да си имам обувки за каране Иначе обективно за фиат...незнам дали някой може да се изкаже обективно.Всеки си съди по своята кола,когато го слушка е най-добрата.Като го остави на път и я разлюбва.Но това се отнася предимно за употребяваните коли,щото при тях зависи много как са гледани.Обче при нова кола като при колегата mb...много е неприятно,12 000 км,съвсем в началото на експлоатационния си живто... ПП След като за капак сенника ми падна и щеше да ме шибне по кратунката много малко вероятно е следващото ми возило да е Made int Italy

Коментар

Кви са тия изказвания,педалите на фиата били много близко един до друг,аз на бравото имам спортни педали които са още по близо един до друг и не ги застапвам при положение че нося широки маратонки и кецове,а вие как успявате да ги застъпвате не знам,може би нямате чувство за ориентация не знам,със сигурност знам,че вината не е в педалите.А по темата искам да допълня,че няма по красива,по бърза,по елгантна и по как да кажа по доставяща удоволствие от италианската машина
                forza la FIAT
                http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo

Коментар

Мареата написа:
                  ... разни ... пра-стари БМВ-та - бол.
                  И аз не мога да го разбера това с баварците, нито е икономично нито е красиво като е престаряло, а за сигурност в завой с това задно предаване да не говорим - май само за забавление си ги взимат. Както и да е - аз не съм доволен от моя фиат, но вече толкова съм го подновил отдолу, че не става и за продаване. На он-лайн калкулаторите като напиша италианска и ми изкарва супер ниска сегашна стойност за основа за каско, а ако напишеш други премиум западни - много повече си държат цената. Ако не им бяха чаркалаците като златни отдавна да съм я изоставил брадвата. Купи си фиат за да те е яд, особено ако е над 6 години. Но за същите пари другите пък нямат толкова екстри - така се подлъгах аз. Ако не се случваше да късат ремък (ако бяха с верига) и да не са толкова слаби отдолу щяха да са и по-скъпи. Като за млад човек и за първа кола става. П.С. Така и така съм я постегнал - ще я покарам поне известно време преди да я подаря на близък, отколкото някой купувач да използва ресурса на новите части, а като всеки месец нещо друго става на нула километра, дали не е по-добре вноски за нова кола отколкото на равни части трошъци по старата...
                  Прикачени файлове
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                    Мареата написа:
                    ... разни ... пра-стари БМВ-та - бол.
                    И аз не мога да го разбера това с баварците, нито е икономично нито е красиво като е престаряло, а за сигурност в завой с това задно предаване да не говорим - май само за забавление си ги взимат. Както и да е - аз не съм доволен от моя фиат, но вече толкова съм го подновил отдолу, че не става и за продаване. На он-лайн калкулаторите като напиша италианска и ми изкарва супер ниска сегашна стоъност за основа за каско, а ако напишеш други премиум западни - много повече си държат цената. Ако не им бяха чаркалаците като златни отдавна да съм я изоставил брадвата. Купи си фиат за да те е яд, особено ако е над 6 години. Но за същите пари другите пък нямат толкова екстри - така се подлъгах аз. Ако не се случваше да късат ремък (ако бяха с верига) и да не са толкова слаби отдолу щяха да са и по-скъпи. Като за млад човек и за първа кола става.
                    Купих си фиат и хич не ме е яд !Мога да ти кажа че доста хора имат погрешно мислене за фиат ! Всеки който не е карал фиат казва : слаби коли,не стават,бързо се чупят ! И това все го казва някой тиквеник с 14 годишната си астра дето е изгнила цялата ... . Поддържа ли се както трябва няма никакви проблеми ! И все пак да не забравяме че това е машина ! Все някога се разваля ... ! Нищо вечно няма. Пък за БМВ всеки знае че е кола за " Лошити батковци" - Въпрос на престиж . Но никога не бих си взел БМВ ...
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Страшен престиж колата му да е на 20 години без клима ... като е до престиж защо не земе мерцедес след 2000-ната кото е толкова лош тоя примерен батко. Има си отделна тема едно HGT дали дали няма да засрами някои от щайгите със слабите мотори. Въпрос на късмет - ти си извадил добър късмет, аз съм извадил лош късмет просто. За това писах - кола на години, можеби трябва да добавя и на километри (въпреки, че въздушната възглавница си тиктака по часовник до десетата година).

Коментар

Няма кола дето да не се чупи,просто някои се чупят по вече.И за жалост Фиата е от тях(ако мога да съдя по своя).Но пък частите са евтини.Така че везните се уравновесяват.БМВ-ако можех да си го позволя скачах веднага.Ама е страшно скъпо да си го гледаш.Не смятам че е само за "лошите батковци".Една е 36 би ми дошла дюшеш.Доста по-голям кеф е задното предаване .А и има доста мощ под капака.Я вижте дори една тройка - 330...ами 335 турбо,а пък за М-ките няма какво да говорим.А и нагоре какви неща вадят 6,стара 8 е класика абе това е колата.Комфорта е несравним .Материялите са много по добри.И цената съответно.Така че всеки се простира според чергата си...

Коментар

niko_ymn написа:
                          Страшен престиж колата му да е на 20 години без клима ... като е до престиж защо не земе мерцедес след 2000-ната кото е толкова лош тоя примерен батко. Има си отделна тема едно HGT дали дали няма да засрами някои от щайгите със слабите мотори. Въпрос на късмет - ти си извадил добър късмет, аз съм извадил лош късмет просто. За това писах - кола на години, можеби трябва да добавя и на километри (въпреки, че въздушната възглавница си тиктака по часовник до десетата година).
                          Естествено че едно HGT ша убие БМВ ... аз имах предвид тези БМВ след 2000 ... колкото до късмета ... зависи от собствениците преди теб ...
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Аз и в оригиналния пост писах за пра-старите и престарялите дето все още вървят на цени като фиятчета с по 5-10 години по младички. БМВ по принцип не са лоши. Това за качеството на материалите е съвършено вярно. За поддържаното - също.Още нещо се сетих - в мойта съм като кон с капаци - веднъж щях да бутна пешеходец като завивам, предните греди около джама много ми ограничават ама точно където не трябва, а карах служебно мондео - е сякаш съм пред колата, дори капака му не се вижда отвътре. Опитвам се да съм обективен.

Коментар

niko_ymn написа:
                              Бе 20 годишните БМВ-та не само клима имат.За 4000 примерно взимаш 520 със всичко което си има една Брава примерно-вкл. климатик.Но пък ще се вкараш във филми с поддръжката и харча.HGT сигурно ше бие 320,ама сетете се нагоре какви двигатели имат немците!

Коментар

Просто да се сравнява Фиат и БМВ няма смисъл . БМВ са си резачки ... но не всеки може да си позволи ... харчат като лами,скъпа подръжка ...

Коментар

Working...
                                X