Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с компютъра - помагайте!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с компютъра - помагайте!

Колеги, странен проблем с един от компютрите в офиса ми излезе:Изчезна му мишката. МИшока е USB. Пробвах го с преходник и на PS2 - и там го няма.Не става въпрос за 1 мишка - всички мишки в офиса на този компютър не искат да работят - като същите работят на другите компютри. Всичко друго включено в същия USB порт си работи (скенер, принтер, флаш памет...).Просто компа не ще мишка.Не става с рестартиране, с ровичкане из BIOS-a, с "repair" на Уиндоуса...Остана да пробвам само пълна преинсталация с форматиране и качване на нов MBR. Преди да почна - кажете дали си струва?Въпроса ми очевидно е към комп=търджиите във форума. Аз за съжаление (въпреки че средното ми образование е "оператор-програмист на ЕИМ) съм само юзър.

Това със качването на нов МБР не го виждам да оправи проблема с мишката Още повече, че щом на PS/2 и на USB не работи...Хм, а защо не пробваш най-обикновена PS/2 мишка вместо да се занимаваш с глупости от сорта на преходници (самата мишка трябва да може да работи с подобен преходник). Другия момент е, че форматирането предшестващо преинсталация не е лекарството. Що не ми драснеш на ICQ - 6873704
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Каква е операционна та система?
      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

ОС е ХР, без SP2

Коментар

Винаги като форматирам диска си качвам и нов MBR. Идеята е че в MBR може да се крият вируси.

Коментар

Бати вии това форматиране за нищо го нямате бре ,, че и МБР ?МАлиииии.Аз диск форматирам само кога е новичък.Не мога да разбера каква е тази практика при преинсталация на бозата да се форматира ???
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Пробвал ли си с "restore point " ?Пробвал ли си с някоя USB мишка ама съвсем обикновена , с топче и кабелче ?
              Brava 1.6 ELX

Коментар

Това което ще напиша може да изглежда смешно,но в някои случаи помага.Изключи компютъра,махни мишката и го пусни да зареди напълно без мишка и пак го спри.Сложи мишката и го пусни отново,пък да видим какво ще стане.

Коментар

pr_00f написа:
                  Не мога да разбера каква е тази практика при преинсталация на бозата да се форматира ???
                  Е нали трябва да изчистиш старата боза КАЧЕСТВЕНО! :D
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Имах следния проблемфлаш паметта която ползвах отдавна един ден ми даде "not recognize hardware" Ако ти дава проблем с инсталацията на мишката като този , аз го риших като деинсталирах драйверите на usb-то от Computer management . След това рестарт и стана. Repair може да не помогне защото пази драйверите !!!и нали знаеш че ps/2 порта се детектва само когато компютъра стартира сложиш ли мишка ps/2 при вече включен компютар няма да тръгнеУспех

Коментар

Коментар

А случайно да е зададено "Disable" на мишката!? Провери в Device Manager-a и ако я няма пробвай ръчно да я добавиш. Според мен там се крие решението на проблема.
                        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Говорихме с колегата по ICQ, че да не пълним темата излишно. Не е драйверен проблем, а и крушката си имала опашка - като слагал USB флашка рестартирал клавиатурата (PS/2) дадох му малко насоки какво да прави и утре ще разберем Ако успее да оправи проблема без нова дънна платка - ще пишем тук...Не е драйвери, не е мишка, не е Windows.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Един съвет и от мен. При съмнения дали даден проблем е породен от хардуер или софтуер, най-лесно е да се ползва някаква лайф дистрибуция от cd за да се изключи проблем в инсталираната на компютъра ОС. Препоръчвам Knoppix, като пионер сред подобните дистрибуции. Може да изтегли от тук: http://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knopp...7-01-04-EN.iso .Само се тегли, записва се на диск КАТО IMAGE (Burn Image, Burn ISO) и след това се боотва от сд-то. Ако мишката работи под Knoppix, търкаш Windowsa, ако не работи явно ще да е дъно, северния мост може да си е тръгнал.
                            Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Още не съм изпълнил всички препоръки от колегата jenshen73, които ми се видяха доста логични.Само да ви информирам, че включвайки оригинална PS2 мишка (в смисъл не през преходник), мишката светна, бутоните й работят (за разлика от USB мишките, които изобщо не тръгват), но не се движи курсора.Продължавам по разнищването на проблема, въпреки че имам доста друга работа и съм го оставил за свободното време...П.С. Почти всички препоръки, които сте ми дали по-горе съм ги пробвал вече. Резултат - никакъв. Благодаря на всички за отзивчивостта!

Коментар

Working...
                              X