Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Майсторите какво ли правят с колата като им е остави клиент?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Един познат работеше като чирак при един такъв "майстор"...Какво ли не съм чувал от него...И като знам ,че правят такива неща как да имам доверие на който и да е монтьор Затова каквото и да стане баща ми и аз си го правим по бравока ,че знам ли .. може и по-лошо да стане.

Коментар

Авео написа:
      ...Та извода е - като оставяте колата си на ремонт, засичайте си километража и не се учудвайте, ако някой ден я видите на някоя полянка, клатеща се в синхрон, докато си мислите че е в сервиза.... ....щото може и жена ви да мине от там и а обяснявай после че нямаш сестра.
      :D :D :D
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Абе то и аз искам да си правя всичко по колата сам, но нямам време и не немога да правя ремонти по двигателя. Предпочитам да си платя и да знам че уж "всичко е наред". Досега само един път се е случвало да ми карат някоя от колите и майстора загуби 200лв. Просто не му платих и си заминах. После се оказа че дори работата му е некачествена небеше направен ремонта както трябва.
        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

И аз почнах вече сам да си правя каквото мога, защото ми омръзна да ми изсират по едно лайно в колата. Ей последния път като я оставих уж само стартера ремонтираха и са сменяли свещи, а каква работа са имали отзаде в багажника, че са махали цялата кора и няха изпочупили всички щипчици дето ще загубиш секунди да ги махнеш нормално. Че даже бяха скъсали кората да я дърпат сигурно. А като я оставих да я пребоядисват така я бяха изцапали вътре цялата че нямам думи. Още не мога да изтрия нещо бяло с което са зацапали гумите на педалите.
          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Моята, слава богу, не ходи в сервиз.Обикновено идват при мен
            My car is the best :P
            Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Като говорим за автомивки - веднъж оставям колата в една автомивка (в която не бях ходил преди, няма и да отида повече) и им викам "Измийте я отвътре и отвън, ама не и багажника че има сума глупости вътре".Взимам я след два часа и отивам с мойта мадама до Била. Отворих багажника а натоваря продуктите и кво да видя - всичко с главата надолу. По принцип си държа нещата в кутии хванати с ластици да не се търкалят. Всички кутии бяха отворени и съдържанието им разсипано. Всичко което е буило в запечатани пликове - разпечатано и т.н. И липсваше зимната течност за чистачки За майсторите - здрав щифт не остана по тая кола. Взех да я водя при едно приятелче майсторче - той като отвори капака и вика - всички пластмасови държачи на кабели и маркучи са ти изпочупени. Всичко около двигателя виси във въздуха. Корите са откачени и се държат на честна дума. Но са оставили капачките на щифтовете да изглежда горе-долу добре. Даже ми беше счупен държача на въздуховода и се клатеше яко, ама това майсторче ми го оправи. Пооправи и повечето щипки и държачи. Не му отна повече от 15 минути време, не мога да разбера другите за кво ги къртят. Сега гледам квото мога сам да си оправя.
              Fiat Brava 1.6
              Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
              Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

А на мене ми се случи да ида да си взема Сеата от ремонт бях го закарал при един приятел в сервиза, че работи много добре. Аз тогава монтирвах авто аларми и никога не карах чужда кола, макар че ми ги оставяха само ги изкарвах от гаража. И отивам след като свърших работата си и там я няма колата ми и след минута виждам как идва и от далеко виждам че нещо е разкривена, чирака се качил да купи части за няква друга кола и праснал моята бях бесен и се наложи да си покрие щетите плати си калника боядисване да му е за обица.
                Обичам си работата.

Коментар

Добре де... как ги карат тези коли като нямат документите за колата?! Не ги ли е шубе, че ще ги спре някой полицай и като нямат талон за колата к’во ще правят? Пък ако вземе да стане ПТП... съвсем пък - нито документи, нито гр.застраховка?
                  Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                  --- в сърцето завинаги... ---
                  Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                    Добре де... как ги карат тези коли като нямат документите за колата?! Не ги ли е шубе, че ще ги спре някой полицай и като нямат талон за колата к’во ще правят? Пък ако вземе да стане ПТП... съвсем пък - нито документи, нито гр.застраховка?
                    Е те тия дето им идват на акъла да правят тези работи, направо... Незнам как седи въпроса но, като си оставям колата в сервиз попълват бланка с данните от талона с което удостоверяват, че колата е оставена за ремонт. Едва ли с това листче имат право да си правят каскади по улиците...
                    Fiat Punto 1.7TD

Коментар

dimmX написа:
                      Аз затова мразя някой да ми каже"нямаш работа в сервиза",там до тях да гледам кво праят и кво бутат иначе не мирясвам!Имам един приятел ня който му смениха радиатора,взеха му здравия и му сложили почти заминал си такъв!Вяра на майстор нямам, затова си стоя до колата без да преча на майсторите и си гледам как работят!
                      И много правилно постъпваш. И аз вчера си оставих колата в реномиран сервиз, взеха ми ключовете даже, откараха я в клетката и не ме пуснаха да припаря дотам. На снимката се вижда резултата. Майсторът след това само вдига рамене и ми разправя: "Дошло му е времето да се счупи." Засега съм хванал тази пластмаска със свинска опашка, но ще си търся нова, ако изобщо се продава или втора употреба по моргите ...
                      Прикачени файлове
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Веднъж я оставям на една автомивка и понеже шофьорската врата е китосана и се е напукало им казах с водоструйката да не минават от там и ако трябва да не мият тая врата изобщо.Сами можете да се сетите какъв беше резултата
                        Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Ей това като го чуя, че на нещо му е дошло времето......
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

snake написа:
                            На снимката се вижда резултата.
                            Направо си минал "метър", както се казва. Веднъж карам след един еспейс, задържах се повечко зад него, понеже направо бе разпран отзад- жестоко смлян, и понеже са си от пластмаса, изглеждаше трагично. Стана така, че на светофара застанахме един до друг и през отврения прозорец му подвикнах какво е това чудо с колата?! Човека казва- оставих я за монтаж на газово, и след монтажа при пробите, като я карали майсторите станала катастрофата... Вика като я видях ми стана лошо от гледката, луда работа.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Едва ли ако му е дошло времето ще се счупи само.Нещасници Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
                              now. BMW E39 523i '98 170hp
                              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

И не стига, че очевидно беше виновен, ами накрая и "приятелски" ме посъветва: "За кво ги купувате тия италиански боклуци, всичко им се чупи !"Кой го знае дебелия нерез как се е подпрял върху невинната пластмаска, защото така му е било по-удобно да работи...Аз си признавам само двама майстори в Пазарджик, един за електрониката, втория за всичко друго, Марин и Малин се казват, и двамата работят в сервизи тип гараж. Работят изключително внимателно и им имам пълно доверие. За какво ми рябваше да ходя в "реномиран" сервиз ? Втори път няма да направя тази грешка. 55 лв. ми взеха с летящ старт при "приемчика" само за "здрасти".
                                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                                X