Колеги, проблем ли е ако се вземе кола от друг град, и прехвърлянето стане само при нотариус?Задължително ли е да се сменяват номерата и да се минава през КАТ въобще?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да се сменят номерата....
Collapse
X
-
Аз предната кола я прехвърлих след 4 години в КАТ (бях я прехвърлил навреме в данъчното и пред нотариус). Написаха ми акт, който после съда отмени, щото на административните нарушения (а това е такова) давността е 1 година.Темпрата също все още не е прехвърлена в КАТ. Мисля да процедирам по същия начин
Коментар
-
Не знам защо заблуждавате колегата.Едно време можеше и актовете да не си плащаш ,но сега 30 дни или заповядай с книжката.Нещата от едно време са се променили.Тази година още при нотариуса ми бе казано че срока е 14 дни.След това ходих до КАТ но имаше огромна опашка и питах на информацията може ли да дойда когато си искам.Беше ми оговорено: Ако изпуснеш 14 дневният срок ще следва глоба.Това ми беше казано лично,а всеки да прави каквото си иска.
Коментар
-
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:... (2) Наказанието по ал. 1 се налага и на: 1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар