Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Apple се гаврят с Microsoft :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Ако някой иска да поспорим защо OS-X е по-добра от Прозорци (коя да е) - да пише. Имам с какво да го сборя
    С какво е по-добра ? Питам наистина, никога не съм сядал пред Мак.С предния ми пост исках малко да налея масло в огъня Има ли нещо съществено - не да речем неща от "ами с нея се работи по-лесно" и др.Второ - производителност - Мак вс ПЦ ?ох, имам и други въпроси, ама отивам на срещата на форума
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Операционната система на Ябълката е много по-оптимизирана и изчистена от грешки. Когато Прозорци се стартираше като ОБВИВКА на ДОС - Finder беше перфектна операционна система, която дори поддържаше български език на системно ниво, включително и подредба на клавиатурата QWERTY, не само БДС ... Освен всичко останало - основния изначален замисъл на Ейпъл-Макинтош е била ЛЕСНАТА интуитивна работа - който не знае - мишката е САМО с 1 бутон На времето, когато Win95 за да работи изискваше минимум 4МБ рам и 16 за оптимална (хм, бавна) работа, FINDER просто хвърчеше на 8мб и работех с ClarisWorks без проблеми и забавяния... в общи линии - Прозорци (всички версии) е доработка и донаписване на код към операционна система, която не е трябвало да се ражда. Едно добро мога да кажа за чичко Били - крадец от класа е, а и пазарен стратег...@ilkor: Сравняваме и говорим само за графичните такива. Защото в света на PC (IBM) съвместимите машини Текстовия режим беше цар доста дълги години НЕ включвам DosShell на МС
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Всеки си има право на мнение. Фактите обаче са твърде различни от твоето
        Прикачени файлове

Коментар

Прозорци, ябълки? Аз ли да ви уча, че имена не се превеждат независимо от езика?Сега аз с каква ОС съм като не виждам ни едното нито другото, само един червен дявол с тризъбец и заострена опашка? Имам подозрения, че ОББ рекламират отворен кредит на компютъра ми баси. Теглиш, внасяш, а лихвата си остава.Сега сериозно:Първо таблицата от горният пост е голяма смехурия. И второ ето два линка от мен, който иска да чете и чак след това да коментира, че всички излязоха ебати тесните специалисти:http://en.wikipedia.org/wiki/Compari...rating_systems
          Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Аз лично не виждам смисъл да се коментира толкова много кой е по-по-най. Всеки има правото да ползва компютър с ОС по избор. Повечето ползват Windows базирани системи, няколко процента МАС-ове, трети - дистрибуции на Linux. Публично се знае, че Бил е започнал, купувайки нещо от Apple. По запознатите да кажат какво От там на сетне всичко е въпрос на пари. Съгласен съм, че няма смисъл за редовия потребител от толкова честото подновяване на интерфейси, шини, сокети и форм фактори. Както и огромните в последно време изисквания към хардуера от страна на игрите. Както казах - всичко е с цел правене на много, много пари. И всички са в кюпа - софтуеристи и хардуеристи, за всички платформи. Ние можем да си дрънкаме тук с месеци, но догодина пак ще скокнем, я за дискче, я за нова видео карта..., а през това време, хората потриват доволно ръце, пълни с парички.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

3p написа:
              Прозорци, ябълки? Аз ли да ви уча, че имена не се превеждат независимо от езика?Сега аз с каква ОС съм като не виждам ни едното нито другото, само един червен дявол с тризъбец и заострена опашка? Имам подозрения, че ОББ рекламират отворен кредит на компютъра ми баси. Теглиш, внасяш, а лихвата си остава.Сега сериозно:Първо таблицата от горният пост е голяма смехурия. И второ ето два линка от мен, който иска да чете и чак след това да коментира, че всички излязоха ебати тесните специалисти:http://en.wikipedia.org/wiki/Compari...rating_systems
              Смехория или не за теб това са данни на http://www.netapplications.com/ събрани от User-Agent стринга на браузера. Това е положението при десктоп системите. Ако говорим за сървърни ситеми там нещата са по друг начин. Във википедията можеш да намериш всичко друго но не и актуални цифри от такива изследвания.Ще дам пример с нашия форум - той също повтаря тенденцията. На ден имаме обикновено над 2000 посещения.Делът на MAC OS е по малък защото разпространенето на Епъл компютрите е много по високо в САЩ.За съжаление Юникс подобните ОС остават все още далеч от обикновнния потребител ...OS;hits;prcentWindows;3629229;97 %Linux;45991;1.2 %Unknown;39136;1 %Macintosh;23874;0.6 %Unknown Unix system;929;0 %Symbian OS;229;0 %BSD;152;0 %Irix;1;0 %Да вметна и една шега: освен мен аз не знам за друг колега да ползва MAC OS - така че изглежда съм активен колкото половината от всички колеги ползващи Линукс Темата много се изроди и заприлича на чат между 3-4 човека ... идеята ми беше да покажа любопитен факт а то какво се получи ... мерене на market shares

Коментар

Все странни птици сме се събрали, Илко - мак, аз - линукс..Гарантирано обаче, на новия мак се работи по-добре с графика и мултимедия, който е пипвал, не оставя.За мен проблема е че всеки иска нещо уникално в къщи. Нещо, които да си конфигурира сам, да си сложи каквото си поиска, без ограничеия. Мак-а не позволява това. Платформите са прекалено малко. Линукс пък не поддържа всичко, или поне трудно се конфигурира.И двете са по-надеждни от джамци, това е сигурно. Ако джамци го нямаше, доста хора щяха да останат без работа :DДа живее!
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Понеже все пак MACOSX е BSD базирана с качване на подходящи библиотеки не е трудно да се подкарат и Линукс приложения. Но тези гърчове не са за обикновения потребител.Самият Интел базиран хардуер позволява върху него да се стартира коя и да е версия на Уиндоус в нейтив режим - никакви емулации ... така че избор съществува.И малко допълнение къмпредния ми пост. Ето линка откъдето взех данните http://marketshare.hitslink.com/ Както казах и преди в тази статистика са включени 40 000 адреса от които се събира информация. Лесно могат да се намерят и други организации правещи подобни рейтинги - резултатите са много близки

Коментар

ilkor написа:
                    ...Да вметна и една шега: освен мен аз не знам за друг колега да ползва MAC OS - така че изглежда съм активен колкото половината от всички колеги ползващи Линукс ...
                    Ето още един (ама не съвсем колега, щото съм с Lancia )Аз работя на MAC OS от 1992 година - започнах на System 7 с компютър Quadra 800 - занимавам се с предпечат. Adobe Photoshop беше версия 2.5, Illustrator - версия 3, QuarkXpress версия 3. Години по-късно се появиха версии за Windows на тези програми.Преминах през едно сино-бяло G3 със System 9 , а сега съм на Dual 2 GHz PowerPC G5 и Mac OS X 10.4.10. Не мога да си представя да работя работата си на Windows ( не че не мога, правил съм го , но ме хваща дрисък ), но домашния ми компютър е Windows (не мога да си позволя Macintosh, а и (все още) има повече игри за уиндоус). Един съвременен Macintosh с интелски процесор е чудесно нещо: Windows за игри, които нямат версии за Mac OS и Mac OS за всичко останало. За друго не мога (и не искам) да правя сравнение, но за браузването из интернет искам да кажа две думи: Практически на Мак-а никога не е имало каквато и да е антивирусна защита. Ровя се из всякакви сайтове и отварям всякакви пощи (не че го правя постоянно) без грам притеснение от вирусни зарази.Смятам се за късметлия, затова че работя на Мак ос!
                    ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                    ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                    ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

За вирусите положението е наистина такова. Кой ще пише вирус който ще порази евентуално само 3% от всички компютри Иначе съвършенна операционна система няма - преди време имаше една група която публикуваше всеки ден по един нов бъг в Епълската ОС - http://projects.info-pull.com/moab/Каквото и да говорим обаче интерфейса на Епъл е по интуитивен ... какзвам го от опит а не защото съм чувал че Епъл правели най хубавите и скъпи компютри

Коментар

Аз като колегата над мен, само че тръгнах от Apple II в далечната 84-та. Минал съм през какви ли не машини, но Мак-а си е Мак. За съжаление в монета работя само на Виндовс, хем че на лаптопа си качвах и Тайгър, но все още не е доизкусурен за да почна нормално да работя с него на немак архитектура. Линукс не става за предпечат.
                        Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
                        Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95

Коментар

И аз като Марио съм почнал също 1984 на Apple II после съм минал през всички генерации като в периода 1988-1992 съм разработвал и хардуер... с едно приятелче успяхме да закачим PC флопи 1,44 МБ на Apple II... Не беше истина колко инфо се събираше на една дискетка...Мили спомени... първия ми досег с ПЦ ми беше доста неприятен... особено интелския асемблер... с тия сегменти... направо ме сбъркваше...И до ден днешен недолюбвам Гейтс, но евала му - блестящ стратег...
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Е като стана дума .... май всички сме почнали с Епъл Аз през 85 - тъкмо започнах висшето образование и по линия на ТНТМ успях да се сдобия с два компютъра ИМКО и един СМ.... вече не му помня името работещ на Z80 под CP/M - предшественика на MS-DOS (имената на файловете 8 символа + 3 разширение ) На последния бяхме направили програматор на UV-PROM...

Коментар

Аз съм бил голям късметлия - в даскало имахме зала с Apple II с цветни монитори, доставени по някаква програма на юнеско... И аз съм правил програматор за Eprom... собствена разработка + софтуера... ех златни времена...
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ilkor написа:
                                Е като стана дума .... май всички сме почнали с Епъл
                                offtopic: Абе аз съм доста по-стар май и всъщност започнах с един ИЗОТ 0310 (във ВИАС, който съм завършил, започнах го през 1982) с чутовните 64 килобайта рам и размери на среден гардероб, работеше на BASIC с терминал като пишеща машина, после докараха правец 82 (Apple II), и към края на следването си успях и да видя IBM XT.
                                ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                                ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                                ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Working...
                                X