jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Apple се гаврят с Microsoft :)
Collapse
X
-
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
-
Операционната система на Ябълката е много по-оптимизирана и изчистена от грешки. Когато Прозорци се стартираше като ОБВИВКА на ДОС - Finder беше перфектна операционна система, която дори поддържаше български език на системно ниво, включително и подредба на клавиатурата QWERTY, не само БДС ... Освен всичко останало - основния изначален замисъл на Ейпъл-Макинтош е била ЛЕСНАТА интуитивна работа - който не знае - мишката е САМО с 1 бутон На времето, когато Win95 за да работи изискваше минимум 4МБ рам и 16 за оптимална (хм, бавна) работа, FINDER просто хвърчеше на 8мб и работех с ClarisWorks без проблеми и забавяния... в общи линии - Прозорци (всички версии) е доработка и донаписване на код към операционна система, която не е трябвало да се ражда. Едно добро мога да кажа за чичко Били - крадец от класа е, а и пазарен стратег...@ilkor: Сравняваме и говорим само за графичните такива. Защото в света на PC (IBM) съвместимите машини Текстовия режим беше цар доста дълги години НЕ включвам DosShell на МСSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Прозорци, ябълки? Аз ли да ви уча, че имена не се превеждат независимо от езика?Сега аз с каква ОС съм като не виждам ни едното нито другото, само един червен дявол с тризъбец и заострена опашка? Имам подозрения, че ОББ рекламират отворен кредит на компютъра ми баси. Теглиш, внасяш, а лихвата си остава.Сега сериозно:Първо таблицата от горният пост е голяма смехурия. И второ ето два линка от мен, който иска да чете и чак след това да коментира, че всички излязоха ебати тесните специалисти:http://en.wikipedia.org/wiki/Compari...rating_systemsLancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Аз лично не виждам смисъл да се коментира толкова много кой е по-по-най. Всеки има правото да ползва компютър с ОС по избор. Повечето ползват Windows базирани системи, няколко процента МАС-ове, трети - дистрибуции на Linux. Публично се знае, че Бил е започнал, купувайки нещо от Apple. По запознатите да кажат какво От там на сетне всичко е въпрос на пари. Съгласен съм, че няма смисъл за редовия потребител от толкова честото подновяване на интерфейси, шини, сокети и форм фактори. Както и огромните в последно време изисквания към хардуера от страна на игрите. Както казах - всичко е с цел правене на много, много пари. И всички са в кюпа - софтуеристи и хардуеристи, за всички платформи. Ние можем да си дрънкаме тук с месеци, но догодина пак ще скокнем, я за дискче, я за нова видео карта..., а през това време, хората потриват доволно ръце, пълни с парички.
Коментар
-
3p написа:Прозорци, ябълки? Аз ли да ви уча, че имена не се превеждат независимо от езика?Сега аз с каква ОС съм като не виждам ни едното нито другото, само един червен дявол с тризъбец и заострена опашка? Имам подозрения, че ОББ рекламират отворен кредит на компютъра ми баси. Теглиш, внасяш, а лихвата си остава.Сега сериозно:Първо таблицата от горният пост е голяма смехурия. И второ ето два линка от мен, който иска да чете и чак след това да коментира, че всички излязоха ебати тесните специалисти:http://en.wikipedia.org/wiki/Compari...rating_systems
Коментар
-
Все странни птици сме се събрали, Илко - мак, аз - линукс..Гарантирано обаче, на новия мак се работи по-добре с графика и мултимедия, който е пипвал, не оставя.За мен проблема е че всеки иска нещо уникално в къщи. Нещо, които да си конфигурира сам, да си сложи каквото си поиска, без ограничеия. Мак-а не позволява това. Платформите са прекалено малко. Линукс пък не поддържа всичко, или поне трудно се конфигурира.И двете са по-надеждни от джамци, това е сигурно. Ако джамци го нямаше, доста хора щяха да останат без работа :DДа живее!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Понеже все пак MACOSX е BSD базирана с качване на подходящи библиотеки не е трудно да се подкарат и Линукс приложения. Но тези гърчове не са за обикновения потребител.Самият Интел базиран хардуер позволява върху него да се стартира коя и да е версия на Уиндоус в нейтив режим - никакви емулации ... така че избор съществува.И малко допълнение къмпредния ми пост. Ето линка откъдето взех данните http://marketshare.hitslink.com/ Както казах и преди в тази статистика са включени 40 000 адреса от които се събира информация. Лесно могат да се намерят и други организации правещи подобни рейтинги - резултатите са много близки
Коментар
-
ilkor написа:...Да вметна и една шега: освен мен аз не знам за друг колега да ползва MAC OS - така че изглежда съм активен колкото половината от всички колеги ползващи Линукс ...::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
-
За вирусите положението е наистина такова. Кой ще пише вирус който ще порази евентуално само 3% от всички компютри Иначе съвършенна операционна система няма - преди време имаше една група която публикуваше всеки ден по един нов бъг в Епълската ОС - http://projects.info-pull.com/moab/Каквото и да говорим обаче интерфейса на Епъл е по интуитивен ... какзвам го от опит а не защото съм чувал че Епъл правели най хубавите и скъпи компютри
Коментар
-
Аз като колегата над мен, само че тръгнах от Apple II в далечната 84-та. Минал съм през какви ли не машини, но Мак-а си е Мак. За съжаление в монета работя само на Виндовс, хем че на лаптопа си качвах и Тайгър, но все още не е доизкусурен за да почна нормално да работя с него на немак архитектура. Линукс не става за предпечат.Lancia Dedra, 1.6 LS, 90 hp, 159B9000, GM MPi, '95
Lancia Kappa, 2.0, 20V, 145 hp, 838A1000, Bosch Motronic 2.10.3, '95
Коментар
-
И аз като Марио съм почнал също 1984 на Apple II после съм минал през всички генерации като в периода 1988-1992 съм разработвал и хардуер... с едно приятелче успяхме да закачим PC флопи 1,44 МБ на Apple II... Не беше истина колко инфо се събираше на една дискетка...Мили спомени... първия ми досег с ПЦ ми беше доста неприятен... особено интелския асемблер... с тия сегменти... направо ме сбъркваше...И до ден днешен недолюбвам Гейтс, но евала му - блестящ стратег...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Е като стана дума .... май всички сме почнали с Епъл Аз през 85 - тъкмо започнах висшето образование и по линия на ТНТМ успях да се сдобия с два компютъра ИМКО и един СМ.... вече не му помня името работещ на Z80 под CP/M - предшественика на MS-DOS (имената на файловете 8 символа + 3 разширение ) На последния бяхме направили програматор на UV-PROM...
Коментар
-
Аз съм бил голям късметлия - в даскало имахме зала с Apple II с цветни монитори, доставени по някаква програма на юнеско... И аз съм правил програматор за Eprom... собствена разработка + софтуера... ех златни времена...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
ilkor написа:Е като стана дума .... май всички сме почнали с Епъл::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар