Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Apple се гаврят с Microsoft :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При Мас-а е просто една картинка. Докато другият е интерактивен - показва някакво инфо

Коментар

ilkor написа:
      При Мас-а е просто една картинка. Докато другият е интерактивен - показва някакво инфо
      Ммммм, голяма полза, няма що...А и се показва ако си се сетил да му махнеш авторестарта - иначе даже не разбираш какво е станало
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Re: Apple се гаврят с Microsoft

Коментар

Re: Apple се гаврят с Microsoft

deadairplane написа:
          3p написа:
          Развеселяваш ме искрено. :D Очевидно имаш интернет, прочети малко преди да сливаш с лека ръка огромни компании.А относно синият екран, Apple могат да си правят каквото си искат защото са фараони. Логото на MS и Win не фигурира никъде, така че няма проблем.
          Хич даже не им трябва логото на Вин защото не е Вин Вин е продукт на Майкрософт както и Офис и некои други работи така че не търси логото на Вин в МАК ОС, В Ейдж ъф емпайерс има ли го логото на ВИН? Казах ви да прочетете първо и тогава говорете. Тука става въпрос за много долари и няма смисъл да търсите под вола теле. Знаете ли защо първия вин на който сте работили е 3.11. Какво ли им се е случило на 1.0 и 2.0? Е това можете да го видите в някои съдебни дела в щатите ама днес Вина си върви в поредни версии, а на МАК им остава само да се заяждат и тайно да се кефят че от МС си тестват нещицата първо при тях защото отдавна реализаират големи загуби и ако не са подмятанията на МС да са фалирали а последните ги издържат щото иначе няма каде да си тестват щуротиите. (Иначе МАКа е хубава среда за тестване поне няма да забие от хардуерни конфликти ).
          Не ми се коментира понеже не е потемата но си в голяма грешка, колега ...Майкрософт са си един обикновен акционер в Епъл. В момента компанията се ръководи еднолично от Джобс. Ти знаеш ли че на събрание на акционерите става един и го пита - кажи какви продукти ще пускаме за да сме сигурни че инвестициите ни са защитении се управляват добре - Джобс отвъща - не мога да ви кажа

Коментар

Да се намеся и аз, клипчетата съм ги гледал, доста сухарски - типично за американския потребител, но да си правиш реклама на продукт, съпоставяйки го с такъв на конкурентна фирма е забранено в цял свят. Все едно Пепси да се рекламира, сравнявайки се с КокаКола. Почвам да се замислям дали думите на колегата за сериозно участие на Майкрософт в разработките на софтуера за Мак не са близо до истината.Два месеца работих с лаптоп на Епъл, какво да кажа - различна ОС, по интересна на пръв поглед, някои доста добри идеи и толкова. Не ми създаде проблем нито веднъж за тези 2 месеца, но и прозорците също.
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Apple = Това относно какви са дизайнерите на Мак. Каквито и да са МС, те просто крадат и нищо повече. Имат един Х-ВОХ, бъгав ВИН, кило пачове за него, малко софт и толкова. А всеки може да каже какви иновации е въвела Ябълката, даже и без предварителна подготовка. Някои продукти излизат първо за Мак, защото СА НАПРАВЕНИ за Мак, а после се натамъняват за ПЦ, понеже приличния юзър ползва ПЦ. Правят си шеги, защото могат да си го позволят и не им дреме. Защото са Ябълките Но има още нещо. Мак не е Епъл, а просто различна система, ето и за пояснение: http://lowendmac.com/clones/index.shtml. Работата е организирана съвсем различно и по-добре от ПЦ. Просто Епъл са настъпили яко с нея и са се задържали така, докато най-накрая Интел-базираните истеми стават достатъчно добри за да покрият и изискванията им и са достатучно по-ефтини - въпрос на пари Поне според мен Аз лично съм работил на доста голям брой от творчеството на Епъл (вкл. и на UMAX APUS 3000) и няма място за сравнение на модел с ПЦ за моментните тогава години, като и в нас си имам един малък сладур Просто мисля, че доста хора ги е яд, че има Ябулка на този свят и е не само по добра от Джама, ама и е на по-добрата основа расла, както посочих по гореЕто и нещо от мен в духъ на феърплеа:

Коментар

ilkor написа:
                Ето аналогът на "синия" екран в Mac OSX.
                Е по е приемливо от BSOD на Windows.То не случайно е кръстено "син екран на СМЪРТА".А относно ядрата-някъде бях чел,че когато стоне такава стоп грешка,ядрото на процесора било на 100% натоварено.Това вярно ли е?

Коментар

Инересна дискусия, ама като че ли, да се сравняват две коренно различни ОС-ми е малко странно. Съпоставими Mac OS и Windows е все едно да вкараш двигател на ИФА в трабанче. Нека да се уточним, че домашните компютри PC’s са най-ниския клас каквото се явява и псевдо ОС-ма Windows, но Мака си е няколко идеи по-напред, съвсем друга архитектура съвсем друга логика. Абе чисто БСД.Лек и успешен ден!

Коментар

LiGuru написа:
                    ...Абе чисто БСД...
                    Малка вметка ако може:OS X = BSD. Предните версии са си епълски. Инак съм напълно съгласен с теб колега, точно това и аз имам предвид с няколкото поста тук . Системите/операционните системи са съвсем несъпоставими, но това може да го разбере само човек, който е работил и на двете, а не само седнал да разгледа това-онова за няколко минути или час.

Коментар

Rokambol написа:
                      Да се намеся и аз, клипчетата съм ги гледал, доста сухарски - типично за американския потребител, но да си правиш реклама на продукт, съпоставяйки го с такъв на конкурентна фирма е забранено в цял свят. Все едно Пепси да се рекламира, сравнявайки се с КокаКола. Почвам да се замислям дали думите на колегата за сериозно участие на Майкрософт в разработките на софтуера за Мак не са близо до истината.Два месеца работих с лаптоп на Епъл, какво да кажа - различна ОС, по интересна на пръв поглед, някои доста добри идеи и толкова. Не ми създаде проблем нито веднъж за тези 2 месеца, но и прозорците също.
                      Не е толкова плоска идеята Всеки докосвал се до компютър свързва съкращението РС (персонален компютър) с Уиндоус. Но на практика и компютрите на Епъл са също РС. Самото съкращениие РС не е запазена марка на никого и не може да се направи аналогията с Пепси и Кока кола. Но рекламата вкарва в заблуждение повечето хора че се прави сравнение между Windows и MacOSX. Именно и затова смятам че е много добре измислена. Повярвай, че дори и да имаше и най малка възможност за дело по повод на рекламата, такова щеше да е заведено.

Коментар

Coupe_S2 написа:
                        ilkor написа:
                        Ето аналогът на "синия" екран в Mac OSX.
                        Е по е приемливо от BSOD на Windows.То не случайно е кръстено "син екран на СМЪРТА".А относно ядрата-някъде бях чел,че когато стоне такава стоп грешка,ядрото на процесора било на 100% натоварено.Това вярно ли е?
                        Ако операционната система е успяла да покаже този екран това означава че грешката която се е получила колкото и да е фатална за ОС-а е била прихванта и нещата са "под контрол"В този момент компютърът цикли в един безкраен цикъл и не върши нищо (просто чака някой да натисне рисет бутона) понеже системата е извън строя и не е ясно какви последствия ще има ако се върне управлението на процеса довел до това.Доста по опасна е ситуацията когато компютъра забие и не се появи такъв екран.

Коментар

LiGuru написа:
                          Инересна дискусия, ама като че ли, да се сравняват две коренно различни ОС-ми е малко странно. Съпоставими Mac OS и Windows е все едно да вкараш двигател на ИФА в трабанче. Нека да се уточним, че домашните компютри PC’s са най-ниския клас каквото се явява и псевдо ОС-ма Windows, но Мака си е няколко идеи по-напред, съвсем друга архитектура съвсем друга логика. Абе чисто БСД.Лек и успешен ден!
                          Дрън-дрън.Мак отдавна не е това което беше. Така че, си живейте си със спомените.Да не говорим за съотношение цена/производителност/сервиз щото..... некой ще изревеама нема да сме ние с ПС-тата.п.с. Уиндоус бил бъгав, ха-ха. Бъгав е за тези които сядат за пръв път пред компютър,ама проблема си е техен, сори.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                            LiGuru написа:
                            Дрън-дрън.Мак отдавна не е това което беше. Така че, си живейте си със спомените.Да не говорим за съотношение цена/производителност/сервиз щото..... некой ще изревеама нема да сме ние с ПС-тата.п.с. Уиндоус бил бъгав, ха-ха. Бъгав е за тези които сядат за пръв път пред компютър,ама проблема си е техен, сори.
                            Пич, да не си на заплата нещо към Меките? Щото аз за сефте седнах на PC през далечната 1988 - тогава нямаше компютър, който да работи на Windows, не че имаше и такова животно де В интерес на истината - Прозорци от както са се появили са били с проблеми - следя развитието на тази до скоро "псевдо" операционна система от самото начало. Също така имам и опит със Ябълки - доста добри компютри като архитектура, много добре реализирана операционна система, замисъла като цяло е перфектен. Никога не съм виждал прозореца с грешката, а на Прозорци BSOD-а при Win98 ми е до болка познат. В последствие имам доста натрупан опит с Win NT - там да подкараш нещо по-ново си е направо как да кажа - кошмар. Всъщност имам богат опит с всички версии на ОБВИВКАТА НА ДОС Прозорци. Истинската Операционна система прозорци NT не е за краен потребител. Добре, че преди няколко години най-сетне еволюира до Прозорци XP, щото иначе никога нямаше да имате Операционна система Прозорци, която да можете да ползвате така както това става с OS-X. Ако някой иска да поспорим защо OS-X е по-добра от Прозорци (коя да е) - да пише. Имам с какво да го сборя Ако не знаеш - версия 3.1х тръгваше така: C:>winНе е съвпадение, че версия 95/98 тръгва по същия начин.Операционната система на Ябълката винаги е тръгвала директно в графичен режим (хм, май тм няма чист текстов (ДОС дет му викат непросветените))
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не е тъй черна работата с Windows.Това забиване най често е предизвикано от калпав хардуер. Сега всеки в Китай прави компютри.Епъл изцяло контролира както ОС-а така и хардуера на който тя върви. Така че като качество хардуера им винаги е бил на по високо ниво но и по скъп.Има и друго ... Епъл си позволиха на няколко пъти коренно да променят както платформата така и ОС-а с нови версии несъвместими с предишните. Това позволи да се отърват от проблеми свързани със съвместимостта - на практика всичко се е правило от нула без никакви ограничения. Но те могат да си го позволят - пазарният им дял по това време е бил под 3%При IBM PC платфрормата сме били свидетели само на една революционна промяна - i386 разширението на архитектурата. И пак е имало ограничения заради обратната съвместимост. Представям си ако бяха въведени промени подобни на тези в Епъл - 95% от компютрите по света трябваше да се подменят с нови в един и същ момент Yellow_Flash_Colorz_PDT_30"Ябълката" също е имала текстов режим, колега Съмнявам се да не си виждал Apple II Първият им компютър с графична ОС се нарича "Lisa"

Коментар

jenshen73 написа:
                                trace написа:
                                LiGuru написа:
                                -CUT-
                                Операционната система на Ябълката винаги е тръгвала директно в графичен режим (хм, май тм няма чист текстов (ДОС дет му викат непросветените))
                                Умрем си за подобни теми, е тук иде реч да се сравнява Мас ОС и Windows, само искам да кажа, че гейм конзолите на Сони са в пъти по-надеждни и с по-висок клас от този на PC’s. Да PC’s е най-нисък клас компютри, което означава, че Мас ОS е на друго ниво. Аз лично не ползвам Mac OS в домашни условия, поради факта, че струва доста мангизи, но не ползвам и измислената ОС-а на М$.... Ми нека си направим един тест, как тези които коментират благодата на Windows работят с файлови системи от типа iso, сваляш пакета сканнираш за вируси, е си стартираш някоя патерица за да може да го монтира. Отделно как така на всеки му се налага да прави така безумното дефрагментиране, да всичко това е част от идеята на М$. Нека сега някой да ми каже защо е нужно като си купиш нова периферия да се оглеждаш за дискче, нека да ми каже що е това .NET, защо се извади от подръжка на по-добрите 3D ускорители, от къде на къде ще ми ограничават избора. Друго искам да знам, как тия спецове от М$ решиха кои модули да се стартират първи, да не би да имат наблюдение в/у мойте нужди и въобще възможно ли е една система да работи еднакво добре на всеки хардуеар, еми аз мисля не, затова е добре да имаш възможност сам да си настройваш системата по твой вкус и подобие. А тук съм цитирал колегата защото ми се искаше да кажа, че при всичко *NIX терминала е не разделна част от комуникацията с ОС-ма. Приятен и ползотворен ден на всички!

Коментар

Working...
                                X