Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Депутатите си вдигат заплатите с 44%

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Депутатите си вдигат заплатите с 44%

Не знам кога тоя наш овчедушен народ ще се вдигне със сопата и като заудря, заудря....четете и се омайвайте...аз съм лудо-бесен...:Депутатите си вдигат заплатите с 44%07 ноември 2007 / News.dir.bgПарламентът иска близо 20 млн. лв. повече средства от държавния бюджет за работата си през 2008 година.Това означава близо 7 млн. повече спрямо сега за заплати. Иска се увеличение на депутатските заплати с 44%. Имало и намерение за поне 20 нови коли, съобщи bTV."Що се отнася до колите, те са вече много стари - над 10-12 години коли, които са вече рискови - щяха да ги сменят миналата година, щяха тази, така и не ги смениха", смята Анелия Атанасова от НДСВ. Заплатите също трябвало да се актуализират - така било според европейските изисквания.Според Атанас Мерджанов от БСП заплатите на българските депутати са най-ниски в целия ЕС.При база 3 средни заплати в публичния сектор българският депутат взема около 500 евро месечно, при положение че в Германия депутатската заплата е 14 хиляди евро, а Румъния -около 4000 евро. Пропорционално и средната заплата в Европа е 2000 евро, за разлика от българската, която сега е 200 евро.Не може на този фон да искаме повече за нашите заплати, заявиха от опозицията и независими, цитирани от bTV."Както казва правителството, ще повишим заплатите на учителите въз основа на по-добра продукция, ами че тук въз основа на какво ще се повишат заплатите", чуди се назaвисимата депутатка Стела Банкова.Колко от финансовите искания на депутатите ще бъдат удовлетворени, ще решат самите те при гласуването на държавния бюджет за 2008 година. Преди време депутатите гласуваха поправка в Конституцията, която им даде право сами да определят бюджета си.Късно вечерта от парламента обясниха, че възнагражденията, предвидени за 2008 г., са 18,8 млн. лв., а не 20 млн. лв. Те обхващали както заплатите на народните представители, така и на служителите от парламентарната администрация, а също и на 18-те ни членове в Европейския парламент. Пари щели да отидат и за нови коли, защото тази година не били купени. Отделени били и средства за цифрова телефонна централа вместо действащата в момента аналогова от 1929 г. Най-много средства ще бъдат изразходвани за квалификация и преквалификация с цел повишаване на административния капацитет, както и за изграждане на съвременни информационни и комуникационни технологии, се посочва в съобщението на парламентарния пресцентър.

...заплатите на българските депутати са най-ниски в целия ЕС...Май не съм виждал депутат да чака на едната заплата. Пък и на кой ли в БГ заплатата не е най-ниска от колегите му в ЕС?Иначе, малко се съмнявам в коментара на Авео... Никога овцете не удрят със сопата по овчаря, обикновено е обратно. От време на време се намира по някой коч, който да му скочи, но после отива на курбан...

Коментар

а на учителите не дадоха, гадовете мръснида изпукат дано
      Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

...бал съм ги в гърба...А на другите избори нека пак да спи целия тоз’ народ...то к’ъв народ-мърша!
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Е няма толкова нагли хора.......
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Да бе вярно. Заплатите им били не знам си кви. Ама не споменават, че всеки един (подчертавам АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ЕДИН) участва в ПОНЕ 2 комисий. От тези комосий той също цуца. Ама не си отваря устенцата. И като съберат, заплатите ще си ги нагодят поне на тези в Румъния. А защо не сравняват и нашите заплати по ЕС. Като изравнят нашите и техните ще се вдигнат. Нали техните се равняват на 3 пъти бюджетната. Мамка им нагла дебелогъза ...

Коментар

Това го пишеше в 168 часа още преди 2 седмици. Абе големи лайнари са тия депутати.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Как да не побеснее човек
                VTS 16V

Коментар

Ще ме извинявате за грубия ми език дето ще последва ама немога повече да се стърпя. Значи 44% без стачки и митинги и унижение пред народа за повече от месец, че и настройваха народа срещу учителите. Няма ли най-сетне да се надигне този народ и да вземе пушките и да гърми, гърми, защото само така ще се оправи тази шибана държавица, ах мамааа ... Ах ако ме чуят моите студенти как псувам, но все ми е тая. Публично трябва да ги разстрелят за назидание пред целия народ. Цигари без бандерол ще ми пушат в парламента, без да им мигне окото, нагли, за храстите пред парламента загрижени повече от колкото за народа. Чух една да вика" Ами то на тоз калпавия народ, депутатите му виновни". Малееей, че не съм по-наблизо да София. Всеки ден ще минавам от там да ги тъпча тия храсти и камъни да хвърлям отгоре им. Майка им мизерна. То бива, бива наглост ама тяхното наистина на нищо неприлича. "По европейски стандарт" Ами защо не изравните и цените на храните по евопейски стандарт бе? Защо хляба и в англия и в германия е по-евтин? Защо тука дето се произвежда хляба е 1лв и в Норвегия дето ядат дигитална храна и са на 4000км от дето вирей житото и дето е страната с най-скъп стандарт в Европа можеш пак да намериш хляб за 1лв? Защо като влезеш в АЛДИ в Германия и ти става мъчно. Всичките им цени почват с 0.хх и нещо? Тогава защо не вземат да изравнят и нашите заплати по европейски стандарт. Хайде понеже съм учител в Университет ще ви кажа колко взима един учител в начално училище в Швейцария - от 1ви до 4ти клас и дето няма хабер от нищо щото си мисли, че в България има пустини. Простак! Ама какво го интересува след като взима 7500лв на месец чисто. А храната му като у нас. Еййй ще гръмна някой. А в англия учител взима 40,000 паунда годишно. Порше за година си купува. да не казвам че и на лизинг може да го вземе. Тука за 12 години нищо и сега изведнъж депутатите бедни се почувствали те горките, че с цяло 44%. Ами хайде да си кротуваме. То затова всичкото така. Като кажеш на някой чужденец ние Българите сме много умни та той вика:"Тогава защо сте на това ниво?" :D Ха де. Май са прави. Всичкото иска тояга. И то здрава. Без кръв нестава. Те народите са го доказали през историята. Франция с гилотината. Ръмъния гръмна Чаушеско направо наживо по телевизията. Това е начинът. Аз предлагам да стягаме фиатките и да правим митинг пред парламента.Доколкото чета в дир.бг до този момент има още 120. До утре ще са 300И пак сори за грубия език. Но това си го заслужават
                  Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

Коментар

Колега с тези призиви за кръв що не стегнеш Фиата и да отскочиш до Судан да речем.Там е назряла революционна ситуация и масите чакат своя водач.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

tsanibaytchev
                      Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Абе истини си говори колегата. 100% от това което казва е истина.

Коментар

Колегата е напълно прав.Аз на негово място щях да съм бесен. Подкрепям го на 100% и както е тръгнало, ако учителите излязат пак към края на годината и аз ще съм с тях.Защото не съм овца, не съм кон с капаци и обичам България и честните хора в нея.Другите трябва да си получат заслуженото.Те с наглост и ние с наглост. Крайно време е да престанем да сме културни и цивилизовани, защото само ни мачкат Баща ми е учител...ако го прочете това горното за депутатските заплати ще му стане жал за всичките тези години, които е пропилял за тази мизерна и долна "държава"
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Факт е, че ние си ги избираме и най - вече ние си ги търпим.Както беше казал някой: "Всеки народ си заслужава управниците".
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp
                            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
                              Факт е, че ние си ги избираме и най - вече ние си ги търпим.Както беше казал някой: "Всеки народ си заслужава управниците".
                              Добре де ние си ги избираме, а къде им е работното място и какво трябва да правят там, според мен трябва да си седят в парламента и не да четат вестници и да си доспиват от нощните гуляи, но като погледнах снощи и не само снощи, че то залата е едва ли не 99% празна а тези които бяха там четяха вестници или дремеха. Ако аз не отида на работа или дремя или чета вестник ще ми духнат свещичката веднага. И най интерсното ми е ние ги назначаваме /избираме/ на работа т.е. един вид сме им работодатели, а неможем да ги уволним а те нас могат, това немога да го разбера и възприема - работника ми да ме уволни и да има имунитет да немога да му плюя в лицето когато се налага МРЪСНИЦИ, ИЗЕДНИЦИ и какво ли още не. Не виждам в момрнта един българин да не е бесен от тяхната наглост, ако има такъв то ще е или депутат или някой рода. Айде за сега стига, че си вдигнах кръвното.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                              X