Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е ти пък да не би да си сложил газовата за да извличаш потенциала на автомобила? СЛожил си я както всички - за да караш по-евтино за същото изминато разстояние, с презумпцията че "ши я избиеш за 1 година, от там нататъка си на далавера" - т.е. - направил си инвестиция, която се изплаща 100 % за кратко време. След като има такова голямо търсене на газ, цената ще е висока, ако ще и всички разходи по газта да са общо 1 стотинка на литър. Ако спрете да карате на газ - цената ще падне.

Коментар

Да и ако спрат да се карат дизели въздуха ще е по чист. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 И нафтата ще е по евтина
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
        Да и ако спрат да се карат дизели въздуха ще е по чист. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 И нафтата ще е по евтина
        ний с дизелите не се оплакваме. :D
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          krasio_79bs написа:
          ний с дизелите не се оплакваме. :D
          То и да се оплаквате файда никва.

Коментар

... това на практика колко стотинки нагоре ще направи ...?1766.40 лв/х.л. - без промяна1862.40 - без промяна1620.00 - без промяна;1518.00 + 54 = 1572.00 лв/т - значи ~3 стотинки на литър;***A95H: 1,90 ст; A98H: 2,08 ст.; D: 1,77 ст.; LPG: 0,93 + 3 ст.;Все още има смисъл да се слага АГУ ... само да живеех в Стара загора - та да се колебая за метан ... а то тука само печалбари ги държат станциите ...
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
              ... това на практика колко стотинки нагоре ще направи ...?...LPG: 0,93 + 3 ст....
              Айде честито Захождам да зареждам преди малко и ме посрещат с думите "Може ли да изчакаш 10-ина минути, че сменяме цените..."

Коментар

Вчера газта-днес бензина и дизела.http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/07...e_bez/?ref=rss
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

мам*а му и прасе:1766.40 + 36 = 1802.40 лв/х.л. /А95Н/1862.40 + 36 = 1898.40 /А98Н/1620.00 + 46.80 = 1666.80 /Дизел/1572.00 лв/т; /Пропан-Бутан/***A95H: 1,94 ; A98H: 2,12; D: 1,82 ; LPG: 0,96 ;И все пак аз продължавам да се надявам, че това е временно явление:"запасите на суров петрол на САЩ нарастват повече-от-очакваното с 4,067 милиона барела до 352,445 милиона барела, докато вносът е висок, и докато преработваните суровини достигнаха по-ниски нива, анализа на седмичните данни за петрола от американския нефтен институт показаха такъв резултат във вторник." Линда РафийлдТака днес борсите са затворили на 63 долара за барел при достигнати 67 до вчера ...
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Да ама понижението не важи за вече употрбените количества за производството на горивата по бензиностанциите, затова може да има забавяне при изравняването на цените. Ето в линка по долу пише, че петролът в момента е с цена 63$/ барел с доставка септември месец. http://pari.bg/a/2009/07/30/Petrolt_se_srina_do_63_U Това не значи, че нашия Лукойл не са гадове.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

От утре пак вдигат газта.http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/07...s_344/?ref=rssКоментар копиран от Дневник.Копирам го защото съвпада напълно с мнението ми
                      ZhelyazkovГневно * 7 * 15:29 * 30 юли, 2009 При 147 долара за барел, цената на литър LPG беше 1,30 лв. При 35 долара за барел, най-ниската цена на литър LPG беше 0,71 лв. В момента петрола е 66-68 долара за барел а цената от утре ще е 1,00 лв за литър LPG. Тоест за увеличение от 31-33 долара си спечелихме 29 ст. по скъп пропан-бутан. По тези сметки ако петролът стигне отново 147 долара, литър пропан- бутан ще е около 1,80 лв. Питам аз какво толкова поскъпна за тази 2009 г. при положение, че доларът не е мръднал. Ние сме най- малоумният овчи народ, щом оставяме да ни крадат по този безогледен и безочлив начин. Явно овце като нас няма никъде другаде по света.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не съм съгласна с въпросния Zhelyazkov. обзалагам се, че редовно ползва колата си и редовно зарежда, вероятно с газ. Цените никога няма да паднат, ако даден продукт се търси, а и не виждам защо да му се намаля цената в този случай. Но на фона на цените за ремонт и поддръжка на автомобила, както и задължителните данъци и такси, цената на горивото е най-малкия проблем на всеки средностатистически водач. Спрете да зареждате - цената сама ще падне.

Коментар

ele написа:
                          Не съм съгласна с въпросния Zhelyazkov. обзалагам се, че редовно ползва колата си и редовно зарежда, вероятно с газ. Цените никога няма да паднат, ако даден продукт се търси, а и не виждам защо да му се намаля цената в този случай. Но на фона на цените за ремонт и поддръжка на автомобила, както и задължителните данъци и такси, цената на горивото е най-малкия проблем на всеки средностатистически водач. Спрете да зареждате - цената сама ще падне.
                          Желязна логика.Очакват се ниско прелитащи софианци в посока черноморието.И тапи няма да има на петолъчката.Утре спирам бирата и ще чакам да я намалят.На пушачите препоръчвам същото.И сега като ме заболи главата няма да пия аналгин,ами ще чакам да му намалят цената. А на тези които си вадят хляба с транспорт нема да се сърдя ако си карат колите.А който работи по далече от дома си да се запътва към практикер и да и купи палатка за да е по близо до местоработата си.Много се радвам на простите решения на такива сложни въпроси.И като се сетя за протестите на превозвачите миналата година,ми се избистря картинката малко.Само дето не мога да се сетя какво постигнаха с протестите си?Дали заради тях намалиха цените?ПП.Ако спрем да си плащаме и данъците,дали ще ги намалят?
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                            ele написа:
                            Желязна логика.Очакват се ниско прелитащи софианци в посока черноморието.И тапи няма да има на петолъчката.Утре спирам бирата и ще чакам да я намалят.На пушачите препоръчвам същото.И сега като ме заболи главата няма да пия аналгин,ами ще чакам да му намалят цената. А на тези които си вадят хляба с транспорт нема да се сърдя ако си карат колите.А който работи по далече от дома си да се запътва към практикер и да и купи палатка за да е по близо до местоработата си.Много се радвам на простите решения на такива сложни въпроси.И като се сетя за протестите на превозвачите миналата година,ми се избистря картинката малко.Само дето не мога да се сетя какво постигнаха с протестите си?Дали заради тях намалиха цените?
                            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

krasio_79bs написа:
                              ele написа:
                              Желязна логика.Очакват се ниско прелитащи софианци в посока черноморието.И тапи няма да има на петолъчката.Утре спирам бирата и ще чакам да я намалят.На пушачите препоръчвам същото.И сега като ме заболи главата няма да пия аналгин,ами ще чакам да му намалят цената. А на тези които си вадят хляба с транспорт нема да се сърдя ако си карат колите.А който работи по далече от дома си да се запътва към практикер и да и купи палатка за да е по близо до местоработата си.Много се радвам на простите решения на такива сложни въпроси.И като се сетя за протестите на превозвачите миналата година,ми се избистря картинката малко.Само дето не мога да се сетя какво постигнаха с протестите си?Дали заради тях намалиха цените?
                              Това не са прости решения, това е пазарна икономика. И аз работя на висока цена в момента, защото ме търсят - що да свалям цената на услугата, която предлагам? Агенциите не са доволни и непрекъснато се опитват да издействат по-ниска цена, ама няма. След 1-2 месеца, ако нямам работа, ще сваля цената - до тогава - има достатъчно евтини преводачи. Същото е и с петрола - що да свалят цените, след като се търси? Верно е, че има разлика - лукойл са монополисти, но каков от това - който не му харесва, колелото, палатката и тъй.

Коментар

krasio_79bs написа:
                                Утре спирам бирата и ще чакам да я намалят.На пушачите препоръчвам същото.И сега като ме заболи главата няма да пия аналгин,ами ще чакам да му намалят цената.
                                Колега, прочети един учебник по основи на икономиката. Когато искаш да си купиш нещо, ще си купиш определено количество на определена цена - например 10 литра газ на 2 лева, или 15 литра на 1.50, или 22 литра на 1.30, или 50 литра на 0.86... Когато искаш да продадеш нещо - пускаш на пазара да се продават 100 литра при цена от 2 лева, ама няма кой да купи толкова, или 50 литра при цена от 1.50, които пак няма кой да купи, или 22 литра на цена от 1.30, които вече има кой да купи до последно, или 6 литра на цена от 0.86, като тях веднага ще ти ги изкупят, и ти ще си кажеш - защо да не вдигна цената...Стремим се към пазарна икономика, нали ? Където всичко се определя от търсенето и предлагането. И в предния си пост го казах - спрете да карате на газ, и цената му ще падне. Спри ти и няколко милиона човека да пиете бира, и цената и ще падне. Да си припомним поста на колегата jenshen73, който искаше да каже, че хем карате на най-ниската цена, хем не сте доволни от това.

Коментар

Working...
                                X