Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

3p написа:
    Но защо е по-евтина е въпросът?Иначе чакам с нетърпение да стане левче литъра.
    Ограничава се потреблението, я да има зареждане, каквото е през лятото, никога няма да и свалят цената.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Седя си тези дни, гледам си котировките на петрола и си задавам непринудено въпроси, ама така, като проЗД чиляк. Не е ли редно, при положение, че за няма и два месеца петролът е поевтинял повече от два пъти - от 147 долара за барел до под 70 долара - чисто математически и горивата да поевтинеят двойно, да речем - от 2,44 за А95 до около 1,20. Понеже акцизите са включени и при двете цени на петрола - високата и ниската - каква е причината двойното поевтиняване на горивата да не се случи, а да ни залъгват с някакви си 40 стотинки
      за съжаление в цената на бензина/дизела не отдават стойност само петрола, а РЗ, амортизации, други разходи за производството... тъй че твойта сметка е малко бакалийската...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

А и долара в който е деноминиран петролът взе, че се покачи спрямо еврото.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Преди малко заредих цял резервоар за 2.16 нафта!!! ...друго си е 2.16,друго си е 2.60....,макар че в момента повече от 1.80 не трябва да е нафтичката!
          Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
          Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

На Еко на Бул. Черни връх А95 - 2,03лв :D ГАЗ - 1,20лв Айде вече и газта да пада
            punto HGT

Коментар

didich написа:
              На Еко на Бул. Черни връх А95 - 2,03лв :D ГАЗ - 1,20лв Айде вече и газта да пада
              Аз пък искам газта да се изравни с бензина :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                didich написа:
                Аз пък искам газта да се изравни с бензина :D
                А бой искаш ли Всъщност и аз съм навитак да я вдигнат, ще си жуля на бензин и няма да се притеснявам че карам на газ.
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Е колеги бива ли сега такива коментари, нека първо ги избием тия газови уредби , пък после ще си караме на бензин :D /то при това положение не виждам смисъл от упражнението - слагане на АГУ/
                  punto HGT

Коментар

Аз пък искам новото Браво да струва 5000 чисто ново
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                      Аз пък искам новото Браво да струва 5000 чисто ново
                      И АЗ с две ръце се моля

Коментар

[quote="donnna"]
                        за съжаление в цената на бензина/дизела не отдават стойност само петрола, а РЗ, амортизации, други разходи за производството... тъй че твойта сметка е малко бакалийската...
                        Не виждам каква толкова драстична промяна в РЗ, амортизации, че и други разходи, може да настъпи за по-малко от два месеца, та да компенсира фрапиращата разлика в цените на петрола. Понижението на суровината е 216%, като вземем крайните стойности 147 и 68 долара. Повишението на долара за този период е 19%. Така че, дори и да не е бакалска, сметката пак не излиза.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

пич, нямам пред вид, че има промяна в РЗ и др. разходи... имам пред вид, че тези разходи участват в себестойността на бензина и са част от цената му... като някакъв процент...

Коментар

Ами да де, участват като процент. Не е ли еднакъв тоз процент при едната цена и при другата - излиза, че се е вдигнал. Защо, там е въпросът. Разбира се, ясно ми е, че никога бензинът няма да падне до 1,20, просто са интересни тези калкулации, които са все в наш ущърб.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

пич вземи помисли малко!!!!!!!!!!!ситуацията с бензина/дизела и петрола е аналогична със ситуацията : хляб - брашно, сирене - мляко, олио - слънчоглед...имаш разходи, които са ти константни и са % от цената на крайния продукт...примерно /хипотетично - не претендирам изобщо да е така, просто за да ти обясня/ - петрола е 40 % от цената на бензина, 40% - други разходи - РЗ ДОО, амортизации, транспорта и т.н. и 20 % акциз, ДДС... и сичкото това - 2.00 лв за литър... ако падне цената на петрола с 50 % бензина не следва да стане 1. 00 лв. а примерно 1,60 лв. по-просто от туй не мога да ти го обясня - ти ако искаш ме разбирай!!!п.п. не се явявам адвокат нито на Лукойл ,нито на Шел , нито на ОМВ, нито на никой

Коментар

Съвсем точно се е ориентирала колежката donna, че петролът е процент от общата цена. Т.е. ако петролът падне с 50%, не може цената на горивата да падне с 50%, защото не са паднали с 50% и всички останали разходи, а е паднала само цената на суровината.Днес 1000 л дизел се продават от Лукойл на цена 1043 лв, а 1000 л бензин А-95 за 836 лв. От тук до 2-то лева са акциз, ДДС, надценка на бензиностанцията.

Коментар

Working...
                                X