Идват тука не защото им е по-евтино, а защото им стачкуват шофьорите на цистерни и няма бенз
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
да по принцип там е по-евтино (понеже горките нали земат по-ниски заплати от нас и няма как) ... шегата на страна- имали са ограничение по 20 литра на кола при зареждане, но такива стачки и тук трябва да има, в същност в колкото повече държави едновременно толкова по-вероятно да се повлияе борсовата цена ... за съжаление в сезона на отпуските е меко казано "малко" вероятно да спадне търсенето
Коментар
-
niko_ymn написа:Airfan написа:Искам дебело да подчертая, че цената на петрола влияе твърде малко на цената на горивата. Тя не е основното перо във формирането на цената и не обуславя големия скок, който има в последните години.
Коментар
-
Познах ли за затишието обаче, а?от 124 на 139 (нов рекорд)http://news.ibox.bg/news/id_78250006...k7c8pei29uogm6
Коментар
-
niko_ymn написа:Всяка година цените са ...по-ниски около началото на Септември... (2006 и 2007 беше така, и не виждам защо тази година да е по-различно).
Коментар
-
niko_ymn написа:Който иска да се презапасява сега е момента. Това по-горе съм го писал още Юни месец. Днес е 10ти септември и в момента на моя любим сайт виждам цена от около 102 долара за барел, което ме кара да се радвам, че не съм напълнил догоре все още, понеже преди около седмица беше около 112 долара някъде. Сега обаче чакам да мръднат и по бензиностанциите с по още някоя стотинка и се хвърлям да пълня.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Някой ще ми обясни ли откъде идва тази тенденция:Барелът падна от 147 до 102$ Доларът почти не е мръднала цената на газта .... 1,25 вчера и днес +1,6% увеличение. БРАВООО, а кой ги контролира? Как изобщо се определят цените в България?!?! И може ли при повишаване цената на петрола с 10$, горивото да скача с повече от 5%, а при спад с 45$ - цената почти да не мърда, та даже и да се увеличава (газта)! Миналата година за сравнение литър газ = 90ст. , днес - 1,25 и нагоре!- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
BrumBrum написа:Някой ще ми обясни ли откъде идва тази тенденция:Барелът падна от 147 до 102$ Доларът почти не е мръднала цената на газта .... 1,25 вчера и днес +1,6% увеличение. БРАВООО, а кой ги контролира? Как изобщо се определят цените в България?!?! И може ли при повишаване цената на петрола с 10$, горивото да скача с повече от 5%, а при спад с 45$ - цената почти да не мърда, та даже и да се увеличава (газта)! Миналата година за сравнение литър газ = 90ст. , днес - 1,25 и нагоре!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Всяка компания си трупа различно големи запаси от евтино или скъпо гориво на склад и някои го плащат към момента по текущи цени, а други по цени запазени за доставка след три месеца, така че това е относително - ако сега го продадат евтино - после може да не им стигнат парите за нови доставки. На борсите има всякакви цени - не е задължително да се гледа точно цената за 6 месеца напред.
Коментар
-
Orcinus
jenshen73 написа:Промените в крайните цени не са пряко свързани с промените на стоковите борси в Ню Йорк, Лондон и Токио. Все пак цените на барел петрол обявявани там са за срокове на доставка след 6 месеца, а не утре. Съответно текущите цени на горивата се отнасят върху петрол купуван преди 6 (шест) месеца. Доларът текущо е 1.40, а когато петролът беше в своя пик - 1.21... При 0.19лв./долар разлика е нормално да няма някаква драстична промяна в крайните цени надолу. Все пак в момента се плаща за петрола преди 6 месеца
Коментар
-
Вече за трети или четвърти път пиша, че когато петролът беше 25 долара, бензинът струваше 1, 25. Когато петролът се повиши почти до 150 долара, тоест почти 6 пъти, бензинът достигна 2, 44 - няма и два пъти. Значи сега при обратна тенденция на цената на петрола не можем да очакваме драстично поевтиняване, още повече доларът поскъпна с 16-17 стотинки за месец. Един колега беше дал и диаграма на цените на петрола по години, така че да роним крокодилски сълзи е безсмислено.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Добре де, ама как ще обясниш, че горивото ни е едно от най-скъпото в цяла Европа? И наистина ако утре вдигнат пак петрола, тука цените от полунощ на същия ден веднага скачат, а когато пада яко - ами то това било друго, не било за сега, не се отнасяло за нас???? Овце сме си и това е! В Европа взимат средно по 3000 евро и стачкуват за цената на горивата, които са по-евтини даже от тук, а ние сме си доволни.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Аз съм съгласен с цената на горивата, нека е така НО ЗА БОГА КАЧЕСТВОТО!!! Писна ми да зареждам в колата си БОКЛУЦИ!!! Писна ми да ни мамят с литрите!!!! Писна ми!!! Искам като си плащам да получавам това за което плащам! Не може за една година с БГ горива колата да се запуши а 7-8 години с италианските да не е имала проблеми!
Коментар
-
style34 написа:Добре де, ама как ще обясниш, че горивото ни е едно от най-скъпото в цяла Европа? И наистина ако утре вдигнат пак петрола, тука цените от полунощ на същия ден веднага скачат, а когато пада яко - ами то това било друго, не било за сега, не се отнасяло за нас???? Овце сме си и това е! В Европа взимат средно по 3000 евро и стачкуват за цената на горивата, които са по-евтини даже от тук, а ние сме си доволни.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар