Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Идват тука не защото им е по-евтино, а защото им стачкуват шофьорите на цистерни и няма бенз
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

да по принцип там е по-евтино (понеже горките нали земат по-ниски заплати от нас и няма как) ... шегата на страна- имали са ограничение по 20 литра на кола при зареждане, но такива стачки и тук трябва да има, в същност в колкото повече държави едновременно толкова по-вероятно да се повлияе борсовата цена ... за съжаление в сезона на отпуските е меко казано "малко" вероятно да спадне търсенето
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
        Airfan написа:
        Искам дебело да подчертая, че цената на петрола влияе твърде малко на цената на горивата. Тя не е основното перо във формирането на цената и не обуславя големия скок, който има в последните години.
        Прав си, че не влияе особено, но тя е основното оправдание и повод, когато у нас може да се спекулира (тоест да се надува надценката или акциза с цел задоволяване на нечия алчност) при всеки удобен повод. Има някакъв луд парадокс - емирствата твърдят, че никога до сега не са произвеждали толкова големи обеми, и все пак ние купуваме като луди, и цената не пада, защото няма пренасищане на пазара ... а докато не пада - всеки купува за да се презапасява и да го продава/ползва после като е по-скъпо или е на печалба. Като в омагьосан кръг сме. Тези дефекти на свободния пазар само държавата може да ги повлияе. Могат да се освободят запаси от резерва, да се поощрят накои сектори с облекчения равни на част от акциза, да се направят такива бонус облекчения за смесващите с био-дизел, че да им е изгодно, а не както по сегашния закон - нефункциониращ и гонен от Евпопа като неефективен. Всичко може, но въпроса е да бъде настъпан нашия политик от неговия работодател - народа, и то със сериозен ултиматум, ако този електорат, не е поредната съвременна "рая". Вие не знаете как всички чужденци ме питат - като имаме толкова много неща, от които да се оплакваме ние българите, защо не протестираме както те правят в техните държави, всеки път когато не им изнася - за щяло и нещяло. Аз съм убеден, че това не е прищявка, а късае всички ни, най-малкото всеки, до когото хляба достига чрез транспорт; да не говорим за други взаимносвързани части от икономиката.
        Това е цитат от темата за протестите http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...art=60Сега цената на барел за около седмица падна от 133 на 124 долара и ако леко мръднат цените надолу някой може да си помисли, че протестите са оказали ефект. Европеиския съюз се изказал негативно относно смъкването на акциза, защото потреблението на петрол трябвало да се ограничава, въпреки растящата инфлация в цялата евро-зона. Като е такова голямо потреблението при този акциз какво щяло да стане ако го намалят.Прогнозирам затишие пред буря. Всяка година цените са най-високи до към края на Юли, и по-ниски около началото на Септември, а най-ниски от Януари нататък. (2006 и 2007 беше така, и не виждам защо тази година да е по-различно).

Коментар

Познах ли за затишието обаче, а?от 124 на 139 (нов рекорд)http://news.ibox.bg/news/id_78250006...k7c8pei29uogm6

Коментар

niko_ymn написа:
            Всяка година цените са ...по-ниски около началото на Септември... (2006 и 2007 беше така, и не виждам защо тази година да е по-различно).
            Който иска да се презапасява сега е момента. Това по-горе съм го писал още Юни месец. Днес е 10ти септември и в момента на моя любим сайт виждам цена от около 102 долара за барел, което ме кара да се радвам, че не съм напълнил догоре все още, понеже преди около седмица беше около 112 долара някъде. Сега обаче чакам да мръднат и по бензиностанциите с по още някоя стотинка и се хвърлям да пълня.

Коментар

niko_ymn написа:
              Който иска да се презапасява сега е момента. Това по-горе съм го писал още Юни месец. Днес е 10ти септември и в момента на моя любим сайт виждам цена от около 102 долара за барел, което ме кара да се радвам, че не съм напълнил догоре все още, понеже преди около седмица беше около 112 долара някъде. Сега обаче чакам да мръднат и по бензиностанциите с по още някоя стотинка и се хвърлям да пълня.
              Тенденцията е да пада още, а пък и нашите бунаци по бензиностанциите въобще не са реагирали на спада. При разлика от 40 долара на барел мисля, че дизела е редно да падне под 2лв. Друг е въпросът, че нашите задници никой не ги контролира и ще си държат цени, каквито им е кеф!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Някой ще ми обясни ли откъде идва тази тенденция:Барелът падна от 147 до 102$ Доларът почти не е мръднала цената на газта .... 1,25 вчера и днес +1,6% увеличение. БРАВООО, а кой ги контролира? Как изобщо се определят цените в България?!?! И може ли при повишаване цената на петрола с 10$, горивото да скача с повече от 5%, а при спад с 45$ - цената почти да не мърда, та даже и да се увеличава (газта)! Миналата година за сравнение литър газ = 90ст. , днес - 1,25 и нагоре!
                - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Лошото е, че ОПЕК почват да намаляват с по 520 000 барела на ден добивите си за да задържат цените и да спре това падане надолу, а такива новини направо обръщат хода на цените на обратно и пак ще има около 140 долара ... до на зима.

Коментар

BrumBrum написа:
                    Някой ще ми обясни ли откъде идва тази тенденция:Барелът падна от 147 до 102$ Доларът почти не е мръднала цената на газта .... 1,25 вчера и днес +1,6% увеличение. БРАВООО, а кой ги контролира? Как изобщо се определят цените в България?!?! И може ли при повишаване цената на петрола с 10$, горивото да скача с повече от 5%, а при спад с 45$ - цената почти да не мърда, та даже и да се увеличава (газта)! Миналата година за сравнение литър газ = 90ст. , днес - 1,25 и нагоре!
                    Промените в крайните цени не са пряко свързани с промените на стоковите борси в Ню Йорк, Лондон и Токио. Все пак цените на барел петрол обявявани там са за срокове на доставка след 6 месеца, а не утре. Съответно текущите цени на горивата се отнасят върху петрол купуван преди 6 (шест) месеца. Доларът текущо е 1.40, а когато петролът беше в своя пик - 1.21... При 0.19лв./долар разлика е нормално да няма някаква драстична промяна в крайните цени надолу. Все пак в момента се плаща за петрола преди 6 месеца
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Всяка компания си трупа различно големи запаси от евтино или скъпо гориво на склад и някои го плащат към момента по текущи цени, а други по цени запазени за доставка след три месеца, така че това е относително - ако сега го продадат евтино - после може да не им стигнат парите за нови доставки. На борсите има всякакви цени - не е задължително да се гледа точно цената за 6 месеца напред.

Коментар

jenshen73 написа:
                        Промените в крайните цени не са пряко свързани с промените на стоковите борси в Ню Йорк, Лондон и Токио. Все пак цените на барел петрол обявявани там са за срокове на доставка след 6 месеца, а не утре. Съответно текущите цени на горивата се отнасят върху петрол купуван преди 6 (шест) месеца. Доларът текущо е 1.40, а когато петролът беше в своя пик - 1.21... При 0.19лв./долар разлика е нормално да няма някаква драстична промяна в крайните цени надолу. Все пак в момента се плаща за петрола преди 6 месеца
                        Промените не са пряко свързани, когато родните ни бензиностанции и газстанции трябва да СВАЛЯТ цената на горивата. Когато трябва да ги качват, реагират ведно с борсите. Дори с малко да се качат цените на борсите, от ЛУКОЙЛ веднага обясняват как "поради промяна на пазарната конюнктура цената на горивата се покачва с 1%". При срива от 150 на 113 долара същият ЛУЙКОЙЛ свали бензина с 20 ст., което е просто смешно. Освен това срокът за доставка НЕ е задължително да бъде след 6 месеца. Обърни внимание например на това, което е писано в средата на август и обърни внимание на изреченията в началото:Петролът отново поевтиня на Нюйоркската стокова борса. При приключване на търговията снощи фючърсните договори за доставка на петрол през месец септември се сключваха при цена 113,01 долара за барел.http://business.actualno.com/news_175187.htmlИзлиза, че си говорим за доставки в рамките на месец и по-малко от месец. Сега ако скочи петрола пак на 150$ като нищо от ЛУКОЙЛ ще реагира на "конюнкурните" промени и като нищо ще качи цените на нива по-високи от тези преди това, когато петрола пак беше на 150$. И къде е логиката при сериозния спад в цената на петрола и доста по-незначителното падане цената на бензина за крайния потребител, в същото време газта да започне стремглаво да се покачва? Истината е, че ни правят на маймуни и си правят буквално каквото поискат.

Коментар

Вече за трети или четвърти път пиша, че когато петролът беше 25 долара, бензинът струваше 1, 25. Когато петролът се повиши почти до 150 долара, тоест почти 6 пъти, бензинът достигна 2, 44 - няма и два пъти. Значи сега при обратна тенденция на цената на петрола не можем да очакваме драстично поевтиняване, още повече доларът поскъпна с 16-17 стотинки за месец. Един колега беше дал и диаграма на цените на петрола по години, така че да роним крокодилски сълзи е безсмислено.
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Добре де, ама как ще обясниш, че горивото ни е едно от най-скъпото в цяла Европа? И наистина ако утре вдигнат пак петрола, тука цените от полунощ на същия ден веднага скачат, а когато пада яко - ами то това било друго, не било за сега, не се отнасяло за нас???? Овце сме си и това е! В Европа взимат средно по 3000 евро и стачкуват за цената на горивата, които са по-евтини даже от тук, а ние сме си доволни.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз съм съгласен с цената на горивата, нека е така НО ЗА БОГА КАЧЕСТВОТО!!! Писна ми да зареждам в колата си БОКЛУЦИ!!! Писна ми да ни мамят с литрите!!!! Писна ми!!! Искам като си плащам да получавам това за което плащам! Не може за една година с БГ горива колата да се запуши а 7-8 години с италианските да не е имала проблеми!
                              KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                              Land Rover Discovery 2.5TD '94
                              EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                              EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                              EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

style34 написа:
                                Добре де, ама как ще обясниш, че горивото ни е едно от най-скъпото в цяла Европа? И наистина ако утре вдигнат пак петрола, тука цените от полунощ на същия ден веднага скачат, а когато пада яко - ами то това било друго, не било за сега, не се отнасяло за нас???? Овце сме си и това е! В Европа взимат средно по 3000 евро и стачкуват за цената на горивата, които са по-евтини даже от тук, а ние сме си доволни.
                                Горивото ни е скъпо на фона на тези 3000 евро, за които казваш и които ги нямаме. Не може при 200-300 евро заплати, горивата да са ни евтини. То и 1,50 лева пак е много за такива доходи. В България, на фона на доходите, горивата са лукс. Ако вземаш и ти 3000 евро, сигурно няма да те събаря бензинът да ти е евро и десет цента.
                                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                                X