Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скъпо, не скъпо това е положението и по добре няма да стане.Просто който не може да си го позволи - няма да кара и това е.Като няма търсене - цените падат.Сега малко по спомени ще го кажа , но ако ме не лъже паметта след като петрола удари рекорда си преди месец и нещо - два първият по сериозен спад беше когато обявиха че братята хамериканци са си карали колите 15% по-малко поради високите цени.Преди 2 седмици си лафя с един авер който тъкмо се връщаше в щатите. Пича вика голямата машина (5.5 литра 300+ коня) - вече се изкарва само почивните дни, през другото време с малолитражката - 2 л хонда май спомена.Че големия джип на магистралата спазвайки ограниченията им - 20л/100км. Та и при нас, си е тенденция. Малолитражни двигатели, алтернативни горива. Всеки си прави сметката.Като стане 5 кинта литъра и аз ще яхна градският транспорт или ще си купя колело
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
      Като стане 5 кинта литъра и аз ще яхна градският транспорт или ще си купя колело
      Не се заричай ,че подобни приказки ги слушам още когато горивата бяха по 1 лв. после 1,50 лв. ,после 2 лв. и.т.н ,а от тогава потока от автомобили се увеличава не намялява.Единствената разлика е ,че се загубиха вече старите соц возила.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз не съм пускал подобни коментари преди.Просто на мен ми е там някъде психологическата граница.А за всеки тя е различна,Ама и 5 кинта да стане - аз основно си ползвам колата да пътувам до работа - 50 км на ден ще си правя кооперация с колеги и пак ще караме.Един ден аз , един ден колегата.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

sugarboy написа:
          Вече за трети или четвърти път пиша, че когато петролът беше 25 долара, бензинът струваше 1, 25. Когато петролът се повиши почти до 150 долара, тоест почти 6 пъти, бензинът достигна 2, 44 - няма и два пъти. Значи сега при обратна тенденция на цената на петрола не можем да очакваме драстично поевтиняване, още повече доларът поскъпна с 16-17 стотинки за месец. Един колега беше дал и диаграма на цените на петрола по години, така че да роним крокодилски сълзи е безсмислено.
          Да, ето къде е въпросната картинка: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...c&start=30От литър нафта за 2,40 лева, като му махнеш ДДС-то и акциза ето какво са получава да е включено в цената:2,40 лева (теоретична крайна цена за литър от колонка на бензиностанция, удобна за смятане стойност)=======0,40 лв (20% ДДС от 2,00 лв)0,685 лв (685 лв/1000 л акциз)1,315 лв (готово докарано до бензиностанцията гориво с включени надценки за заплати и разходи на бензиностанцията, с включен транспорт, с включена печалба на препродавача, който е по веригата след рафинерията, с включена себестойноста и разходите на енергия и вода и капитал в това число човешки за рафинирането от суров петрол до този краен продукт - вид гориво)преди рафинериите има отчисления за борсите,а преди да стигне до там разхода за добиване през сонди е нищожен, така, че само производителките от арабския свят имат върху суровия петрол надценки до към 488 %Интересното е, че с 10% поскъпване на суровината трябва само тези 1,315 да се променят с най-много 10%, защото себестойноста не е само от суровина, а от спекулата да дигнеш с 10% крайните цени, вече се достига това разминаване между цените у нас и в западна европа ... или нашите рафинерии са по-неефективни и все по-скъпо произвеждат (ако включват скъпите си служебни возила в разходите например) ... и аз вече не знам за кой път го правя това предположение, като възможно най-логично обяснение за тия парадокси, поне лично според мен.Аз само Ви подсещам да си заредите, ако карате рядко, и с по един резервоар, ако можете да изкарате поне месец, защото каквито предвиждания или предположения съм имал до сега - често са били близки до истината. Всеки има правото да вярва на каквото си иска. Петрола по-евтин няма да стане - поне в дългосрочен план това е сигурно.За бензина и разбивката нещата са аналогични само дето акциза е кръгло 60 ст. от цената преди облагане с ДДС.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

В Западна Европа или по-точно Белгия, цената на 95 е 3.20 лв. Така че, все още сме далеч от тази цена за щастие.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Vladim написа:
              Тенденцията е да пада още, ... Друг е въпросът, че нашите задници никой не ги контролира и ще си държат цени, каквито им е кеф!
              Този път ти позна тенденцията, вече е на 99 долра барела. Ако ще паднат и още цените но и по бензиностанциите - тогава се радвам, че не съм познал, въпреки, че все си мисля, че това ще е така само за няколко дни или една-две седмици. Предположението, че петрола ще поевтинява във времето много рядко се оказва вярно, но аз нямам нищо против и под 70 долара да се върне.

Коментар

Сега се върнах в началото на темата - при цена на барел от 98 долара, горивото е струвало 2,11 за А98, 2.05 за нафта, и 2 лева за А95.Днес цената на барел отново е същата, а горивото е с над 15 % по-скъпо от тогава Видяха ни че издържахме на високите цени, и си ги държат.

Коментар

ogi28b написа:
                  ...Видяха ни че издържахме на високите цени, и си ги държат.
                  По-скоро видяха, че с миниатюрните си протести само им развяваме ушите и толкоз...
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ами газта, ами газта ?!Тя упорито си се вдига... Онзи ден я мернах на Опет на Евсиноград тука във Варна на 1.27! ...Все повече почвам да се плаша, че скоро ще стане бензин=газ... м*******та им....

Коментар

Просто доларът е с 15% по-скъп и това е. Затова няма намаление на горивата.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
                        доларът е с 15% по-скъп
                        Спямо кага е по-скъп, та нали преди да поскъпне падаше? Не значи ли това, че се е върнал на нива от преди да падне?При бензина и дизела има някаква предсказуемост с колко ще ни изклатят, но системата по която се договаря цената на газта вече е безобразна - един вид колкото повече разходи успеят да калкулират в себестойноста, и колкото повече политици подкупят да признаят тази себестойност - толкова повече могат да си дигнат цената. Ние да не пасем трева?Сега ще сканирам едно каренце от вестник (Дневен Труд, брой 251 от 11 Септ 08 г.):
                        Прикачени файлове

Коментар

мъка мъкаааааааааааааа http://pazari.dnevnik.bg/show/550432/а кся да ги видим бензиджийниците, по точно Лукойл...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

От нашите бензиностанции по повод стремителното падение на петрола ще се раздават ГОЛЕМИ НАГРАДИ, а именно усмивка по радиото, голямата награда едноседмична почивка на легло с бонус масажи познайте къде
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

niko_ymn написа:
                              sugarboy написа:
                              доларът е с 15% по-скъп
                              Спямо кага е по-скъп...
                              По-скъп е с 15% спрямо предния път, когато петролът е бил 98 долара за барел и горивата са били с 15% по-евтини от сега, когато петролът пак е около тези нива. Не че в България има някаква зависимост в това отношение, просто се оказа съвпадение, като го сметнах.
                              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Тц тц тц. Аз викам да направим една подписка в защита на Лукойл да направят бензина поне 3 лева, че питате ли ги как свързват двата края? Аз ги съжалявам. Та те работят на загуба в момента заради нас, колко са великодушни.......
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X