marmil написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
От утре с нови по-високи цени.Цитат от "Дневник""Лукойл" увеличава крайната заводска цена на горивата, съобщиха от компанията.Бензин А-95 Н поскъпва с 1.03 на сто, а А-98 Н с 0.92% и вече струват съответно 1888.80 лв. и 1984.80 лв. за хиляда литра.Увеличението на евро дизела е с 1.74 процента, като той вече ще се продава на цена от 1752 лв. за 1000 л. Новата цена на газьола е 1707.60 лв. за 1000 л, или с 1.79% по-скъпа.Пропан-бутанът поскъпва с 4.43 на сто и вече се предлага за 1698 лв. за тон.Новите цени влизат в сила от 7 часа тази сутрин. Като причина за увеличението от "Лукойл" посочват динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти.
Коментар
-
Мдаам,предположенията ми почнаха да се сбъдват ... Още едно увеличение и айде лека полека намаляване.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:Мдаам,предположенията ми почнаха да се сбъдват ... Още едно увеличение и айде лека полека намаляване.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Кога някой в тази държава ще каже на ЛукОйл че неможе да се подиграва с народа на държавата в която произвежда тези горива. Всички знаем че тези горива се внасят от Русия и ни най-малко се са засегнати от "...динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти..." Като се има в предвид че петрола варира от месеци в границите 69-72 долара. Трябва най-после Агенцията за защита на потребителя да се намеси и покаже че неможе така....Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Барела падна до 67 долара, Август 2006-та беше пак долу-горе толкова, и аз съм си записал, че съм заредил А95Н от Петрол за 1,61 лв ... от тогава до сега единствено акциза е с ~10 стотинки по-висок ... явно джиповете и нощувките по хотели и командировките за вишето ръководство на лукойл са станали по-скъпи ... не ги е срам!
Коментар
-
Atanas71 написа:Кога някой в тази държава ще каже на ЛукОйл че неможе да се подиграва с народа на държавата в която произвежда тези горива. Всички знаем че тези горива се внасят от Русия и ни най-малко се са засегнати от "...динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти..." Като се има в предвид че петрола варира от месеци в границите 69-72 долара. Трябва най-после Агенцията за защита на потребителя да се намеси и покаже че неможе така....Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
batproho написа:Atanas71 написа:Кога някой в тази държава ще каже на ЛукОйл че неможе да се подиграва с народа на държавата в която произвежда тези горива. Всички знаем че тези горива се внасят от Русия и ни най-малко се са засегнати от "...динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти..." Като се има в предвид че петрола варира от месеци в границите 69-72 долара. Трябва най-после Агенцията за защита на потребителя да се намеси и покаже че неможе така....Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Май ще дам обява"Купувам петролен кладенец защото ми писна от цените на петрола"И въобще трябва да измислим как да ги направим Фиатите да вървят на ток.Отскоро време гледам че слънцето ми напича колата през деня - на покрива и на предния капак.И си мисля - ако вместо покрив и вместо преден капак бяха монтирали соларни панели сега акумулаторът ми щеше да се зарежда ищях да карам на ток. И въобще на Илиенци гледам че продават някакви соларни панели ама много са тежки да взема да мацна един на покрива вместо багажник и да ми прави ток. Това - временно, докато арабските шейхове се светнат че петролът им свършва и започнат да правят в пустините си слънчеви инсталации.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Orcinus
niko_ymn написа:1869.60 + 19,20 = 1888.80 лв/х.л. /А95Н/ 1966.80 + 18,00 = 1984.80 /А98Н/ (а на базата в Плевен: 1970.40 лв/х.л)1722.00 + 30,00 = 1752 /Дизел/ (в Плевен и Русе: 1737.60)1626.00 + 72,00 = 1698.00 лв/тон /LPG/ ( +0,04 лв/л.)===2,03 /А95Н/ ; 2,21 /А98Н/ ; 1,91 /Дизел/ ; 1,03 /LPG/ ;niko_ymn написа:1888.80 - 32.40 = 1856.40 лв/х.л. /А95Н/ ( -3 ст)1984.80 - 18.00 = 1966.80 /А98Н/ (-2)1752.00 - 34.80 = 1717.20 /Дизел/ (-3 или -4)1698.00 - 36 = 1662.00 лв/тон /LPG/ (-2 ст/л.)===2,03 -0,03 /А95Н/ ; 2,21 -0,02 /А98Н/ ; 1,91 -? /Дизел/ ; 1,03-0,02 /LPG/ ; (ще влязат в сила от нула часа в неделя, а на конкурентните вериги можеби чак сутринта в понеделник)
Коментар
-
Orcinus написа:Колега, малко странно се получава. Според твоите изчисления излиза, че А-95 трябва все да струва 2.00 лв. и при крайна на едро 1856.40, и при 1869.60
Коментар
-
Спад в запасите изстреля петрола нагоре 20.08.2009 09:35Експерти очакват цената на суровината да мине 75 USD за барелЦените на петрола се покачиха на търговията в Азия след ръста, отчетен по време и на търговията в САЩ вчера.Лекият суров петрол с доставка през септември се покачи с 18 цента до 72.60 USD за барел в Сингапур. В сряда в САЩ черното злато добави 3.23 USD и достигна ниво от 72.42 USD за барел, след като от американското енергийно министерство обявиха, че запасите от петрол в САЩ са за миналата седмица са намалели с 8.4 млн. барела. Намаляването количеството на петрол показва, че търсенето в САЩ може би се подобрява, което се приема за знак, че икономическата рецесия в страната намалява. Анализатори очакваха американският петролен институт да обяви, че запасите на суровината в САЩ са се покачили с 1.1 милиона барела.Изгледите за икономиката на САЩ изглеждат стабилни. Очакваното начало на възстановяването на американската икономика да започне през втората половина на годината, а това вдига цената на петрола, коментират специалисти пред международните агенции. Според анализатори цената на петрола скоро ще стигне 75 USD за барел.На търговията на борсата Nymex цената на бензина с доставка през септември остана на ниво от 2.04 USD за галон, а мазутът се котира за 1.92 USD за барел. Природният газ с доставка през септември падна с 1.1 цента до 3.11 USD за 1 000 кубични метра.В Лондон цената на лекия суровия петрол сорт Брент се покачи с 21 цента и стигна ниво от 74.38 USD за барел.http://pari.bg/a/2009/08/20/Spad_v_zapasite_izstrelja2В САЩ търсенето се увеличава, а ние ще ядем х.... нашия любим нефтопреработвател скоро ще се възползва от покачването.--Старата ръжда любов не хваща!--
Коментар
-
Ето още предпоставка за вдигане на цените. Явно арабите са изгладнели.Нефтът свършва По-голямата част от петролните находища са преминали момента на върховото си производство, което може да доведе до енергийна кризаСветът е на прага на огромна енергийна криза, прогнозират водещи икономисти, цитирани от АФП.Сред тях е Фатих Бирол от Международната енергийна агенция в Париж, според когото един ден ще останем без нефт, не става въпрос за днес или утре, но един ден ще останем без нефт и трябва да се подготвим за този ден.Бирол предупреждава, че светът е на прага на огромна енергийна криза. По-голямата част от петролните находища са преминали момента на върховото си производство, коментира той. Това може да доведе до нефтена криза, което от своя страна да забави възстановяването от глобалната рецесия в следващите 5 години.По-високите цени на петрола заради повишеното търсене и стагнацията или дори спад в доставките може да провали възстановяването, твърди той. http://pari.bg/4/a/2009/08/03/Neftt_svrshva2--Старата ръжда любов не хваща!--
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар