kiro_of_the_day написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Orcinus написа:venco67 написа:Мисля, че бяха А-76, А-86, А-92 и А-96. А-76 не се харчеше много /не знам защо/. Масови бяха А-86 и А-92. Първия беше за ЗАЗ-ки и Москвичи 407,408 а А-92 за Жигули, Москвич 412 и естествено ФИАТ /Полски/. А-96 беше много "скъп" и също не се харчеше много. Ееех, баща ми за 5-6 лв. пълнеше резервоара на Фиат-а 125р и газ...ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Тук пише за 350 зарядни станции[бензиностанции] от тях едвали на 10-15 може би се е предлагал А-98 Аз лично когато взех книжката през 89г. почити не слизах от колата. Обиколил съм половин България за едно лято и такъв бензин не съм виждал , защото зареждах само А-96 Супер , ако е имало такъв щял съм да заредя все един път. Това което е описано като туристическа брошура за предлаганите бензини е евентоално от 70-те години. Знам какво зареждаше и баща ми когато взе чисто новия Вартбург през 82г. също нямаше такъв бензин А-98Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Колега , просто не ми се спори. В по-горните постове се изказа съмнение , че случайно не съм видял някоя цифра. Добре , съгласен съм хората да се съмняват в моите думи. Сега прилагам снимки на картата , от която черпя информацията и пак има хора , които се съмняват. Аз какво трябва да направя , да Ви върна назад с машина на времето ли? Недей да забравяш , че имаше едни "скъпи" коли (Волга , Чайка , ЗИЛ и др.) , които едва ли са зареждали на бензиностанциите , на които си зареждал ти.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Картата,както се вижда е за чужденци явно.От 28 години имам книжка,обиколил съм всички кътчета на България,започнах да зареждам бензин на 28 ст.и по него време имаше три вида бензин-А86/за Москвичи,Зилове,Газки и т.н./,А93-за Жигулките и А96/супер/-за Волгите и други извън соц.возила.Към края на осемдесетте/не помня точно/ се появи безоловния А92.Иначе по базите на Петрол имаше даже и 108 октана/жълт като швепс и съм карал от него/но за кого беше предназначен нямам идея.Това е от мен-бъдете живи и здрави!PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Когато бай ви Иван взе книжка и караше Москвич 407 бензина струваше 6 стотинки литъра и на така наречената бензиностанция нямаше колонки като сега, а беше една голяма цистерна с кран и наливаха в лейки от 20л вместимост. Искаш 10л наливат ти половин лейка и сам с една фуния си я наливаш в резервоара . Пък и тогава тия дето имахме коли рядко зареждахме на бензиностанция защото бензин имаше под път и над път и всеки един шофьор на служебна кола ти даваше колкото ти събере резервоара . :D Вече някъде след 1980г се почна да го разделят бензина на два вида и го оцветяваха .За частни коли един цвят а за служебните друг цвят за да не се краде уж. Почнаха при криза да ни дават по 40л за месец с едни талони. Да имаше колонки с 88 октана ,92октана и супер 96 октана .После май станаха само два вида А95 и А98 но аз от 1990 г минах на дизелови коли и загубих ориентация какъв е бензина . Даже и сега Пунтото го зареждам без да обръщам внимание какъв наливат. Казвам само ,че е бензиново и какъвто налеят с такъв карам. :D
Коментар
-
http://www.dnes.bg/business/2009/07/...7-za-den.75292 Още нагоре Кучето на президента на САЩ неочаквано започнало да пикае на криво а това означавало допълнителни разходи с автомобил до ветеринар. От тук и по-голямо потребление на горива и ето , петрола скочил със 7% Представете си ако камериерката която слугува на дневния пазач на источната врата на Белия дом се набоде на трън , тогава не ни мърда 60% увеличение цената на петрола на азиатските борси поради настъпилото глобално трънообожданеФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
sugarboy написа:Тази тема беше много полезна, защото своевременно се информирахме за движението на цената на петрола. Откъде дойде сега този спор какъв бензин е имало преди 30 години и колко е струвал? Има ли някакво значение и полза, най-вече?!The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:sugarboy написа:Тази тема беше много полезна, защото своевременно се информирахме за движението на цената на петрола. Откъде дойде сега този спор какъв бензин е имало преди 30 години и колко е струвал? Има ли някакво значение и полза, най-вече?!преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v
Коментар
-
dalgia123 написа:style34 написа:sugarboy написа:Тази тема беше много полезна, защото своевременно се информирахме за движението на цената на петрола. Откъде дойде сега този спор какъв бензин е имало преди 30 години и колко е струвал? Има ли някакво значение и полза, най-вече?!Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Цените от 1-ви Август съответно влезли в сила на 2-ри (за пръв път забелязвам да сменят цени в събота срещу неделя - явно са били на зор):1802.40 + 26,40 = 1828.80 лв/х.л. /А95Н/1898.40 + 27,40 = 1926.00 /А98Н/1666.80 + 25,20 = 1692.00/Дизел/1572.00 + 54 = 1626.00 лв/т; /Пропан-Бутан/ (поскъпването с още 3 ст./л от 31-ви Юли)***A95H: 1,97 ; A98H: 2,15; D: 1,85 ; LPG: 0,99 ;Барела стигнал над 71 долара ... тоя месец явно ще са ни скъпички горивата колкото и да недоволстваме.
Коментар
-
Пак има новини:"Kuwaiti oil minister Sheikh Ahmed Abdullah al-Sabah said Tuesday the recent rise in oil prices is welcome and hoped they would stabilize at between $70-$80/barrel by the year-end as the global economy emerges from thecurrent recession." Ейми МириамОбщо взето, кувейтския министър пак казал, че се надява да се задържат между 70 и 80 долара цените на барела ...... ако не ме домързи и се пише по същество в темата мога и по-подробно да си поиграя да превеждам ... това със сканираната карта беше ценно ... но за останалите неща как не ви домързя ’е хора ... вижте сега лукойла какво са ни приготвили тая нощ:от 1828.80 + 40,80 на 1869.60 лв/х.л. /А95Н/ 1926.00 + 40,80 = 1966.80 /А98Н/1692.00 + 30,00 = 1722.00 /Дизел/ 1626.00 в затишие /LPG/***A95H: 1,97 +4ст; A98H: 2,15 +4; D: 1,85 +3ст. ; LPG: 0,99 ; (лв/л) <- * П.С. тези 4/3 стотинки промяна на дребно не се появи в нула часа (тук можеби имам някаква грешка или са си намалили маржа срямо на едро /надценките за обектите/ )---Рано пиле - рано пее, рано пуши,... но никога докато зарежда с гориво.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар