Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да но за да направите сравнение трябва да напишете и заплатите какви са били. 50 лева?
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Абсолютно си прав колега. Току що завършил инженер започваше работа със стартова заплата 155 лева. След около 3-5 години му даваха тавана от 175 лева. Говоря за инженерите защото съм такъв , но не вярвам другите професии да са получавали нещо кой знае какво по-различно.
      ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

venco67 написа:
        Мисля, че бяха А-76, А-86, А-92 и А-96. А-76 не се харчеше много /не знам защо/. Масови бяха А-86 и А-92. Първия беше за ЗАЗ-ки и Москвичи 407,408 а А-92 за Жигули, Москвич 412 и естествено ФИАТ /Полски/. А-96 беше много "скъп" и също не се харчеше много. Ееех, баща ми за 5-6 лв. пълнеше резервоара на Фиат-а 125р и газ...
        Бъркаш, бензин А-92 НИКОГА не е имало преди 1989 г. Този бензин се яви като като безоловен заместник на оловния А-91 през 2002 г. След това и А-92H беше спрян на 1 януари 2007 г., но се намираше тук там по бензиностанциите до края на 2007 г. някъде. Все още по бензиностанции, строени преди това, има информационна табела с видовете бензин и там се мъдри и А-92H, но разбира се няма цена поради липсата на наличност от години.Аз не си спомням в БГ да е имало А-98 преди 1989 г. Колега T_SHOW, линк нещо?

Коментар

Orcinus написа:
          venco67 написа:
          Мисля, че бяха А-76, А-86, А-92 и А-96. А-76 не се харчеше много /не знам защо/. Масови бяха А-86 и А-92. Първия беше за ЗАЗ-ки и Москвичи 407,408 а А-92 за Жигули, Москвич 412 и естествено ФИАТ /Полски/. А-96 беше много "скъп" и също не се харчеше много. Ееех, баща ми за 5-6 лв. пълнеше резервоара на Фиат-а 125р и газ...
          Бъркаш, бензин А-92 НИКОГА не е имало преди 1989 г. Този бензин се яви като като безоловен заместник на оловния А-91 през 2002 г. След това и А-92H беше спрян на 1 януари 2007 г., но се намираше тук там по бензиностанциите до края на 2007 г. някъде. Все още по бензиностанции, строени преди това, има информационна табела с видовете бензин и там се мъдри и А-92H, но разбира се няма цена поради липсата на наличност от години.Аз не си спомням в БГ да е имало А-98 преди 1989 г. Колега T_SHOW, линк нещо?
          При първа възможност колега ще ти покажа въпросната карта с посочината там информация.Аз също нямам спомени приди демокрацията да сме имали такъв "луксозен" бензин , обаче цитирам информация от източник. Възможно е да е само реклама.
          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Имаше 98. Спомням си защото баща ми само с такъв караше заставата и се радваше как бил побелял ауспуха. След 89 като се задълбочиха нещата се мина на 96
            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
            Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Да не говорим, че имаше и 100 октана ведомствен за Чайките, дядката Симсона си караше с него.

Коментар

T_SHOW написа:
                Orcinus написа:
                venco67 написа:
                При първа възможност колега ще ти покажа въпросната карта с посочината там информация.Аз също нямам спомени приди демокрацията да сме имали такъв "луксозен" бензин , обаче цитирам информация от източник. Възможно е да е само реклама.
                Бензините които се предлагаха в бензиностанциите Петрол[единствените тогава] през последните години преди демокрацията бяха: А-86 , А-93 , А-96 . Забравете за всякакви 100 и 150 октана :D Това бяха истински бензини не това което ни предлагат сега. Със всеки от изброените ако си полееш на раката и разтъркаш , изсъхва веднага[изпарява се] и ръцете побеляват. Сега тези химии оставят мазен филм. Не трябваше да се кара непремено с А-96 за да побелее ауспуха и с А-93 се получаваше след кратко изпържване по модерната за времето си магистрала "Тракия" :D
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Да но сега отговарят на Евро-5 и почти нямат сяра, да не говорим, че от доста години всичките са безоловни. Все пак живея в град и усещам разлика между въздуха рано сутрин и въздуха вечер след пиковите часове.Скоро някъде гледах алтернативи на биодизела за бензиновите мотори ... това B10 което значи 10% биодизел в горивото ... видях маркирано Е10 с 10% етанол вътре ... Един пич от Нинтендо изобретил машина за 10000 долара, в която сипваш сякакви органични отпадъци и тя за около седмица ти ги ферментира и точиш направо метанол - прилича малко на машина за сладолед но не съвсем. http://www.microfueler.com/
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Да, грешката е моя - все пак започнах поста си с "Мисля, че..." ! Вярно, единият от безините беше А-93 /не А-92/ и той беше най-масовия. По-важното в случая е, че с 5-6 лв се пълнеше резервоара и Ако и заплатата на начинаещ инженер да беше 155 лв., пак не е като да напълниш резервоар за 80-100 лв при заплата 500 лв.
                    Peugeot 301
                    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Поредното увеличение на газта Бензина го смъкнаха няколко пъти а газта беше без промяна.Сега бензина не поскъпва,а газта пак нагоре http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/07...s_356/?ref=rss
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                        Поредното увеличение на газта Бензина го смъкнаха няколко пъти а газта беше без промяна.Сега бензина не поскъпва,а газта пак нагоре http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/07...s_356/?ref=rss
                        Ми карай на бензин като ти се струва евтин.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                          krasio_79bs написа:
                          Ми карай на бензин като ти се струва евтин.
                          Някъде да съм споменал че ми се вижда евтин?Просто не намирам никаква логика в промяната на цената.Щом са обвързани с петрола трябва и двете да се увеличават или намалят паралелно.Както е с бензина и нафтата.ПП.Въпроса не опира до разликата между двете,а до това че цените им не вървят ръка за ръка.Така както е с бензина и дизела.Колега ако си търсиш обект за заяждане го потърси някъде другаде.Споделям мнение,не търся конфронтация.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Бензина е 1.90. Газта е мисля около 90 ст. Е колко трябва да е разликата между двете? Повече от два пъти е по-евтин пропан-бутана.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И все пак колегите с газовите камери да не забравят - пропан-бутана (LPG) е дериватен газ от производството (рафинирането) на бензини. Има и малко пазарна иконимика. Според мен обаче, всеки, който мрънка срещу цената на LPG си е лицемер.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                                И все пак колегите с газовите камери да не забравят - пропан-бутана (LPG) е дериватен газ от производството (рафинирането) на бензини. Има и малко пазарна иконимика. Според мен обаче, всеки, който мрънка срещу цената на LPG си е лицемер.
                                Добре звучи"Лицемер" с газова камера за 1 300лв.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X