Слав написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
От рекордните 99,23 от преди седмица-две днес е на 87,93 USD/barrel. Може да очакваме 4-5 стотинки надоло. Който не бърза - да изчака със зареждането. Тези 11% поевтиняване на суровината - може да донесат 3-4 % и при крайните продукти. Това са мой лични преценки основани на наблюдения и са съвсем груби и ориентировъчни.
Коментар
-
На газта цената се определя по непазарни принципи. Договорка между монополиста вносител от основния доставчик и държавата - колкото им разрешат - толкова я дигат, а те естествено пробват с колкото може повече за всеки случай. Дори ЕС купува от Русия с договорености в които пише само какви ще са количествата с които се ангажира, но не пише каква ще е цената. Продавача определя.
Коментар
-
Абе хора,не съм някакъв баровец но тези сметки толкова по толкова някяк са смешни.Все пак говорим за два три лева разлика от висока до нормална цена за 30 литра гориво примерно.На времето един премиер беше казал " За бога братя не купувайте" с намерение така да се справи със високите цени. Всички знаем какво постигна с тази глупост.Ако накой гост чете темата ще помисли че тука става въпрос за стиснати хора дето цепят стотинката, а не е така.Нека модераторският екип прецени и да вземе отношение ако е необходимо.
Коментар
-
deadairplane
-
lubobg написа:Абе хора,не съм някакъв баровец но тези сметки толкова по толкова някяк са смешни.Все пак говорим за два три лева разлика от висока до нормална цена за 30 литра гориво примерно.На времето един премиер беше казал " За бога братя не купувайте" с намерение така да се справи със високите цени. Всички знаем какво постигна с тази глупост.Ако накой гост чете темата ще помисли че тука става въпрос за стиснати хора дето цепят стотинката, а не е така.Нека модераторският екип прецени и да вземе отношение ако е необходимо.
Коментар
-
lubobg написа:Абе хора,не съм някакъв баровец но тези сметки толкова по толкова някяк са смешни.Все пак говорим за два три лева разлика от висока до нормална цена за 30 литра гориво примерно.На времето един премиер беше казал " За бога братя не купувайте" с намерение така да се справи със високите цени. Всички знаем какво постигна с тази глупост.Ако накой гост чете темата ще помисли че тука става въпрос за стиснати хора дето цепят стотинката, а не е така.Нека модераторският екип прецени и да вземе отношение ако е необходимо.- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
niko_ymn написа:От рекордните 99,23 от преди седмица-две днес е на 87,93 USD/barrel. Може да очакваме 4-5 стотинки надоло. Който не бърза - да изчака със зареждането. Тези 11% поевтиняване на суровината - може да донесат 3-4 % и при крайните продукти. Това са мой лични преценки основани на наблюдения и са съвсем груби и ориентировъчни.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
BrumBrum написа:lubobg написа:Абе хора,не съм някакъв баровец но тези сметки толкова по толкова някяк са смешни.Все пак говорим за два три лева разлика от висока до нормална цена за 30 литра гориво примерно.На времето един премиер беше казал " За бога братя не купувайте" с намерение така да се справи със високите цени. Всички знаем какво постигна с тази глупост.Ако накой гост чете темата ще помисли че тука става въпрос за стиснати хора дето цепят стотинката, а не е така.Нека модераторският екип прецени и да вземе отношение ако е необходимо.
Коментар
-
Ами ако караш само в Плевен, нормално да не те касае. 800км на месец са нищо, затова мислиш така. Ако напр. сипеш сутринта 25лв газ и вечерта видиш, че пак си на 0 и на другия ден пак ще идат поне 10-20лв... Вече зареждам на 1.13. 20лв са по-малко от 18л. Грозна работа, а разходът бяха смесено към 10ка- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
Сега за тези пари и обикновен дизел няма да можеш да налееш толкова евтино. Сега да Ви светна, не знам дали от предните рекордни 99 долара и търговия с доставка след няколко месеца, или от паралелно вдигане на цените за да се подсигуряват понататъшните доставки по сегашните рекордни 100 долара за барел, но факта си е факт. Който е заредил макар и само 50 литра, сега сигурно с тези пари би заредил 45 или по-малко. Нормално е Българина да е в час и съм чувал, че е с доста по-висок процент заинтересован от икономически новини отколкото роботчетата на запад. За кацизите се заформи отделна тема и с най-голямо удоволствие пускам препратка към нея, защото има доста читави и обосновани мнения: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=22291И още нещо да просветлим простолюдието. Да спекулираш означава да използваш ситуацията за собствена облага. Точно това се прави с повод и без повод, а ако няма повод из новините, някои държави имат политика да си създават поводчета със собствени сили. Да не се чудите де (що все скача петрола). Това е нещо като публично отричана тайна. И дори и да не е така - поне от страни така изглежда.Е па яз имам пряспа пред колата и нямам време да я рина. Оти тея нека си дигат цените, а аз ке одя пеш. Много ефтино и бая полезно. Гори ми нула на сто колата и към две филийки на секи 10 км стомахчето. Аз ако река да излизам - трябва да рина чак до съседната улица - тва колко закуски са? Така ще ги преборим - като няма търсене и по-евтино ще се предлага.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар