Благодаря! Разликата от 2559 до 2595 от 36 лв/х.л. предполагаше 2,63+0,04 ... а те са увеличили с 0,06 лв/л(Дори ако пренебрегнем, че закръглянията от 3,6 ст направо на 4 ст също са се натрупали с годините...) Ето така за 6 години цените от 1,69 стигнаха 2,69 - на 160% нагоре, докато за същия период барела е само с 40% поскъпнал, а акциза само с 3% нарастнал (от 68,5 на 71 ст/л при бензина, от 60 на 63 ст/л при дизела).И както винаги у нас увеличението се прави докато на световните борси барела вече върви надоло - вчера беше 102$ / brent 122$/ - очакваме скоро намаление с 2 ст за замазване на очите
Благодаря! Разликата от 2559 до 2595 от 36 лв/х.л. предполагаше 2,63+0,04 ... а те са увеличили с 0,06 лв/л(Дори ако пренебрегнем, че закръглянията от 3,6 ст направо на 4 ст също са се натрупали с годините...) Ето така за 6 години цените от 1,69 стигнаха 2,69 - със 160% нагоре, докато за същия период барела е само с 40% поскъпнал, а акциза само 3% нарастнал.И както винаги у нас увеличението се прави докато на световните борси барела вече върви надоло - вчера беше 102$ / brent 122$/ - очакваме скоро намаление с 2 ст за замазване на очите
Поне докато не се изравнят цените със западна европа няма да спрат. Същото вече се случи с Полша, Гърция и т.н., когато влезнаха в европейския съюз. Та на самите германци всичко им стана от една марка на едно евро за една нощ. Това е големият план, да не може немеца да иде от източна Германия в Полша да си сипе евтин бензин (те точно това правят де). И по-лошо ще става, много по-лошо, като приемем еврото, тогава хлябът от 1 лев и хоп - едно евро и това не е предположение, това са фактите и това е което се случи вече с останалите. Стандартът обаче няма как да се промени съществено, всички големи предприятия са или чужди или с голямо чуждестранно участие, те не са дошли в България да дават големи заплати, а за нашите си български преприемачи по-добре нищо да не казвам. Какво ще стане с възрастните хора се питам аз, тези които нямат някой, който да се грижи за тях, те и сега едвам оцеляват с 200 лв пенсия. Не знам тия дето крадат пък от нашите как така не се накрадоха, с пари в гроба никой не е отишъл, не е ли по-добре да направиш нещо за хората...
Брей тази сутри минавайки покрай една бензиностанция се загледах в цените и какво да вида 95 по скъп от нафтата е вярно разликата беше само 1 ст. но все пак :P ....
Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Та на самите германци всичко им стана от една марка на едно евро за една нощ. Това е големият план, да не може немеца да иде от източна Германия в Полша да си сипе евтин бензин (те точно това правят де). И по-лошо ще става, много по-лошо, като приемем еврото, тогава хлябът от 1 лев и хоп - едно евро и това не е предположение, това са фактите и това е което се случи вече с останалите...
Това не е съвсем вярно. И аз съм го чувал това за Германия, но с очите си не съм го видял.Но знам за Гърция със сигурност, че нямаше такова увеличение.Цените си останаха старите, обърнати в евро. Дори известно време етикетите си бяха и в двете валути.И сега цените на повечето стоки у нас са същите като в Гърция например, но пресметнати по курса на еврото:- съвсем произволен пример - бутилка зехтин - тук е 10 лв, там същата е 5 евро. Няма как тук от 10 лв да стане 10 евро, щото няма как. Същото е и с много други стоки. Факт е, че много от нещата там са малко по-скъпи, други са много по-скъпи, но това вече се определя от разликата в стандартите - там и заплатите (все още) са много по-големи.Тъй че аз лично не очаквам при евентуално преминаване към евро да има необосновано повишаване на цените.Друг е въпроса, че цените на горивата ни ще се повишават до изравняване с останалите (макар и сега да не са кой знае колко различни). Това обаче никак не значи, че ако не бяхме в ЕС бензина щеше да е по-евтин (както се опитват да ни внушат някои от телевизора). В Турция например горивата са много по-скъпи, отколкото у нас.Лошото е, че въпреки намаляването на цената на природния газ от Русия, от няколко дни метана скочи от 1.70 на 1.86 лв/кг... Лошо, много лошо!
Ами едно инфо за колегата по-горе.Цената на метана се запази същата поне за сега де в Стара Загора,така че може да отскача по-често до тука да зарежда и да се обажда.
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Това не е съвсем вярно. И аз съм го чувал това за Германия, но с очите си не съм го видял.Но знам за Гърция със сигурност, че нямаше такова увеличение.Цените си останаха старите, обърнати в евро. Дори известно време етикетите си бяха и в двете валути.
Точно това се случи в Германия, бях там и беше действително криза, вече е доста забравено, като всяко нещо. За Гърция нищо не мога да кажа. За Полша само са ми разказвали поляци, че е просто невероятно. Позната полякиня ми разказва за майка си, която е шеф на отделение на болница и получава 200/300 евро заплата, а цените са станали буквално 1 евро = 1 .. злота ли какво беше.
Immortal написа:
Тъй че аз лично не очаквам при евентуално преминаване към евро да има необосновано повишаване на цените.Друг е въпроса, че цените на горивата ни ще се повишават до изравняване с останалите (макар и сега да не са кой знае колко различни). Това обаче никак не значи, че ако не бяхме в ЕС бензина щеше да е по-евтин (както се опитват да ни внушат някои от телевизора). В Турция например горивата са много по-скъпи, отколкото у нас.
Ако не бяхме членове на европейския съюз, поне със сигурност нямаше да е нужно да поддържаме тази задължителна акцизна ставка, въпреки, че с друго щяха да се оправдаят. То като винетките, отпечатало ми се е в мозъка интервюто, преди доста време вече, с тогавашния министър на транспорта, който разпалено обясняваше как нямаме пътища, защото нямаме такси на магистрали и винетки и как всички очаквахме едва ли не аутобани да станат от тия винетки и накрая едно голямо нищо. А ни даваше пример със Австрия, Италия и Швейцария, но който е ходил там знае, че там винетки има за отделни първокласни пътища, а задължителна винетка за всеки лунен пейзаж няма.
Immortal написа:
Лошото е, че въпреки намаляването на цената на природния газ от Русия, от няколко дни метана скочи от 1.70 на 1.86 лв/кг... Лошо, много лошо!
Далаверата с горивата е голяма. Само предварителната информация за цените прави на някои хора милиони всяка година... особено в морките ни градове.
Това няма как да стане.За да стане цената от 7лв/л то барела трябва да стане сигурно от рода на 1000 долара. А за сега това наистина няма как да стане.А все пак ако това стане, то масово колите ще минават на алтернативно гориво, примерно метан, където петрола не влияе.
21.04.2012г. за 22-ри95Н - 2595.60 става 2569.20, -26,40 лв/х.л -3ст/л98Н - 2667.60 става 2640.00, -27,60 лв/х.л -3ст/л ДГ - 2485.20 става 2455.20, -30,00 лв/х.л -3ст/лПБ 2382.00 става 2346.00; -36 лв/ТОН делено на 1800 литра/тон => 0,02 лв/Литър по-нагоре в темата бях писал за 2 ст. за замазване на очитеСледователно очакваме:"...а веригата: Бензин A95H - 2.66лв.; Бензин А98H - 2.82лв.; Дизелово гориво - 2.62лв.; Пропан бутан - 1.29лв.;"
Днес е 23 ти а промяна в цените няма???23 ти :Средни цени на дребно за веригата:Бензин A95H - 2.67лв.; Бензин А98H - 2.83лв.; Дизелово гориво - 2.63лв.; Пропан бутан - 1.31лв.; ECTO Plus 95 - 2.76лв.; ECTO Sport 98 - 2.93лв.; ECTO Diesel - 2.72лв.;
----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар