Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

niko_ymn написа:
    30-31.03.2012:95 H - (2,67) 2595.60; 95H-2%bio - 2595.60; 98 H- (2,83) 2667.60; Д -(2,66 ) 2516.40; Б5 - 2562.00; ПБ (1,28 )- 2328.00
    Колега ще си позволя да те поправя:Бензин A95H вече се продава за - 2.69лв.
    Fiat Brava 1.6 16v 97г.
    Citroen C4

Коментар

Благодаря! Разликата от 2559 до 2595 от 36 лв/х.л. предполагаше 2,63+0,04 ... а те са увеличили с 0,06 лв/л(Дори ако пренебрегнем, че закръглянията от 3,6 ст направо на 4 ст също са се натрупали с годините...) Ето така за 6 години цените от 1,69 стигнаха 2,69 - на 160% нагоре, докато за същия период барела е само с 40% поскъпнал, а акциза само с 3% нарастнал (от 68,5 на 71 ст/л при бензина, от 60 на 63 ст/л при дизела).И както винаги у нас увеличението се прави докато на световните борси барела вече върви надоло - вчера беше 102$ / brent 122$/ - очакваме скоро намаление с 2 ст за замазване на очите
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
        Благодаря! Разликата от 2559 до 2595 от 36 лв/х.л. предполагаше 2,63+0,04 ... а те са увеличили с 0,06 лв/л(Дори ако пренебрегнем, че закръглянията от 3,6 ст направо на 4 ст също са се натрупали с годините...) Ето така за 6 години цените от 1,69 стигнаха 2,69 - със 160% нагоре, докато за същия период барела е само с 40% поскъпнал, а акциза само 3% нарастнал.И както винаги у нас увеличението се прави докато на световните борси барела вече върви надоло - вчера беше 102$ / brent 122$/ - очакваме скоро намаление с 2 ст за замазване на очите
        Поне докато не се изравнят цените със западна европа няма да спрат. Същото вече се случи с Полша, Гърция и т.н., когато влезнаха в европейския съюз. Та на самите германци всичко им стана от една марка на едно евро за една нощ. Това е големият план, да не може немеца да иде от източна Германия в Полша да си сипе евтин бензин (те точно това правят де). И по-лошо ще става, много по-лошо, като приемем еврото, тогава хлябът от 1 лев и хоп - едно евро и това не е предположение, това са фактите и това е което се случи вече с останалите. Стандартът обаче няма как да се промени съществено, всички големи предприятия са или чужди или с голямо чуждестранно участие, те не са дошли в България да дават големи заплати, а за нашите си български преприемачи по-добре нищо да не казвам. Какво ще стане с възрастните хора се питам аз, тези които нямат някой, който да се грижи за тях, те и сега едвам оцеляват с 200 лв пенсия. Не знам тия дето крадат пък от нашите как така не се накрадоха, с пари в гроба никой не е отишъл, не е ли по-добре да направиш нещо за хората...

Коментар

Брей тази сутри минавайки покрай една бензиностанция се загледах в цените и какво да вида 95 по скъп от нафтата е вярно разликата беше само 1 ст. но все пак :P ....
          Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
          Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

rotdot написа:
            Та на самите германци всичко им стана от една марка на едно евро за една нощ. Това е големият план, да не може немеца да иде от източна Германия в Полша да си сипе евтин бензин (те точно това правят де). И по-лошо ще става, много по-лошо, като приемем еврото, тогава хлябът от 1 лев и хоп - едно евро и това не е предположение, това са фактите и това е което се случи вече с останалите...
            Това не е съвсем вярно. И аз съм го чувал това за Германия, но с очите си не съм го видял.Но знам за Гърция със сигурност, че нямаше такова увеличение.Цените си останаха старите, обърнати в евро. Дори известно време етикетите си бяха и в двете валути.И сега цените на повечето стоки у нас са същите като в Гърция например, но пресметнати по курса на еврото:- съвсем произволен пример - бутилка зехтин - тук е 10 лв, там същата е 5 евро. Няма как тук от 10 лв да стане 10 евро, щото няма как. Същото е и с много други стоки. Факт е, че много от нещата там са малко по-скъпи, други са много по-скъпи, но това вече се определя от разликата в стандартите - там и заплатите (все още) са много по-големи.Тъй че аз лично не очаквам при евентуално преминаване към евро да има необосновано повишаване на цените.Друг е въпроса, че цените на горивата ни ще се повишават до изравняване с останалите (макар и сега да не са кой знае колко различни). Това обаче никак не значи, че ако не бяхме в ЕС бензина щеше да е по-евтин (както се опитват да ни внушат някои от телевизора). В Турция например горивата са много по-скъпи, отколкото у нас.Лошото е, че въпреки намаляването на цената на природния газ от Русия, от няколко дни метана скочи от 1.70 на 1.86 лв/кг... Лошо, много лошо!

Коментар

Ами едно инфо за колегата по-горе.Цената на метана се запази същата поне за сега де в Стара Загора,така че може да отскача по-често до тука да зарежда и да се обажда.
              FIAT BRAVO 1.6
              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Immortal написа:
                Това не е съвсем вярно. И аз съм го чувал това за Германия, но с очите си не съм го видял.Но знам за Гърция със сигурност, че нямаше такова увеличение.Цените си останаха старите, обърнати в евро. Дори известно време етикетите си бяха и в двете валути.
                Точно това се случи в Германия, бях там и беше действително криза, вече е доста забравено, като всяко нещо. За Гърция нищо не мога да кажа. За Полша само са ми разказвали поляци, че е просто невероятно. Позната полякиня ми разказва за майка си, която е шеф на отделение на болница и получава 200/300 евро заплата, а цените са станали буквално 1 евро = 1 .. злота ли какво беше.
                Immortal написа:
                Тъй че аз лично не очаквам при евентуално преминаване към евро да има необосновано повишаване на цените.Друг е въпроса, че цените на горивата ни ще се повишават до изравняване с останалите (макар и сега да не са кой знае колко различни). Това обаче никак не значи, че ако не бяхме в ЕС бензина щеше да е по-евтин (както се опитват да ни внушат някои от телевизора). В Турция например горивата са много по-скъпи, отколкото у нас.
                Ако не бяхме членове на европейския съюз, поне със сигурност нямаше да е нужно да поддържаме тази задължителна акцизна ставка, въпреки, че с друго щяха да се оправдаят. То като винетките, отпечатало ми се е в мозъка интервюто, преди доста време вече, с тогавашния министър на транспорта, който разпалено обясняваше как нямаме пътища, защото нямаме такси на магистрали и винетки и как всички очаквахме едва ли не аутобани да станат от тия винетки и накрая едно голямо нищо. А ни даваше пример със Австрия, Италия и Швейцария, но който е ходил там знае, че там винетки има за отделни първокласни пътища, а задължителна винетка за всеки лунен пейзаж няма.
                Immortal написа:
                Лошото е, че въпреки намаляването на цената на природния газ от Русия, от няколко дни метана скочи от 1.70 на 1.86 лв/кг... Лошо, много лошо!
                Далаверата с горивата е голяма. Само предварителната информация за цените прави на някои хора милиони всяка година... особено в морките ни градове.

Коментар

http://poligraff.net/%D1%81%D1%82%D0...%B0%D0%BD/9235

Коментар

Това няма как да стане.За да стане цената от 7лв/л то барела трябва да стане сигурно от рода на 1000 долара. А за сега това наистина няма как да стане.А все пак ако това стане, то масово колите ще минават на алтернативно гориво, примерно метан, където петрола не влияе.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                      ...то масово колите ще минават на алтернативно гориво, примерно метан, където петрола не влияе.
                      Ако стане масово, ще влияе пазарът, а не петрола. И пак няма стигане на цените...
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

От 12.04.2012г. нови цени на дизела и ПБ. 95Н - 2595.60 (2.69), 98Н - 2667.60 (2.85), ДГ - 2485.20 ( 2.65), ПБ 2382.00 (1.31)
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

В диктаторска Беларус бензинчето струва 0,65 евро .Вот так с диктатурой
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Има нови цени на сайта но малко по късно ще имам време да ги сравня - влизат в сила от 0:00 часа срещу неделя.http://www.lukoil.bg/Main.do?menuItemKey=1744-35

Коментар

21.04.2012г. за 22-ри95Н - 2595.60 става 2569.20, -26,40 лв/х.л -3ст/л98Н - 2667.60 става 2640.00, -27,60 лв/х.л -3ст/л ДГ - 2485.20 става 2455.20, -30,00 лв/х.л -3ст/лПБ 2382.00 става 2346.00; -36 лв/ТОН делено на 1800 литра/тон => 0,02 лв/Литър по-нагоре в темата бях писал за 2 ст. за замазване на очитеСледователно очакваме:"...а веригата: Бензин A95H - 2.66лв.; Бензин А98H - 2.82лв.; Дизелово гориво - 2.62лв.; Пропан бутан - 1.29лв.;"

Коментар

niko_ymn написа:
                                21.04.2012г. за 22-ри95Н - 2595.60 става 2569.20, -26,40 лв/х.л -3ст/л98Н - 2667.60 става 2640.00, -27,60 лв/х.л -3ст/л ДГ - 2485.20 става 2455.20, -30,00 лв/х.л -3ст/лПБ 2382.00 става 2346.00; -36 лв/ТОН делено на 1800 литра/тон => 0,02 лв/Литър по-нагоре в темата бях писал за 2 ст. за замазване на очитеСледователно очакваме:"...а веригата: Бензин A95H - 2.66лв.; Бензин А98H - 2.82лв.; Дизелово гориво - 2.62лв.; Пропан бутан - 1.29лв.;"
                                Днес е 23 ти а промяна в цените няма???23 ти :Средни цени на дребно за веригата:Бензин A95H - 2.67лв.; Бензин А98H - 2.83лв.; Дизелово гориво - 2.63лв.; Пропан бутан - 1.31лв.; ECTO Plus 95 - 2.76лв.; ECTO Sport 98 - 2.93лв.; ECTO Diesel - 2.72лв.;
                                ----------------------------------------------------------------------------
                                Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                                ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                                ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Working...
                                X