Съвсем точно се е ориентирала колежката donna, че петролът е процент от общата цена.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
еми глей ся: суровина - левче, производствени разходи - 50 стинки, акциз - 50 стинки, ДДС - 20%, печалба на бензиностанцията - 15 стинки, всичко - 2.55 (примерно)Суровината поевтинява двойно и става суровина - 50 стинки, разходи 50 стинки, акциз 50 стинки, ддс - 20 %, печалба 15 стинки, всичко - 1.95. Така ми изглежда на мен. Колкото поевтинее суровината, гледа се абсолютно, а не относително. А какво да кажем за това че има ДДС на акциза? Данък на данъка.
Коментар
-
Значи въпросът тук е каква част в проценти е цената на суровината? И все пак ако цената на барел петрол се вдигне с 10 долара да кажем, тук веднага покачват цената на бензина с 10 стотинки примерно. Ако барела падне с 20 долара, свалят цената на бензина с 5 стотинки??? Това вече е гадното спекулиране. Защо се получава така?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Значи въпросът тук е каква част в проценти е цената на суровината? И все пак ако цената на барел петрол се вдигне с 10 долара да кажем, тук веднага покачват цената на бензина с 10 стотинки примерно. Ако барела падне с 20 долара, свалят цената на бензина с 5 стотинки??? Това вече е гадното спекулиране. Защо се получава така?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
style34 написа:Значи въпросът тук е каква част в проценти е цената на суровината? И все пак ако цената на барел петрол се вдигне с 10 долара да кажем, тук веднага покачват цената на бензина с 10 стотинки примерно. Ако барела падне с 20 долара, свалят цената на бензина с 5 стотинки??? Това вече е гадното спекулиране. Защо се получава така?
Коментар
-
и за каква цена на петрола на международния пазар говорим, при положение, че Лукойл имат находища и си преработват собствен петрол, а не го купуват на международния пазарFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ясни са ми тези неща, но точно, че в случая монопола и търсенето си казват думата. И 50 стотинки да излиза един литър бензин цената му пак ще е висока, защото има кой да го купува. Airfan, на подчертания от теб въпрос много хора могат да отговорят. Всичко се изчислява абсолютно точно и както е определена цена за литър бензин, така може да се определи колко от тази цена е суровина, колко е печалба, колко са данъци, надценка и т.н.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
@style34 - незнам защо си изтри следващото мнение, но ще си позволя да ти отговоря - днес преработваш н-тона нефт, по никой начин не можеш да знаеш колко от тези тонове са купени на една цена и колко са купени на друга цена, от там задачката ти се обезсмисля.Както съм казвал и преди, нашата рафинерия не може да си позволи сама да диктува пазара, тя се подчинява на пазара, така че колкото се търгува на борсата в Италия, приблизително толкова е и тук.
Коментар
-
Леко го поправих, не съм го изтрил. Е как да не знаеш? Имаш в момента 10 тона. 5 си купил за 100 лева, 5 за 200 лева. От тук нататък си правиш твоите сметки. В целия свят петролните гиганти диктуват пазара и печелят адски много, това е факт. Те определят цената по-скоро според търсенето и се получават спекулации. В много европейски страни горивата са по-евтини от тук, също и в Америка. Просто тука доходите са с пъти по-малки. Но не това исках да кажа, а че всичко е много прецизно изчислено.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Че печелят много е вън от съмнение, но все пак се замисли,ч е те например хвърлят луди пари за изследвания, разработки, сондажи и какво ли още не. Това, както и лъскавите офиси, рекламите и екоглобите също влияе на цената. Ааааа, и подкупите за африканските ( и не само ) политици.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
style34 написа:Леко го поправих, не съм го изтрил. Е как да не знаеш? Имаш в момента 10 тона. 5 си купил за 100 лева, 5 за 200 лева. От тук нататък си правиш твоите сметки. В целия свят петролните гиганти диктуват пазара и печелят адски много, това е факт. Те определят цената по-скоро според търсенето и се получават спекулации. В много европейски страни горивата са по-евтини от тук, също и в Америка. Просто тука доходите са с пъти по-малки. Но не това исках да кажа, а че всичко е много прецизно изчислено.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар