Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kosta написа:
    thedon написа:
    Шела е от Гърция. Аз зареждам на Шел и съм си доволен.
    значи Бургас е в Гърция вече?! па тая година като ходих си беше в България!
    За Пловдив става въпрос не за Бургас ние сме си все още в България.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Нафтата на ОМВ с СТЗ е на старата цена.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

batproho написа:
        Тази сутрин на ЕКО в "Комлука" А-95 бе все още 2.21лв./л.
        И на сайта на лукойл цените на дребно не са се сменили, а само на едро, не знам какво се случва.На Ромпетрол и дизела и бензина идват от Румънска рафинерия. OMV също имат три рафинерии в Румъния. http://en.wikipedia.org/wiki/Petroch...try_in_RomaniaНе си го докарват от Австрия или Германия горивото определено, само добавките може да идват от там за да стане 100 октана.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Но при положение , че са франчайз сами си правете сметката какви добавки слагат !
          681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Krasi1914 написа:
            Но при положение , че са франчайз сами си правете сметката какви добавки слагат !
            Те добавките в самата рафинерия се смесват с горивата а не на конкретната бензиностанция, освен ако ТЯ не е от някакъв селски вид и горивото се влива в танковете през ония метални фунии които помним от едно време.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Незнам обаче дали собственика не казва в какво количество да бъдат.П.с Преди малко заредих от ромпетрол нафта на 2.31
              681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

batproho написа:
                Krasi1914 написа:
                Те добавките в самата рафинерия се смесват с горивата а не на конкретната бензиностанция, освен ако ТЯ не е от някакъв селски вид и горивото се влива в танковете през ония метални фунии които помним от едно време.
                Добавките за горивата, които се доставят за бензиностанции OMV, се наливат в цистерната от шофьора на самата цистерна, след напълване на клетките със съответното гориво. Преди разтоварване на цистерната се вземат проби от съответната клетка от служител на бензиностанцията и ако липсва добавката - тя се добавя в резервоарът на бензиностанцията. Въпреки това има случаи, в които по една или друга причина добавката не попада в горивото за дадена бензиностанция, но те са сведени до минимум.По подобен начин работят и SHELL, но там е невъзможно да липсва добавка, защото контрола е малко по-строг.За другите вериги нямам информация.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
                  batproho написа:
                  Krasi1914 написа:
                  Добавките за горивата, които се доставят за бензиностанции OMV, се наливат в цистерната от шофьора на самата цистерна, след напълване на клетките със съответното гориво. Преди разтоварване на цистерната се вземат проби от съответната клетка от служител на бензиностанцията и ако липсва добавката - тя се добавя в резервоарът на бензиностанцията. Въпреки това има случаи, в които по една или друга причина добавката не попада в горивото за дадена бензиностанция, но те са сведени до минимум.По подобен начин работят и SHELL, но там е невъзможно да липсва добавка, защото контрола е малко по-строг.За другите вериги нямам информация.
                  Колега работил съм на времето на OMV и за такава процедура на смесване гориво/добавка (описана от вас) за първи път чувам, вярно е че се вземат проби при доставка на гориво но пак казвам че не виждам начин да е възможно да се вкара добавка в горивата на място на самата бензиностанция поради специфичния начин на разтоварване на цистерните в танковете.

Коментар

хмм аз в петък зареждах ама не се загледах в цената напоследък ми писна да следя цените по бензиностанцийте 2,3 стотинки + или надоло все тая
                    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                    FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

batproho написа:
                      Stefanaki написа:
                      batproho написа:
                      Krasi1914 написа:
                      Колега работил съм на времето на OMV и за такава процедура на смесване гориво/добавка (описана от вас) за първи път чувам, вярно е че се вземат проби при доставка на гориво но пак казвам че не виждам начин да е възможно да се вкара добавка в горивата на място на самата бензиностанция поради специфичния начин на разтоварване на цистерните в танковете.
                      Само да подкрепя колега като кажа, че слагане на добавка при вливането на горивото от цистерната в резервоарите е НЕВЪЗМОЖНО!!! Процедурата е следната: идва цистерната, закача се с маркуч и "ботуш" за вливния адаптор и шофьора пуска да разтоварва горивото от дадената клетка на цистерната....
                      BMW E90 320D
                      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3509051 И аз да пусна нещо в една от най-безсмислените теми :D
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

До сега: Цени на горива на дребно:Бензин A95H - 2.24лв.; Бензин А98H - 2.42лв.; Дизелово гориво Б3 - 2.31лв.; Пропан бутан - 1.35лв.Има нови цени от 30-ти но май са за 1-ви Януари влизане в сила:http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35А95Н - 2167.20 лв/х.л.А98Н - 2263.20 лв/х.л.Дизел - 2139.60лв/х.л.Проп-Бут 2388.00 лв/тонПредните цени бяха:2149.20 бензин 952245.20 бензин 982139.60 Дизел2352,00 лв LPG;

Коментар

ведяхте ли днес цифрите???бензина и дизела надолу с по 4 стотинки - чудо!!!обикновен бензин - 2.24, а проста нафта -2.28!!!
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                              ведяхте ли днес цифрите???бензина и дизела надолу с по 4 стотинки - чудо!!!обикновен бензин - 2.24, а проста нафта -2.28!!!
                              ми аз ся като съм приготвил 150 лв. да напълня резервоара и ще ми останат пари, ко да ги прая ? еййййй, ама хич не може да разчиташ на тези бензиностанции, тъкмо си направи човек сметките и те му ги развалят!
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Пропуснах да публикувам цените от 1-ви Януари (и сега не знам дали се шегувате), но ето ги тези, които са обявили от 6-ти за днес, за да може при следваща промяна поне да се сравнява:2174.40 - 952270.40 - 982122.80 - ДГ2388.00 - ПБНа дребно: A95H - 2.25лв.; А98H - 2.43лв.; БиоДизелово гориво Б3% - 2.29лв.; Пропан бутан - 1.35лв.;... но ако правилно смятам според процентите цитирани в новинарските сайтове 95 е бил 2197,25 лв/х.л.; 98 по 2293,10 лв/х.л. и Дизела на 2157,54 лв./х.л. преди намалението (-1,04% -0,99% и -1,61%).

Коментар

Working...
                                X