Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хайде стига сте спекулирали, ето ви цените от рафинерията... http://www.lukoil.bg/2_compl-rafin.htm
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      Хайде стига сте спекулирали, ето ви цените от рафинерията... http://www.lukoil.bg/2_compl-rafin.htm
      За момента цената на дизела е далеч от цената на олиото. Като стигне цената на олиото - ще караме на олио... да му мислят бензинаджиите Иначе - що се оплаквате? Юли месец нафтата беше 2.52 до колкото си спомням.... сега е 2.32....
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Точно ли месец в най-скъпия период заредих 77 литра в рамките на 3 дни - 19-20-21 ли, на 2.60 за литър. 2 седмици след това беше 2.45 - 12 лева "у гърбината"

Коментар

А някой има ли спомени когато петрола беше на сегашното равнище от 90 долара колко беше бензина? Аз имам спомени че беше 1.91 лвА сега какво правят когато се качва реагират мигновено а когато поевтинява смъкнат 15 стотинки и забравят повече. МошенициВ Лондон вчера Брентът също отбеляза драстичен спад, като цената му падна дори под 90 долара за барел. Към момента в часовете на електронна търговия на платформата на лондонската борса барел Брент с доставка през октомври се търгува по цена 90,36 долара,
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ele написа:
            jenshen73 написа:
            За момента цената на дизела е далеч от цената на олиото. Като стигне цената на олиото - ще караме на олио... да му мислят бензинаджиите Иначе - що се оплаквате? Юли месец нафтата беше 2.52 до колкото си спомням.... сега е 2.32....
            А-а-а, снощи по новините разискваха, че заради силната реколта тази година на световните пазари олЮто паднало с около 90%... което щяло да окаже влиание по пазара до края на годината. И като сметнеш една средна цена от 3-3.50 за аливие и като поевтинее, па може и наполовина... 1.50-1.70 - нека им е зле на дизеляците. Така че - скоро ще е, скоро... Да му мислим ний с газчицата, аз пак да си помрънкам м*** му.... Все повече се убеждавам, че следващата ще е дизел.

Коментар

bubachko написа:
              ele написа:
              jenshen73 написа:
              А-а-а, снощи по новините разискваха, че заради силната реколта тази година на световните пазари олЮто паднало с около 90%... което щяло да окаже влиание по пазара до края на годината. И като сметнеш една средна цена от 3-3.50 за аливие и като поевтинее, па може и наполовина... 1.50-1.70 - нека им е зле на дизеляците. Така че - скоро ще е, скоро... Да му мислим ний с газчицата, аз пак да си помрънкам м*** му.... Все повече се убеждавам, че следващата ще е дизел.
              Чакам този момент да я пробвам как ще върви с олиото Мареата.Опасявам се обаче ,че ще стане така ,че или ще свърши олиото или ще наложат ограничение на количеството което ще се закупува.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Много експерименти показаха по ТВ-то за дизел на олио, обаче нищо не съм видяла за това колко олио гори.... някой нещо да е гледал, слушал или пробвал?

Коментар

ele написа:
                  Много експерименти показаха по ТВ-то за дизел на олио, обаче нищо не съм видяла за това колко олио гори.... някой нещо да е гледал, слушал или пробвал?
                  Колега на първата ми кола- Форд орион 1.8 дизел му сипвах олио в резервоара.Това ставаше 2007 ма олиото беше около 1.50 дизела 1.75. Направих го само от любопитство и се изненадах че не се усеща никаква разлика в работата на двигателя.Едиснтвеното че не сипах само олио а имаше и 5 литра нафта защото ми казваха че сутрин при палене олиото било по гъсто и било по трудно за помпата.Даже имам една снимка на паркинга на билата как сипвам 3 3 литрови бутилки олио в резервоара.Разхода беше горе долу като на нафта около 6 -6.5 /100 градско.Бях чел че за ГНП бош не е проблем и само олио, но за помпи Лукас каквито са май на фиатите е добре да е 50 на 50 олио и нафта за да не се мъчи помпата или да се монтира нагревател в резервоара да топли нафтата
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Коментар

Наглостта им вече няма край на тия! Какъв е тоя средиземноморски пазар?! Аз знам само за Лондон и Ню Йорк. Никъде по световните икономически предавания не се споменава за такъв пазар. Наистина ни клатят, както си поискат. Досега се мъчех да давам някакви логични обяснения, поне за себе си, за движението на цените, но вече нищо не мога да разбера...
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ей няма такива ла*нари!!! Ебаси безобразието... как да не мразиш тая държава бе братче, кажи ми?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

[quote:311a666630="ele"]
                          --Старата ръжда любов не хваща!--
                          156 sportwagon 1,9 jtd 115
                          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

sugarboy написа:
                            Наглостта им вече няма край на тия! Какъв е тоя средиземноморски пазар?! Аз знам само за Лондон и Ню Йорк. Никъде по световните икономически предавания не се споменава за такъв пазар. Наистина ни клатят, както си поискат. Досега се мъчех да давам някакви логични обяснения, поне за себе си, за движението на цените, но вече нищо не мога да разбера...
                            Ами това оправдание им изнася в момента. Още не могат да схванат, че е 21 век и хората не са прости и разполагат с множество източници на информация.А платените журналисти ( не всички са такива, има и честни ) мълчат, да не казвам като каво. Когато петрола расте , ще ни проглушат ушите с новите рекордни цени.Сега когато петрола се "върти" около 90, газта расте. И защо? Никой не казва. Тук в Плевен днес е 1,29лв за литър. Че то когато петрола бе 140$ , пропан-бутана бе около 1,20 лв.Но така е . Всеки си има лоби където трябва.чичо Нено
                            Fiat Punto 1,1- 1996г.
                            газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Петролът така си променя цената, все едно струва $ 12 500 - 25 долара ги нЕма за нищо! Днес 20 надолу, утре 30 нагоре... То сега сигурно още утре ще вдигнат цените по бензиностанциите, с едно 5-6-8 стотинки

Коментар

По-интересния въпрос е как успяват да ги държат почти непроменени след такъв рекорден дневен скок. (За мен извода е - имали са предостатъчно голяма надценка за буфер при евентуални такива ситуации или бавно изчерпващи се запаси от евтина суровина) ... а този средиземноморски пазар - как си го представят това, ако не продадат бензина тук, че ще им бъде по-изгодно да го закарат до средиземноморските държави като износ за да им го продадат на тяхните по тяхните по-високи цени? ... просто когато си рафинерия и голама част от горивата като продукти са ти почти без пари като себестойност - това е единствения начин да решиш за колко да ги продаваш ... като гледаш цените наоколо можеби ... истината е някъде там... аз изказвам само логични за мен предположения. Да помислим така - ние ако сме една бензиностанция и продаваме на малка печалба това което имаме на склад, а през това време цените за нова доставка скачат, то ще бъде ли достатъчна малката надценка, после по по-високите цени пак да заредим стока, а същевременно да останат пари и за заплати на служителите - ето защо си мисля, че големите надценки са най-логичното обяснение на аномалиите на пазара у нас, сравнен с централна и западна европа. Когато нямаше акциз на пропан-бутана, и сега както няма на метана, а търговците си го начисляват от сега да е в цената та да свикваме, когато се въведат такива ставки в изгода на държавата малко трудно се свиква с мисълта да работиш на по-малко печалба. Разбираемо е. Някои от Вас може и да не помнят 99та година газта, че беше около 50 ст. и после по новините като обявиха че слагат 34 ст ли беше акциз ... но на мен ми се е запечатало сред спомените, такава е нашата държава, от къде на къде на някого ще му е евтино, важното е на вуте да му е зле.Ето и още едно логично обяснение - по-висока цена в долари, но при по евтин долар - дава пак долу горе същото в лева: http://paper.standartnews.com/bg/art...article=249168
                                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                                X