Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!

Ах тези американци. Пуст да остане този ирак, иран, турция, мексикански заливи, урагани и какво ли още не. Само си търсят повод за покачване на цената. Слушам тази сутрин новините - бил стигнал 97 долара - докато си отворя интернета той наближил 98 долара за барел. Прогнозите за достигане на 100-така, които бяха за догодина май ще се сбъднат още тази зима. Пфу да му се невиди.www.oil-price.netП.С. Променям заглавието на темата: от "Нови рекордни цени на петрола. Зареждайте до горе!" на "Нови цени на горивата. Преценете дали да зареждате до горе!" ... тъй като не винаги промяната е към рекордно високи цени и според мен темата така е по-правилно да се нарича.
    Прикачени файлове
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

дааааааааа и с тоя нов акциз на горивата от 01.01.2008 г. ще цъфнем и ще вържем.... днес А 95 Н на Лукойл беше 2.00 левчета кръгло, а дизела 2.05 смятай те от Нова година с 7-10 стотинки отгоре газта и тя на 1.06... добре че има конкуренция тук там... в Поморие са 1 до друга бензиностанция на Петрол с газ и газстанция на Топливо и цената на газта им е с 2-3 ст. надолу от Лукойл, винаги...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Мда, аз напълних резервоара до горе с 95 на цена 1,94 и тая сутрин като видях цените Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

ужас ... ужас ... снощи заредих А98 на 2.11 на Лукойл ... тц тц тц Вчера чета в пресата и питейната вода увеличават , и парното увеличиха и тока и каквото се сетиш друго ... ама гадните ни заплати си остават същите ... крива работа (започвам яката да се депресирвам)
        Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Идеята ми е ако може някак си в един момент всички да са с пълни резервоари и никой да не го купува на тази цена - та да повлияем малко на търсенето и като няма търсене да се надяваме да смъкнат малко цените, но както колегата спомена, че акцизите ще се вдигат - едва ли и търсенето би оказало някакъв траен ефект. [преди малко цената беше стигнала 98,46 дори - на къде отива тоя свят - трябва да минаваме на алтернативни горива]
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Когато преди 2-3 години петролът беше 25 долара за барел, бензинът се продаваше около 1,25-1,30. Сега на четири пъти по-скъп петрол, бензинът е с 50-60% по-скъп. Смятайте какви печалби са си слагали досега. Така че с некупуване няма да повлияем, те са свили вече печалбата до минимум, защото им е ясно, че тази цена е достигнала предела на възможностите на хората.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

петрола не е ли в долари? а долъра пада яко надолу. Аз само се чудя кое от двете е по-голямо - щом вдигат цената тука, значи петрола се качва по-бързо от колкото пада долара или тука просто си слагат яка печалба?
              Audi 1.8S златен талон

Коментар

lllubo написа:
                петрола не е ли в долари? а долъра пада яко надолу. Аз само се чудя кое от двете е по-голямо - щом вдигат цената тука, значи петрола се качва по-бързо от колкото пада долара или тука просто си слагат яка печалба?
                Тук просто за всичко и винаги се слага яка печалба Можеш да си сигурен в това.И тепърва ще разбираме колко сме е*ани досега...и занапред няма да е много по-различно
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

не сте прави - те петролните компании сега работят на загуба...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                    Колко сме лоши... така да ги "овътряме". Само това заслужаваме.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Високите цени на горивата се дължат не само петролната криза и още незнам какви други кризи ами и от глупавите ни държавници които вдигат акциза постоянно
                      ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

donnna написа:
                        Хммм... мисля, че тук грешиш много! Според мен всичката тази патъклама с вдигането на цената на петрола идва от друга работа, не е нито заради инфлацията на долара, нито заради увеличеното потребление, нито заради прогнозите за изчерпване на световните запаси... Преди около месец бях на сватба и там се запознах с едно момче, работи в Щатите като финансист-консултант в банка. Та той ми сподели, че цялата тази работа с цените на петрола си го генерират нефтените компании. Втресло ги е, че до 10-15г масово ще навлязат алтернативните двигатели заради психозата с екологията на Земята и тогава много петролни компании направо ще фалират. Затова повечето от тях не желаят да влагат милиарди долари в нови нефтени платформи, които струват майка си и баща си, а карат на съществуващите, които обаче не могат да задоволят нарастващото потребление, от там идва намаленето предлагане, и комбинацията от това вдига цената.
                        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                        --- в сърцето завинаги... ---
                        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

donnna написа:
                          ...по-голяма глупост скоро не бях чел...честно!
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

http://business.actualno.com/news_129896.html
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Sandeto написа:
                              donnna написа:
                              Хммм... мисля, че тук грешиш много! Според мен всичката тази патъклама с вдигането на цената на петрола идва от друга работа, не е нито заради инфлацията на долара, нито заради увеличеното потребление, нито заради прогнозите за изчерпване на световните запаси... Преди около месец бях на сватба и там се запознах с едно момче, работи в Щатите като финансист-консултант в банка. Та той ми сподели, че цялата тази работа с цените на петрола си го генерират нефтените компании. Втресло ги е, че до 10-15г масово ще навлязат алтернативните двигатели заради психозата с екологията на Земята и тогава много петролни компании направо ще фалират. Затова повечето от тях не желаят да влагат милиарди долари в нови нефтени платформи, които струват майка си и баща си, а карат на съществуващите, които обаче не могат да задоволят нарастващото потребление, от там идва намаленето предлагане, и комбинацията от това вдига цената.
                              Здравей, казаното от теб най ми идва като на наученото от мен :D Петрола от десетки години не си определя цената според потреблението, сключването на сделки с горива гони свойте пикове от ’78 година. Русия е изкупила всичкото петрол на кавказките републики, САЩ на техния си контингент и така на татък. Въпроса за цената на петрола се отнася към така наречени дълго и средносрочни доставки. Вчера китайски емисари са се молили на Путин да свали малко от цената за 7 годишните договори или да ги предоговорят за 20 години, в същото време САЩ стискат слаб долар, което моментално води до скок на петрола. Относно запасите на световния нефт, то всичко е ясно, 2046 петрола свършва :D, дали има алтернатива ... естествено, нарича се газхидрит, това е метаново съединение "квадрит" което е силно разпространено при определени P-T условия 25 Атмосфери и 4 градуса, представлява кристлни форми с метан(най-често) с включения на H2O. За сега това не е рентабилно тъй като за един вкаран долар се вади 40 цента т.е. експлоатацията е на загуба. Япония е инвестилара $75 млн. за разработване на по ефтина технология, Китай $125 млн. предвижданията са до 2016г. света да е инвестирал над $120 млрд. в търсенето и проучването на този тип суровина. До тогава тунджата ще скача, а ние ще си карам колите и това е.Лека вечер!

Коментар

Working...
                              X