Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писна ми от тъпи полицаи..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sota написа:
    Колега ,а да те попитам къде трябва да спреш,под светофара или на линията преди него?
    Например на светофара на мария луиза и жълите павета - идваш от витошка и спираш на светофара и си за направо за към халите т.е. трябва да си в лявата лента, защото дясната е за надясно по жълтите павета. Е точно там ако спреш на бялата линия на светофара въобще няма да видиш какво свети, трябва така да спреш че да има поне едно празно място пред тебе до линията зада може да залегнеш в колата и виждаш светофара. Ако не искаш да залягаш в колата, трябва още малко по-назад да спреш
    Audi 1.8S златен талон

Коментар

вчера по тодор александров на ботев в посока цум, брояча брои 2... 1... 0, зелено -> жълто, в този момент аз навлизам в кръстовището, аз се движа с 50+ км / ч , съответно кукера ме вижда че съм последна кола и ме спира и почва да ми разказва историята за несъобръзената скорост и че съм минал на червено. аз съвсем културно и бавно му обясних че е възможно в момента нба навлизане в кръстовището да се е сменил цвета, което пък ме задължава да го освободя, и ми е било невъзможно да спра безопасно, защото зад мен имаше автомобил. Той човека ми каза че задния трябвало да спазва дистанция, на кояето аз му казах че не мога да отговарям за другите, и че съм преценил че ако спра рязко ще създам опасност, както за мен, така и за задния, а сигнала на светофара при това положение ми позволява да премина с повишено внимание. и той куката гледа ме гледа ме, накрая го хвана яд че знам закона и му го цитирам, и каза друг път да преценявам по-добре и ми даде документите... малко преди това, на кръстовището на Кракра и Мадрид (янко сакъзов), посока паметника, имаше 2 ленти с по 3-4 коли и в двете. един бакшиш направи трета лента на трамвайната линия, един джип до него - четвърта, а най-отляво гоуф двойка направи пета лента , мина на червено, щото е по-по-най... а мене ме спряха по-късно за "неправилно дишане"... ПИСНА МИ ОТ ТЪПИ ПОУИЦАИ

Коментар

Аман от познавачи. Аз си изпатих от такива дето не могат да спрат безопасно или жълтото било за изтегляне. От 2002 година жълтото означава ВНИМАНИЕ СПРИ !!! От къде го изходи това, премини с повишено внимание не знам. Аз съм ЗА да се пишат актове на такива "изтеглячи", защото 2 пъти си правя колата от такива бързаци. Като видиш че светка жълто намаляваш и спираш. След жълто няма да светне пак зелено. Ще светне червено. Освен това на 0 вече свети жълто. Не свети зелено. И друго. В закона пише че преди светофар трябва да се движиш с такава скорост, че при необходимост да спреш. Задния не ти влиза в работата да го мислиш. Именно затова като те изпердаши някой отзад 100% е виновен той. Защото негово задължение е да спазва дистанция.

Коментар

няма нужда да се заяждаш, след като явно не си разбрал - до момента на навлизане в кръстовището, свети зелено. от там нататък, прочети кво пише 1-2 страници по-напред в същата тема, за значението на жълтия сигнал, който НЕ светеше когато навлизах в кръст. сега ще го цитирам специално за теб. Че на нула свети зелено може да се хванеме на какъвто искаш бас! Също така нямаше необходимост да се движа с по-малка скорост при положение че свети зелено. А от такива дето спират на 2, стават задръствания, щото за 2 секунди минават поне 3 коли със скорост 45-50 км/ч. Мога да ти посоча най-малко 5 светофара на които брояча няма нищо общо с истината. един от тях е цитирания на кракра и янко сакъзов, докато все още броеше. Брои червените секунди, стига до 0 и спира. а светофара си е червено.
          ////Punto//// написа:
          Именно затова като те изпердаши някой отзад 100% е виновен той. Защото негово задължение е да спазва дистанция.
          тва кво значи: да накова спирачки , после мърльото като строши неговата служебна кола и мойта лична, кво права аз? късам си нервите докато си я оправя! не се хвала, но бравата спира по-интензивно поне от 3 от всеки 4 коли по софийските улици, което значи че вероятно 3 от всеки 4 коли биха спрели в мен, ако спра рязко за да не мина на тепърва светващото жълто.

Коментар

4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят. Аз бях ПОД светофара, това достатъчно близко ли е?Сега ясно ли е защо преминах?

Коментар

Колеги , хората не случайно сложиха броячи... аз лично още щом покаже 2 и започвам да спирам - няма смисъл да ръбя колата , че да се вмъкна в изтеглящата се колона. На следващото включване ще съм първа кола в крайна сметка. Изобщо...аз съм на мнение , че 95% от катастрофите по нашите пътища ще спрат в момента в който започне да се спазва едно едничко правило - "спазвай предимство".
              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

ogi28b написа: Сега ясно ли е защо преминах?На мен се изясни . :D Просто си изкара един акт и главоболия.
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

нещо си се объркал... върнаха ми документите както казах, и си продължих. а и такъв акт минава толкова рядко че направо не знам що си губят времето да го пишат. щото се надяват че нямаш време за разправия и се съгласяваш че си виновен. винаги докато виждам че е зелено, карам с позволена скорост, а ако се смени на жълто и мога да спра безопасно - спирам. ако не - преминавам. закона си е написан ясно и точно. а броячите могат да си броят до 1 милион.... на практика само влошават нещата, защото така се започва "гонене" на зеленото. Независимо дали има брояч или не, ако светне жълто и можеш да спреш - спираш, ако не можеш не спираш.

Коментар

Минава баба Вуна. Ти се благодари, че не са ти го резнали. По новия закон необжалваемия минимум е 50 лв. А глобата за червено е 10 точки и 50 лв. Така че може само да черпиш че не са те изрезгали. Тоя акт нямаше и да можеш да го обжалваш, пък какво да говорим за "минаване" И колегата си го каза. Почва се да се спира като виждаш че остава 1,2 секунди а не да настъпваш. Ами представи си че се излети линейка от някъде. Ти си настъпил за да хванеш зелената вълна. И кво правиме питам аз? А не полицаите. Не бил виждал причина да кара бавно. Ти ако си карал с 50 км ще можеш да спреш без да създадеш предпоставка за птп. Освен това. НА 0 СВЕТИ ЖЪЛТО !!! Ходи го виж. Писна ми от евтини тарикати. Колегата си го каза правилно. Спираш, после на другата врътка си 1-ва кола. Или тебе те влече да си последен и да се вреш на зиг-заг между колите за да си проправиш път. Жълтото на светофара задържа достатъчно дълго че да можеш да спреш. Както казах, след жълто няма да светне пак зелено. Като ти светне жълто ако почнеш да намаляваш веднага МОЖЕШ да спреш. Това че не искаш е друг въпрос. И лично на мен ако ми се случи, не бих се тупал в гърдите, че познавам зкона и да се репча на полицаите ами бих си подвил опашката и да ме правят квото искат. Защото по има вероятност и да ме пуснат. Докато от такива разбирачи ги дразнят, после следващия ще го отнесе. А ако ти бяха шибнали акт-а (заради това "след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението)щеше да рониш сълзи тук, какви тъпаци били и че не можеш да обжалваш. И аз съм си правил колата от такива тарикатковци. Изтегляли се били. Дали ще счупи служебна или не , моята кола пак беше в бокс-а по 1 месец.

Коментар

Ако мога да спра като светне жълто спирам ,ако не мога продължавам Машалла!!!!! А знаеш ли че бях свидетел именно на такава катастрофа ? Единия водач който беше спрял че му свети червено потегли в момента в който му светна жълто и в същото време отдясно на него един такъв като теб се беше засвяткал яко и реши да премине на жълто защото му светна на него жълто на няколко метра пред светофара и ето стана удара между двамата .При преминаване през кръстовище със светофари се изисква голямо внимание и такава скорост с която би спрял на метър два ако се наложи . Още повече когато има брояч и виждаш отдалече че остават две три секунди и спира зеленето няма защо да се напъваш да навлизаш а спираш .Задните трябва да са на такава дистанция от теб и да се движат с такава скорост с която биха спрели без да те ударят .

Коментар

....все си напомнях, да ви разкажа този случай и все забравям. Точно по темата за "тъпите полицаи" е и е много показателна за това, че и в "мършата може да има и стадо"...Случката е от преди около два, може и три месеца. Моя позната от Варна тръгва със сина си от София за Варна със стар раздрънкан дизелов кош - Форд. Заредила някъде на Лукойл около Богров-ите и газ по магистралата. При първият мост на около 3-4 клм от началото на магистралата, на баира, кошницата заподскачала, такър такър, бум, тряс и .....спряла.....в последствие се оказа, че нафтата била аут и прецакала дюзи ли, какво било там...няма значение в случая.Спряла жената и ми звъни веднага, по това време аз бях в София и точно в момента, в който говорихме по телефона, тя замлъкна и чух само нещо от рода на: "-олеееее, патрулка спира, е ся си е....ма...та" и затвори. Хукнах аз, докато изляза от града, мина около час. Стигнах до мястото, където уж трябваше да бъде - нея я няма... ....звъня и, никой не вдига. Реших да я търся някъде из магистралата, просто нямаше къде да отиде. И тъкмо излизам от първият тунел, гледам в авариината лента патрулка тегли въпросната кошница. Вътре във форда полицай, а позната ми вероятно в патрулката. Закараха я до след вторият тунел, където им е базата ли какво е там, нямам представа...помня че имаше маса помляни коли. Вероятно е било нещо като районно за магистралата. Наща госпожа изперкала от притеснение до състояние, в което дори не знаела къде са ключовете и. Полицаите като я видяли, решили че не може да я оставят така, вързали въжето, единият във форда, другият в патрулката и айдееее......направи ми впечатление, че като стигнахме горе, ония я успокояваха съвсем най-човешки. Дойде някакъв техен техник или монръор, дето им поддържа колите, гледа там, чуди се, маи се....накрая каза, че помпата сдала багажа и че няма как да се оправи тук. пичовете се обадиха, викнаха пътна помощ и ги предупредиха, да внимават с жената. Освен това, единият полицай ми даде моб. си телефон за да му звънна, ако има някакъв проблем и хукнаха с патрулката. Като дойде автовоза, се обадих на пича, да му кажа, че всичко е О.К., благодарих му и казах, че те ще се оправят с нея и че аз продължавам за Габрово. Гледах на магистралата, пулих се да ги видя някъде и лично да им благодаря, защото нямах възможност - буквално излетяха с патрулката, но повече не ги видях.......и най-интересното - тъкмо влизах в Севлиево, телефона ми звъни и се оказа, че е едно от момчетата, който се обаждаше да пита наред ли е всичко. Е нямаше как да не изразя учудването си, че са постъпили така, макар че вероятно ги обидих и тогава полицая ми каза, че жената била почти неадекватна и че в такова състояние не биха допъснали да я пуснат да шофира. Тук може би трябва да споделя, че познатата ми имаше сериозен личен проблем и това беше една от причините, да тръгне с тая кошница за майкината си......случая с колата явно я е довършил и тя в действителност беше буквално изперкала......Много съжалявах, че затрих и не записах телефона на полицая, можех по него да ги издиря и дори смятах лично да отида, за да ги поздравя, макар че дори незнам към кое районно са. Знам, че в началото на магистралата, при Богров-ите, полицаите са Елин Пелин-ски.......Та.....просто се опитвах да ви кажа, че сред тях си има и свестни хора, да не говорим, че в повечето случай, когато ги псуваме, понякога не се усещаме, че тези хора просто си вършат работата като всички нас.....Поздрави и умната на всички...

Коментар

Авео написа:
                          ...Та.....просто се опитвах да ви кажа, че сред тях си има и свестни хора, да не говорим, че в повечето случай, когато ги псуваме, понякога не се усещаме, че тези хора просто си вършат работата като всички нас.....Поздрави и умната на всички...
                          Евала. И аз имам случай с такива готини момчета......брат ми беше на работа , а снаха ми бременна в 7-ми месец получава болки в корема , и за капак племенника (на 3 годинки) вдига температура...Тръгнах да ги водя към болницата , обаче задръстване яко , а племенника се отпуснал сякаш сдава багажа - притеснение голямо , а по законите на Мърфи точно тогава - задръстване!Съвсем случайно , за обикновенна проверка ме спира патрулката която дежури на изхода на Аспарухово , точно преди да се кача на моста.Видяха какво е дереджето в колата и ми предложиха да ги следвам...пуснаха си светлини и звук...и газ към Окръжна болница , а аз след тях. На входа на болницата , те си завъртяха обратен и си заминаха , а аз даже не успях едно мерси да кажа...
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

От моя 40 годишен опит и от написаното по горе мога да кажа следното : за недисциплинираните водачи и за тия дето се правят на голямата работа няма свестни полицаи. Всички полицаи и катаджии за тях са боклуци. За толкова години каране съм бил спиран за проверка но всичко си е минавало нормално .Като си изряден и спазваш правилата нямаш проблеми с никого. Преди десетина дни ходих до Шумен с мерцедеса и на две места ме спираха просто рутинна проверка .Погледнаха документите и като видяха даже че имам и гражданска отговорност платена и за следващата година само ми пожелаха приятно пътуване и това беше . Нямаше разправии и приказки а сега кво праим и т. н. Като си чист никой не може нищо да ти каже .

Коментар

Коментар

КАТ .......учреждение за коне с капаци

И аз бих искал да Ви позанимая с моите несгоди от миналата седмица, естествено свързани с КАТ.Цялата минала седмица бях в командировка из Босна, Черна гора , Албания и Македония естествено със служебното Фокусче.Ще пропусна частта по пътуването ми в чужбина като само ще вметна че за един ден в две държави - Босна и Черна гора ме сгащиха - единия път за превишена скорост ( 25 ерво на ръка ) и втория в Черна гора за неправилно изпреварване (ВНИМАВАЙТЕ!!!! в Черна гора по закон е забранено изпреварването дори и на разрешен участък на повече от две МПС!!!!!!) - е аз изпреварих 5 и естествено ме чакаха усмихнати и весели в края на правата отсечка..........20 евро .Както и да е в чужбина няма актове - само кеш или отиваш на съд. В сряда в Албания лепнах някакъв адски стомашно чревен вирус с яка температура и едвам излизах от WC-то, който ме държа едва ли не до вчера.В събота минавам Македонско-Българската граница при Гюешево и радостен че съм се прибрал в родината започвам да си карам нормално 80-90 км и точно 2 км след КПП-то идва една права и широка отсечка ( в последствие се оказа населено място???? село Ранци ли беше Раненци или няккакво подобно недоразумение Българско) изпреварвам със същата скорост две коли и хоп от храстите в дъжда изскача чичко Катаджия............Вече скапан от път, болест и още куп несгоди нямах сили да се разправям и ми праснаха акт за превишена скорост - 83 км в населено място............Само ги проклех да минат границата и да ги посрещнат по същия начин - напсувах ги за изпроводяк в лицата и се качих във Форда и отпраших с мръсна газ към София.............е кажете ми след всички благи думи които сте написали по-горе.......как да не ги мразя държавните служители от КАТ - това са мръсна измет. естествено че пак ще се оправя - не е въпросът нито в парите нито в точките, но да чакаш в засада на права, при разрешено изпреварване В НАСЕЛЕНО МЯСТО!!!!! в което не живее никой.......е нямам думи.......пумияри са и това е.
                                Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Working...
                                X