Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писна ми от тъпи полицаи..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е тука не си прав . Айде сега ако някой го заболи зъб и за това че го боли да кара с 80-100км в населено място .Няма логика никаква . Щом е населено място няма значение по кое време на ноща минаваш скороста трябва да е една до 50км Щом и в ония държави са те аргасали извинявай колега но помисли си че и в теб има трески за дялане.Нищо лично нямам към теб и моля да бъда разбран правилно . Щом има закон и правилник то трябва да се изпълнява независимо на нас дали ни изнася или не.И ако всички се придържат към него то няма да има тия безмислени убийства по пътя.
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

просто исках да ви кажа че ме спряха, щото при навлизане в кръстовището се е сменил цвета, и то от зелено към жълто, а не от жълто към червено. А в долната част на поста ми пишеше за един бакшиш, един джип, и един гоуф, които направиха 3,4, и 5 лента, на място с 2 ленти, и нямаше кой да ги спре, или това никой не го прочете? А вие ме изкарахте най-черния... Специално за колегата ще снимам как на нула си свети зелено, а на жълто брояча не свети нищо. Ти, колега, ме изкара че от оня ден съм в софия и не знам как работят броячите ли?Определения като "евтини тарикати" "разбирачи" и "тарикатковци" може да ги казваш на децата си, на родителите си, на приятелите си, и на други хора които познаваш. Аз не помня в някой пост да съм ти казал нещо такова, затова ако не ги изтриеш, най-малкото следва да се извиниш. да ти кажа: полицаите чакат точно такива шофьори като тебе, които "подвиват опашката", за да ги мачкат и да показват че имат власт.

Коментар

коцев написа:
        Е тука не си прав . Айде сега ако някой го заболи зъб и за това че го боли да кара с 80-100км в населено място .Няма логика никаква . Щом е населено място няма значение по кое време на ноща минаваш скороста трябва да е една до 50км Щом и в ония държави са те аргасали извинявай колега но помисли си че и в теб има трески за дялане.Нищо лично нямам към теб и моля да бъда разбран правилно . Щом има закон и правилник то трябва да се изпълнява независимо на нас дали ни изнася или не.И ако всички се придържат към него то няма да има тия безмислени убийства по пътя.
        Колега Коцев,Следващия път ще приложа и снимков материал за да се убдиш, че това "населено" място са две къщи отдалечени на 150 метра от прав участък, който е с дължина около 300 метра. И не се оправдавам с факта че ми е било зле. Ако ме бяха спряли в следващото населено място което наистина си е населено изобщо нямаше да пиша и да изразявам недоволство. Това си е чисто и просто рекет........И сега се порових из нета.За местните избори има регистрирани 21 гласоподаватели по постоянен адрес....в село Раненци.......е какво да кажа не знам.И само да добавя - да аз не съм най-примерния водач - не го и крия, не съм написал че ме е яд ча са ми писали актова за които съм си 100% виновен - говорих точно и само за този конкретен случай който си е чисто и просто подло заяждане - КАТ в случая си бяха като коне с капаци гледат само напред.
        Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Колега благодаря че си разбран човек и така трябва да бъде . Няма значение дали живеят 1 000 човека или един .След като има знак това е положението . И аз също се ядосвам като виждам знаци поставени или по просто да го кажем останали от едно време ,но щом го има знака сме длъжни да го спазваме.Така са ме учили преди 40 години и така съм свикнал.А за културата на движението е достатъчно само 5 минути да постоиш на някое кръстовище и ще видиш 100 нарушения направени от водачите и ако ги питаш всеки ще каже че е прав.

Коментар

коцев написа:
            Колега благодаря че си разбран човек и така трябва да бъде . Няма значение дали живеят 1 000 човека или един .След като има знак това е положението . И аз също се ядосвам като виждам знаци поставени или по просто да го кажем останали от едно време ,но щом го има знака сме длъжни да го спазваме.Така са ме учили преди 40 години и така съм свикнал.А за културата на движението е достатъчно само 5 минути да постоиш на някое кръстовище и ще видиш 100 нарушения направени от водачите и ако ги питаш всеки ще каже че е прав.
            Колега, аз също се радвам , че поддържаме добрия тон в този така или иначе неприятен спор - не мога обаче да се съглася с теб, че поради немърливостта на някоя инстанция, която не е еня за правилно или погрешно разположени знаци ние водачите трябва да се примиряваме и да си носим последствията и да си затваряме очите. Абсолютно съм съгласен обаче с теб че правилата и законите са за да бъдат спазвани - тук не става въпрос за това.Както написах и преди имам достатъчно актове, които съм си и платил и са ми и взели контролни точки. Както казах не мрънкам за Босненската "почерпка",а за Черногорското правило - повече от две наведнъж - не ,вече знам и ще го помня повярвай ми всеки път като съм там - а това е всеки месец Но повярвай ми в случая ще задействам всичките си възможни връзки и средства за да "мина метър" - точно поради безумието или по-точно безхаберието на някои хора и институции, заради които КАТ се вживявах буквално в ролята си на блюстители на реда и закона.
            Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

Коментар

Верно е това дето го казваш за безмислените знаци по пътищата , но според мен не е начинът с нарушаването им да предизвикваме тяхното махане .Мислиш ,че всички ние не виждаме тъпите ни депутати и министри ,но нищо не можем да направим освен на избори да гласуваме за други като тях. Това всичко е като скачени съдове и не виждам някак да стане промяна . А за да си нямам още неприятности гледам да спазвам знаците ,за да няма после ама ти не видя ли знака колко пише на него .Навсякъде е бюрокрация и ходене по мъките.Отивам да си платя тока и на бележката от предния месец пише че плащането за следващия месец е от пето до петнайсто число . Отивам на 9 число и казват че още не е готова сметката .Отивам на 16 и казват ще платиш лихва че си дошъл един ден по късно .Да се спукаш откъм гърба както казват по нашия край. Но това е положението.

Коментар

коцев написа:
                Ако мога да спра като светне жълто спирам ,ако не мога продължавам Машалла!!!!! А знаеш ли че бях свидетел именно на такава катастрофа ? Единия водач който беше спрял че му свети червено потегли в момента в който му светна жълто и в същото време отдясно на него един такъв като теб се беше засвяткал яко и реши да премине на жълто защото му светна на него жълто на няколко метра пред светофара и ето стана удара между двамата .При преминаване през кръстовище със светофари се изисква голямо внимание и такава скорост с която би спрял на метър два ако се наложи . Още повече когато има брояч и виждаш отдалече че остават две три секунди и спира зеленето няма защо да се напъваш да навлизаш а спираш .Задните трябва да са на такава дистанция от теб и да се движат с такава скорост с която биха спрели без да те ударят .
                ТРЯБВА,но никой не я спазва тази дистанция и точно заради спирането на жълто на патриарха и раковска ми съсипаха типото зверски,а и светофарите като светне жълто за спиране държи 1-2 сек и като светне червено чак тогава светка жълто за тръгващите от дясно :P
                ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

А искаш ли да ти кажа поне 5 светофара (които се сещам от раз) на които се засичат 2 жълти светлини от различни посоки? Айде изтеглайте се сега. Извинявам се за определението тарикатковци, ама ми е интересно да гледам такива елементи изтеглящи се на някой от светофарите на които се засичат жълти светлини. Колкото до колегата, който твърди, че за да застанеш на прав участък си е рекет, ще му кажа само едно. Както и колегата Коцев. След като има знак, се спазва. С каква цел са застанали там, всички знаем. Но защо аз примерно до сега не съм пострадал нито един път заради изпреварване или скорост. Спирали са ме за други работи, но точно за това за което твърдиш ти че са те рекетирали не са. Освен това, до колкото ми е известно, те се залагат по план разстановка. Не застават където им скимне. И друго, което говори лошо за нас. В 95% от случайте стоят на едни и същи места, а балами колкото искаш. И когато решат да резнат някой акт- тъпи полицаи. Когато "измислиме" нещо да не ни напишат - рекетьори. Причината си е в нас. Когато няма за какво да се хванат, ще ми рекетират дедовио.

Коментар

Много пъти съм споделял едно явление.Когато пътувам и насрещно движещите се коли ни пресветнат че има КАТ ,то всички намалят скороста движим се перфектно в колона без изпреварвания нищо че в колоната има луксозни коли и бабаити. Всичко това е до момента в който минем патрулните полицаи. После ела та гледай каква кошия настава .Започва се едно бясно надбягване кой с колкото може да кара все едно ,че до сега са били вързани със синджир.Това какво показва ? Показва ,че все пак се има някакъв респект от полицаите и ако трябва нека и на всеки завой да има ,но да спре веднаж за винаги тая смърт по пътищата.Единствената ми забележка към полицаите е нека вечер пръстите да са им изтръпнали от писане на актове , отколкото да стоят подпрели се на колите и гледат безучастно на нарушителите. Опре ли ножа в кокъла всички почват да мислят по другояче.

Коментар

////Punto//// написа:
                      ...
                      Снощи комшийчето се сбогува с живота си ... и той ми обясняваше как луди правел полицаите...и колко тъпи били , и как бил карал...Обаче снощи освен себе си , погубил и приятеля си!Лека им пръст дет’ се вика , ама трябва ли да стават такива неща? И защо тоя народ не поумнее малко поне? Някой по-горе каза , че цитирам: "аз пак ще се оправя , ама не е в това въпроса..."Това мисля не е нужно да се коментира!
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

НА 0 СВЕТИ ЖЪЛТО !!! Ходи го виж
                        Принципно свети зелено. Днес нарочно проверих. Понякога и аз карам лудо прознавам. Един приятел ве1е направи белята и остана месец без кола. За щастие без проблеми с него. След акта за червен светофар уж станах по внимателен и аз. Рядко вече изсилвам колата или подобни простотии. Затова приканвам всеки да кара разумно когато е на пътя защото има много които не са луди и чалнати като някой от нас. Както казва един многоуважаван за мен човек "ако ти се върти ходи в гората, не прави смъртни случай в града"!!! Това е казано по повод простотиите на Ясен Попов и неговата любима ръчна с цел гъзарчене из бокса. Който иска висока скорост и дрифтове и други подобни има обособени места в определени периоди в годината.Ето докато пиша темата даже един набива спирачки да провери дали е заледено по булеварда. Надявам се не е някой наш колега.
                        Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
                        Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

коцев написа:
                          От моя 40 годишен опит и от написаното по горе мога да кажа следното : за недисциплинираните водачи и за тия дето се правят на голямата работа няма свестни полицаи. Всички полицаи и катаджии за тях са боклуци. За толкова години каране съм бил спиран за проверка но всичко си е минавало нормално .Като си изряден и спазваш правилата нямаш проблеми с никого. Преди десетина дни ходих до Шумен с мерцедеса и на две места ме спираха просто рутинна проверка .Погледнаха документите и като видяха даже че имам и гражданска отговорност платена и за следващата година само ми пожелаха приятно пътуване и това беше . Нямаше разправии и приказки а сега кво праим и т. н. Като си чист никой не може нищо да ти каже .
                          Здравей.Имаш ли примерно пожарогасител, който да е с валиден срок на годност?Ако караш със седмична винетка, като изтече 7 дневния й срок, веднага ли я махаш?Като светлините са ти изрядни и преди има няма 100 метра примерно се оказва, че единия ти габарит не работи и те спират?Както си караш по магистралата, изхвръква камъче и ти пука 10 сантиметра стъклото - какво ще направиш - пътна помощ веднага ли, без да се добереш до вкъщи макар и след 20км, защото това го пише в закона и ти го спазваш на 100%?Все положение да ти напишат акт, ако не са на кеф. Всичко това го знам от личен опит.Както има добри, така има и лоши, няма какво да се кривим.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абе алтавите на пътя с лопата да ги ринеш ...

Коментар

Отговарям на колегата ВО. Пожарогасителя е на три години и почна четвъртата тоест откакто купих Пунтото .Сложил съм го под седалката си за да ми е наръчен при необходимост а не да го търся из багажника .за да не се търкаля съм го поставил върху една ламаринка широка 5 см и дълга около 20см .Винетка се купувам за цяла година .По въпроса със светлините то си личи дали сега е изгоряла или преди месец .Същото се отнася и за стъклото ако ти го счупи камъче. Полицаите не са чак толкова педантични и те виждат кой лъже и кой казва истината .Основно пишат актове и глоби за превишена скорост , за неправилно задминаване , за не спазване на знаците. Тъй ,че това дето го разправят някой че ти пишат акт и за неправилно дишане са пълни глупости. А че има и много коли които са направо курници е верно и би следвало да се вземат и драконовски мерки срещу собствениците им.

Коментар

Абе много сте били праведни вие или поне само се правите на такива,в София е много трудно да спазваш правилата,вие си говорете каквото си искате,ваша си работа
                                ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Working...
                                X