Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за консумация на ток на сушилня и мнения

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за консумация на ток на сушилня и мнения

    Здравейте колеги който има въпросната глезотиика може ли да ме осведоми горе долу каква консумация на ток има.По принцип съм се насочил към това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025993 ,но съвети приемам всякакви.Друг модел е този http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09012795 разликата между двата модела е ,че първата суши на принципа на конденза и не се нуждае от въздуховоди ,а другия модел е с вътрешен въздуховод и не знам дали има нужда от въздуховод които да отвежда парата от дрехите извън помещението.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    #2
    Ми изчисли консумацията на тока :D

    Коментар


      #3
      Сушилните по принцип са 3 киловатчаса, затова повечето са означени като клас С. Иначе тази, която е на принципа на конденза, има отдолу нещо като тавичка, където се събира водата от сушенето.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

      Коментар


        #4
        Фризера ми е енергиен клас "С" и черпи 45 киловата ток на месец.Не знам обаче в какви граници като киловати се простира въпросният клас "С".Имай в предвид че този фризер е купуван 2000 година и тогава беше вървежен.Сега вече всичко е клас"А" или "АА".Това клас "С" ми се струва малко стара технология.Това разбира се е лично мое мнение .Успех с избора.

        Коментар


          #5
          lubobg написа:
          Фризера ми е енергиен клас "С" и черпи 45 киловата ток на месец.Не знам обаче в какви граници като киловати се простира въпросният клас "С".Имай в предвид че този фризер е купуван 2000 година и тогава беше вървежен.Сега вече всичко е клас"А" или "АА".Това клас "С" ми се струва малко стара технология.Това разбира се е лично мое мнение .Успех с избора.
          Колега ти прочете ли отговора на sugarboy или само ей така да запишеш отговор.Сушилня според неговия отговор клас А няма как да има. Интересува ме точно инфо може и сканирани данни на от книжката на сушилня ,че на програма еди каква си за 1 час употребява толкова киловатчаса ток.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

          Коментар


            #6
            Ето нещо което смятам че ще ти бъде от полза - пише колко е консумацията на час, пише и колко дълго суши според материята.http://www.indesit.com/indesit/_pdf/...cat_gen_fs.pdf - Това е цялото инфо, снимката е извадка от там.
            Прикачени файлове
            Punto SX 1.1 55

            Коментар


              #7
              Мерси много Punto SX и аз успях горе долу да се ориентирам ,че коонсумацията им е около 4 киловата на час.Също установих ,че вентилационните сушилни т.е. тези на които им трябва вентилационен отвор са много по добри от кондезния тип.Сега остава само някой който има въпросния уред да изрази своите впечатления и дали е доволен както и плюсове и минуси.Ръководство за екполатация не успях да открия ,но открих това http://www.electron.bg/product_info...._id=2814Ето и един кометар от форум относно сушилните:Цитат-Суши се всичко, с метални работи, с ципове, с каквото си поискаш. Суши се всичко на един път, дрехите не се мачкат и е просто супер. Сушилните на принципа на конденза нямат нужда от вентилация, но са по-бавни, хабят повече ток, скъпи са => лош избор. Най-добре е изпарителна, просто трябва да се монтира правилно и забравяш за проблеми. По-добре е за дрехите понеже слънцето, което ги пече докато висят на простора ги унищожава (ултравиолетови лъчи и други глупости).Откровено препоръчвам на всеки, който може да си позволи купуването на сушилня. Крайно време е да се влезе в 21 век. Трябва да се премахнат висящите гащи и сутиени навсякъде из градовете. Най-смешното е когато ги видиш на някоя богаташка къща. Той дал стотици хиляди за къща, но не му стигнал акъла да си купи сушилня за 600 лв. за да не му висят гащите по терасата да ги гледа целия свят. Селяния до шия!
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

              Коментар


                #8
                Ами там някъде е да 4 кв/ч средно, обаче лошото е че се сушат обикновенно минимум 90 мин, а ако е някаква по накисваща се материя и до 120 мин, което означава 7-8 кв/ч на сушене по 15 ст = 1,20 лв. Една препоръка от мен ако искаш да черпиш инфо като най-успешните марки, консумация и доколко дрехите и от кой вид сушилня излизат във възможно най - добър вид погледни в тайния свят на жените - forum.bg-mamma.com :D Няма как да не призная искаме ли информация по т.нар. женски теми - там е отговора. :D
                Punto SX 1.1 55

                Коментар


                  #9
                  Не че съм правил задълбочено проучване (просто се доверих на приятел, който ползва много такива уреди), но твърдо сушилните с отвеждане на въздуха са за предпочитане - причините вече сте ги споменали.Сметки за консумацията не съм правил, но си гълта - то няма и как да бъде другояче (нали енергията за изпаряване на водата трябва да дойде отнякъде). Все пак (по повод твърдението на Punto SX за минимум 90 минути сушене) - аз лично никога не съм сушил повече от 1 час (всъщност само веднъж 1,5 ч. ама беше инцидентно и дрехите бяха яко прегрели). Може би има такива материи или ако прането не се центрофугира... А да, времето силно зависи от температураа на околния въздух (лятото прането изсъхва значително по-бързо).Все пак да спомена един (според мен не много голям) недостатък. Дрехите се въртят в сушилнята и съответно се трият помежду си. Не много, но това все пак захабява материята - във всеки случай повече отколкото просто да си виси на простора.Но при всяко положение - сушилнята е страхотно удобство!
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

                  Коментар


                    #10
                    Има много добри модели перални с вградена сушилня, аз имам такава и според мен са за предпочитане. Спестяват доста място, ако ти е тесен апартамента. Но са доста скъпички де.Пускаш прането и го вадиш сухо/влажно. Въпреки това аз предпочитам прането да се простира - живея в къща с голям двор и висок дувар и никой не ми гледа праните гащи, освен ако не обикаля наоколо на хеликоптер или се е качил на вишка.И друго нещо - според мен кондезния тип сушилня е за предпочитане, щото другата изисква маркуч с голям диаметър (и съответнана дупка/дупки - приблизително фи63) по стените за отвеждане на влажния въздух.Абе аз имам такава пералньо/сушилня, ама почти не я ползвам. Дрехите излизат толкова омачкани, все едно някой ги е дъвкал, после нямат изглаждане. Жена ти ще те намрази, докато ги изглади. Както те гледам, интересуваш се от разхода на енергия - имай предвид, че после ще трябва още толкова ток за ютията. Съвсем сериозно, сушилнята не е чак такова удобство. Аз поне почти никога не я ползвам поради горните причини.А на простора дрехите като се опънат 80% от тях даже не се нуждаят от особено старателно гладене.
                    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

                    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

                    Коментар


                      #11
                      Абсолютно подкрепям Pecho -- сушилнята е страхотно удобство. Не се притесняваш от прахоляк, дъжд, вятър, слънцето, цветовете на дрехите, дали зимата ще замръзнат и като сгънеш дрешката както е замръзнала - сбогом гутбай. Говоря от личен опит. Вкъщи сме с 2 в 1 - пералня със сушилня. По принцип жената се занимава и не знам колко е вярно това за гладенето, ама тя мрази да глади и въпреки това си харесва сушилнята Май има и вариант "лесно гладене" при който дрехите излизат съвсем леко влажни - колкото да изхъхнат от гладенето, а в същото време се гладят лесно. Разход на ток също не съм засичал, но ти си намерил как да си го сметнеш. Съвсем обяснимо нашата е с въздуховод, просто парата излиза оттам, откъдето и мръсната вода. При всички положения си е удобство.
                      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

                      Коментар


                        #12
                        По повод комбинираните перални/сушилни - доколкото знам, при тях след изпиране трябва да се изважда (примерно) половината пране, да се суши и след това - втората половина. Което наистина не е особено удобно. Аз също се ослушвах за такъв вариант навремето, ама въпросният приятел ме разубеди (ползва професионално доста такава техника).Вярно, отделната сушилня заема място, ама то ако няма място - няма какво да се обсъжда.А за мачкането на дрехите при сушене - преди да взема моята и аз си мислех, че ще е така. Ама не е! Разбира се, че зависи от дрехата и материята, но със сигурност не е както го описва pinko. Може би при комбинираните да е така (заради по-малкия барабан или заради принципа на действие?), но от моята Miele със сигурност не излизат толкова намачкани (всъщност някои друхи направо нямат нужда от гладене).А като се добави, че няма нужда и да се простира (и съответно после да се прибира) прането... Абе сериозно - голямо удобство си е!
                        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

                        Коментар


                          #13
                          pinko написа:
                          . Дрехите излизат толкова омачкани, все едно някой ги е дъвкал, после нямат изглаждане. Жена ти ще те намрази, докато ги изглади. Както те гледам, интересуваш се от разхода на енергия - имай предвид, че после ще трябва още толкова ток за ютията. ....А на простора дрехите като се опънат 80% от тях даже не се нуждаят от особено старателно гладене.
                          Ако не се превишават допустимите килограми, сушилнята не мачка прането. Ние имаме Индезит WIDL 106 (комбинирана пералня и сушилня), пере 5, суши 4 кг., само ще кажа, че дори ризите си гладя рядко. Важното е да имат пространство вътре. Доста зависи и от материята, лен не съм се престрашавал да суша . Има някои "пинизи", с които трябва да се съобразяваш, след което машината става незаменимо удобство. И още нещо, спряхме да използваме омекотител.

                          Коментар

                          Working...
                          X