Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Действия след ПТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами в твоя случай има два варианта:1. По експертна оценка - експерт на застрахователя прави оглед и оценява ремонта в пари. Дават ти парите и ти си решаваш какво ще правиш с тях.2. Ремонт в доверен сервиз. Сервиза е доверен на застрахователя - не на теб Оставяш колата в него и като я направят отиваш и си я взимаш. Безплатно Първият вариант е изгоден ако имаш познат който да направи ремонта - хем ще е по качествено хем може и пари да останат. Но може и да не стигнат.Втория е добър ако си нямаш и идея къде да я ремонтираш. По лесен е но в тези сервизи не са особено бързи и прецизни. Може да си оставят някъде ръцете ...

Коментар

Значи разпитай дали можеш по експресен начин да си вземеш парите всяка компания предлага такава услуга - армеец ако имаш каско над 345лв и кола до 12 години - до 1 час ти ги дават ,другите имат подобни.Само питай за твоя случай защото друг е виновен и от него трябва да вземат пари (гражданската му) и там вече се чака 15 работни! дни.А как остават пари ли ми те ти ги оценяват нова броня нов стоп фар ала бала ,ти си намираш втора употреба,свестни майстори хем да свършат работа и то качествено не да те одерат,защото си жена и остават...тая година имам 2 птп-та 1 ме засякоха,др удар отзад,от техните граждански ми дадоха,нямаха каско - 1вия път 820 оправих я за 600,2рия 1110 - 610лв...прочети си общите условия за каското и ако имат сайт им го посети и разгледай може да попаднеш на нещо интересно за тебКаско на разсрочено плащане без лихва независимо колко вноски имаш някой само до 2 не слагат лихва ,колко е % отстъпка при ГО и Каско и при плащане кеш на 2те или само на каско...За жена по добре я остави в сервиз да ти е мирна главата и да не обикаляш да търсиш питаш и да се ядосваш
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
        Каско на разсрочено плащане без лихва независимо колко вноски имаш някой само до 2 не слагат лихва ,колко е % отстъпка при ГО и Каско и при плащане кеш на 2те или само на каско...За жена по добре я остави в сервиз да ти е мирна главата и да не обикаляш да търсиш питаш и да се ядосваш
        Каското ми е на 4 вноски, вече и 4тата платена, ГО ми е на еднократна - документите са ми ок, колкото до сервизи имам доста познати вече и май ще пробвам варианта с мои хора. Мерси на всички за информацията. Ще кажа какво е станало по-късно с цялата тази галимация!!

Коментар

Minzdu, ако трябва съседска помощ...свиркай

Коментар

Имах същият случай преди 1г.Как действах, но в София:Стана ПТП и оня избяга, обадих се на КАТ и от там ми казаха един номер (при мен беше 7). На следващия работен ден ходих до кат, където под ръководството на един нервен полицай описах ситуацията. Издаде ми протокол за ПТП и после с него ходих при застрахователите. Там процедурата е както при нормални случаи. След месец от Кат ме викнаха на очна ставка защото онзи като го хванали и описал, че аз съм избягал. Взеха му книжката и го изпратиха по живо и здраво.

Коментар

Относно плащането - плащат ти от твоето каско (щом имаш такова), а пък твоя застраховател си взима парите от неговата гражданска. Абсолютно съм сигурен, че е така!Ако отидеш с протокола (който трябва задължително да си вземеш, и който според мен е трябвало да ти напишат още на място, въпреки че него не са го хванали - щото можеше и да не му научиш номера, и тогава щяха да гонят Михаля) при неговия застраховател (който всъщност не знаеш кой е и дали има изобщо застраховка), те ще те питат първо дали имаш каско. И от там ще те препратят директно към твоя застраховател.А щом имаш Каско, ще ти се изплатят щетите дори да нямаш протокол от КАТ, така че не се притеснявай.

Коментар

Правят оглед и ти дават пари по експертна оценка, ако ти пожелаеш така.Не се разбирате нищо те си преценяват.Ти само избираш те ли ще ти я правят или ти ще си я правиш.Ако ти си я правиш има два варианта:1.Носиш фактура от сервиз и ти я плащат.2.Искаш експертна оценка (тук те оценяват на колко лв. възлизат щетите) и до 20 работни дни ти превеждат парите в кеш по сметкаПо принцип последния вариант е най-изгоден, защото е най-малко разправията и си правиш колата както и където си прецениш и почти винаги ще ти останат пари
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Ето пример в подкрепа на горното последно изречение, написано от Слав:Скоро удариха Опела - за счупен мигач и огънат калник още на другия ден изплатиха 330 лв. ремонта струваше 50 лв.Далаверка е понякога да те ударят, да знаеш

Коментар

Immortal написа:
                    Ето пример в подкрепа на горното последно изречение, написано от Слав:Скоро удариха Опела - за счупен мигач и огънат калник още на другия ден изплатиха 330 лв. ремонта струваше 50 лв.Далаверка е понякога да те ударят, да знаеш
                    E чак далаверка. Хубаво го смятате че остава някоя петдесятка от ремонта в повече ама че сте дали 400-500 лв каско преди това не ги броите. Далаверка ако нямаш каско и те бутне някой че да ти платят от гражданската ДА, ама в идеалния случай - ами ако намериш само колата помляна а оня се е чупил - пак няма далаверка.Тъй че по добре колата цяла, пък парите ги изкарвайте по друг начин - не по тоя.
                    Punto SX 1.1 55

Коментар

Immortal написа:
                      Така е ,но зависи от компанията при която сте застраховани.И това изплащане на хубави сумички за дребни нещица става само първия път.Не ме питайте колко ми платиха за стъкло на халогена въпреки ,че само стъкло не се сменя 17,50 лв.Преди това имах щета от наводнението по черноморието е там горе долу платиха.Обаче първия път за надраскан преден капак,ляв преден калник и двете леви врати бутнаха 360 от тях само 140 ми костваше пребоядисването на елементите.И накрая всичко с зависи изцяло от застрахователя ако му бутнете нещо може и да сте напред с материала ама не пожелавам на никой да използва услугите на каското си.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

да поясня - това са пари от застраховката "гражданска" на мадамата, която ни удари. компанията е "евроинс".Едва ли някой си е помислил, че Опел Кадет 87-ма година има каско Далеч съм от мисълта да търсим някой да ни удари целенасочено, за да изкараме някой лев...Но така и така станало ПТП-то, щом няма пострадали, а са само криви ламарини - няма лошо да ти дадат някой лев отгоре - един вид обезщетение за нервите...

Коментар

Днес от КАТ ми се обадиха. Тоя се обадил сам в полицията. Дойдоха до работа, написаха протокола, на него акта. Голям сейр - оня се извинява, щял да ми се реваншира. Полицая го бъзика "Как ще я водиш на вечеря и ще й купуваш цветя ли?". Ходих в Бълг. имоти - там ми е каското, огледаха снимаха, открихме още 1 щета, която я няма в полицейскя проток и нея вписахме. Тез дни трябва да ида на сервиз да се смъкне бронята и да се направи оглед за други щети. И ще чакаме развитието след това. а колкото до щетите, като видях неговия Мерцедес чак жал ми стана. Целия фар счупен, предната броня, огънат капак и калник, все пак мойте са доста по-нищожни.

Коментар

Е човека ако има каско...ще си му платят от каското и да е виновен...ето ти една причина да имаш каско...
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Колата вече е като чисто нова. Струваше ми 180лв. Сега чакам парите от каското. Благодаря на всички за помощта!

Коментар

А какво стана с беглеца...?

Коментар

Working...
                                X