Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Видеокамера или фотоапарат?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Видеокамера или фотоапарат?

    В последно време жена ми е полудяла на тема видеокамери. Аз лично не виждам смисъл да изсипвам една торба пари за нещо, което ще се ползва няколко пъти в годината, ама с жена спори ли се...Дилемата е следната. Фотоапарат, който да прави сносно видео или камера с прилични снимки.Дайте да обсъдим предимствата и недостатъците и на двата варианта и евентуално да ми предложите конкретни модели, на които да обърна "специално" внимание. Цената е решаваща в случая (то по принцип това е решаващия фактор ) и не бива да надхвърля 650 - 700 лв.Благодаря!
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

    #2
    Моят отговор е и двете.Иначе ако не си навит за двете препоръчвам фотоапарат Sony струва ми се ,че са най добри от към клипове ,а за снимки горе долу.Камерата ще ти отнема време и с обработката после на видеото.Това си е мое мнение според това което съм видял ,а във форума има колеги които са по навътре в тази насока и ще ти дадат повече инфо.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Знам си аз, че не може хем душата в рая хем х*я до края, ама все пак
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

      Коментар


        #4
        Камерата си е хубаво нещо. А и жената наумила ли си е...знаеш. Моя вариант е камера + двд рекордерче. Заснема се каквото се заснема - после се мята на двд директно, без обработки. Един такъв двд рекордер може да се намери за около 200лв. Но при камерите има един момент че всички се притесняват от тях. Един фотоапарат може да внесе купон на една маса. Докато една камера може да скове всички.

        Коментар


          #5
          На СОНИ 1GB карта събира 45минути непрекъснат запис при 24 кадъра в секунда т.е. като нормална камера.В зависимост от модела можеш да имаш много глезотии каквито в нормална камера липсват.Ссонитата разпознават само Сони и Сандиск и само с такава памет могат да работят.Картата памет стига до 4GB.Апарата задължително да е с литиево йонна батерия че ако имаш голяма памет да не ходиш с пет комплекта батерии в джобовете си.За кубави снимки се набляга на голямата оптика а не на цифров зум(увеличение). При зум от 6 и нагоре задължително със цифров стабилизатор на картината.Избери си модел и ще го коментираме и от мен да знаеш Самсунга при апаратите е като Голфа при колите. Виж ако искаш някоя моя тема със снимки във форума.Правени са със Сонито на най -малката резолюция.

          Коментар


            #6
            Аз гласувам с две ръце за фотоапарат с що годе прилична видео резолюция, например над 0,5 Мpi. То за снимка е ясно, че не ти трябва повече от 4 Мpi. Друг важен фактор е оптичния зуум. А ако ще е камера - предпочитам да е с HD резолюция Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 и направо да записва на ДВД, обаче такава камера най - често се купува с още една батерия, защото една издържа по - малко, отколкото е капацитета на ДВД-то.Успех и да пишеш какво си взел :D
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp
            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

            Коментар


              #7
              Аз не съм привърженик на видеокамерите, самото снимане с видеокамера е някак си по-задължаващо и те отделя от хората които снимаш. Един вид не си част от това което снимаш, което се случва. Докато при фотоапарата, носиш си го и когато решиш правиш няколко снимки, прибираш го и продължаваш.Ако се решиш за видеокамера вземи такава която записва директно на DVD, записването върху хард диск (или по-лошо miniDV) предполага последващо сваляне на PC и обработка, което е доста досадна задача.
              Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
              http://fiat.comnet.bg/

              Коментар


                #8
                Има само една подоробност при камерите с ДВД по време на записа ако се получи сътресение има опсаност от загуба на доста голяма часто от записа докато при мини ДВ или хард диска подобни проблеми няма. А за да стане качествен клип винаги си има нужда от редактиране. За малко повече парики може да си вземте по обикновен апарат и по обикновена камера което при всяка ситуация ще е по добре като възможности от скъп апарат с възможност за клип и и от ДВД камера, която да позлвате и за снимки.

                Коментар


                  #9
                  Сакън да не вземеш камера дето пише директно на двд или харддиск. Страшно нежни са, а и доста по-скъпи.

                  Коментар


                    #10
                    Фотоапарат ,ас имам камера и 10 дена след като я купих и започнах да съжелявам че не взех апарат,макар че и камерата ми прави снимки но качеството е отвратително .
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

                    Коментар


                      #11
                      То тва с батерийките са го измислили отдавна хората.Има зарядни Li-ion 2100m/Ah издържа доста прилично време.НО да не забравяме и зарядните за същите,защото има голямо значение!

                      Коментар


                        #12
                        Мнения?http://www.digicam.bg/models-Canon-p...s.htmlКато се нашивам да е качествено
                        Видео клипове: Да, неограниченоФормат на клиповете:AVIMax.Резолюция на клипа: 640 x 480, 15/30 fps с стерео звук, неограничен записЗапис на звук: Да
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                        Коментар


                          #13

                          Коментар


                            #14
                            Намери начин да провериш дали няма уловка в резолюцията на клипа и fps-a. Да не се окаже че 640x480 15fps е едната възможност а другата е 320x240 30fps. Напиши името на фотоапарата и думата ’review’ в гугъл и виж другите какво казват за него (дано знаеш английски). Аз имам PowerShot Canon но доооста по-стар. Хубава си е машинката, казвам ти го от гледна точка на това че е успешна поредицата PowerShot.И още нещо. Изчакай един месец да наближат коледните намаления. И без това гледам че цената му е малко над това дето бе посочил като бюджет в началото, а и имай предвид че ще трябва да инвестираш в по-голяма карта (не че са скъпи ама добавя към сметката) с таз 32 мегабайтова дето върви апарата и тез големите резолюции доникъде няма да стига. Като добавиш и един комплект акумулаторни батерийки...и айде отиде още 100лв отгоре.Аз бих хвърлил око дали за този апарат има калъф за подводни снимки - де да знаеш, може да ти дойде мерака. А също и дали няма сходен модел но със сменяем обектив. Но това вече са гевезалъци сякаш.А ако искаш първоначално само да поначешеш крастата с клипчета и компютъра ти е в хола - вържи една уеб камерка, качеството ще е като с фотоапарат горе-долу.

                            Коментар


                              #15
                              Ако искаш качествено видео, купи си камера. За качествено фото - фотоапарат. Kомбинацията между двете винаги е с компромис за едното.Колкото до рекордерите с DVD диск, супер удобни са, но е вярно, че трябва да се инвестира във втора батерия, защото стандартната с която се продават, обикновено издъхва преди края на диска. Между другото, формата miniDV е с по високо качество на запис от DVD.
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

                              Коментар

                              Working...
                              X