Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Жените са по-добри шофьори от мъжете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мисля че до някъде колежката е права, в несъгласието си да бъдем крайни в това твърдение. И ако трябва да постъпваме джентълментски, аз лично бих могъл да кажа, че съвсем сериозно, без да робувам на крайни изказвания и предразсъдъци, когато шофирам, дори и когато съм пешеходец...и видя автомобил с жена зад волана, ...как да кажа, така деликатно - обострям вниманието си на 100%, изключително съсредоточен съм в маневрата/крачката, която ще направя и това внимание и ангажираност от моя страна е по-силно и осторожно, от вниманието ми, когато летя със 190 на магистралата.....и всичко това е подсъзнателно.И тъй както повечето ми екстренни ситуации зад волана са предизвикани от жени, така пък с ръка на сърцето трябва да си призная, че една колежка от форума ме е возила със 190 км/ч и се чувствах толкова спокойно, че блеях през прозореца през цялото време...И да не забравяме все пак Мишел Фернан, и двете уникално красиви девойки, които карат в НАС-КАР сериите...

Коментар

maiska написа:
      ...
      Виж не казвам, че е генетично, щото не мога да го докажа. Но факта си е факт. Това съм го видял и преживял. Дядоми е бил таксиметров шофьор по Тошово време. Баща ми след него е отличен шофьор. Аз също. Може да ти звучи като самохвалство но съм готов да се обзаложа с всеки на каквото каже. Изминавам на година по 15000км с личната си кола и имам книжка от 2000г. За цялото това време има зад волана с моята и служебни коли не знам колко но над 200000км. по родните пътища. За цялото това време, съм имал само едно ПТП, в което бях потърпевш. Удари ме един пиян. Нямам нито зажулване на брони по моя вина, нито каквито и да е щети по моята или друга кола по моя вина. И не го казвам за да се хваля, а исках да ти кажа, че дядо ми е бил така, след това баща ми всеки ден общуваики с него е възприел всичко, а след това аз съм го взъприел от него. И всичко това се дължи, на факта, че като момче в детството ми, най-големия ми интерес са били колите. Попивал съм всяко действие на баща ми. Сега същото прави сина ми. Мога да се хвана на бас, че сина ми на 3 години с неговата детска кола с педали, преценява 100-пъти по добре от повечето жени къде се намира, през какви теснини може да мине без да се закачи и куп други неща. При жените проблема е, че в деството се интересуват от коренно различни неща. И изведнъж стават на 19г. разбират, че е модерно да се кара кола и измолват тате да ги запише на курсове. Как зимат книжка няма да коментирам. И после като седнат само в колата без инструктура да им натиска педалите и става страшно! Защото за тях това е нещо неестествено, ново, стресиращо ако щеш. Затова и майка ми въпреки толкова години дето кара е рисков и лош шофьор. Защото просто като е била дете не си е създала основа. И сега на години вече треа да се научи на нещо. И каквото и да говорим, жените в голямата си част не знаят какво е това кола. Не е номера само да знаеш да въртиш геврека и да сменяш скорости а и много други неща. И кажете ми кой мъж по дяволите кара с обувки с високи токове и ползва огледалото за обратно виждане за да се гримира. И не ми казвайте, че това не е вярно! Всеки божи ден го виждам! И всеки божи ден се сблъсквам с разтящата маса жени шофьорки. И да ви кажа, преди ми беше весело, ама вече всичко това взе да става плашещо. Последния път една мома ми отнесе огледалото на Мария, и се беше чупила. Разбрах после от други какво е станало. Е майната му, застрахователите го платиха. Ама на паркинг ми беше избила огледалото, при положение, че имаше място да влезе ТИР! Не съм сексист. Давам на жена ми да кара много често. Но винаги я следя какво прави и се старая да я науча да кара качествено. Само, че едно не мога да я науча. Да знае къде се намира. И тя не е виновна за това. Това си е нещо заложено във всички жени. Но поне я научих да не седи като на пияно и да спира плавно и да потегля плавно. :D
      KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
      Land Rover Discovery 2.5TD '94
      EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
      EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
      EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

blagun написа:
        Аз само ще припомня: "Жена шофьор и негър скиор НЯМА".......
        Да допълня: "Жена шофьор, негър скиор и мутра с очила НЯМА!" Каквито и изследвания да правят не могат да ме обедят, че жените са по-добри шофьори, защото всеки ден ставам свидетел на точно обратното. Вярно че не всички жени са зле, сигурно има такива, които карат по-добре и от нас, но са голяма рядкост(спред мен).
        Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Scorpion_BV написа:
          ...... :D
          Не желая да споря излишно, само ще коментирам: ако беше прието мъжете да се гримират, то бъдете сигурни, че огледалото за задно виждане щеше да се използва от тях за това. Неотчитането от страна на повечето мъже на този факт е сексизъм!

Коментар

Не съм пристрастен изобщо, обичам жена си, уважавам я, както и всички жени достойни за уважение, но ... наистина жените НЕ СА ДОБРИ ШОФЬОРИ!!! На мъжа е заложено да бъде "ловец", да обикаля, да се ориентира, има вроден усет... Жените в други неща са по-добри, например в отглеждането на дете, в домакинстване, канцеларска работа и т.н...И отделно сега се сещам да спомена, че всяка сутрин към 8:30 на обръщалото на трамвай 20 до метростанция опълченска, срещу сградата на Лукойл има една кака с едно Браво, която 18000 часа паркира и става СВАТБА в делничен ден... Клаксони, клаксони .... и сума ти народ закъснява за работа заради нейно величество - кралицата на шофьорите... както и 95% от жените шофьори, чакащи (както някой спомена по-горе) колата пред нея да мине 20 метра и тогава бааавно да тръгне и ... хоп - светнало червенооооо.... айде още една минутка да почакаме и още една и т.н.... на всеки светофар...А и както стана въпрос по-горе, нормално е ако се прави статистическо проучване да има по-голям процент ПТП-та, причинени от мъже, тъй като мъжете шофьори са много повече на брой, спрямо жените шофьори...Моето уважение към всички дами, но ... шофьорлъка не им се отдава така както на един мъж...

Коментар

Scorpion_BV написа:
              maiska написа:
              ...
              Виж не казвам, че е генетично, щото не мога да го докажа. Но факта си е факт. Това съм го видял и преживял. Дядоми е бил таксиметров шофьор по Тошово време. Баща ми след него е отличен шофьор. Аз също. Може да ти звучи като самохвалство но съм готов да се обзаложа с всеки на каквото каже. Изминавам на година по 15000км с личната си кола и имам книжка от 2000г. За цялото това време има зад волана с моята и служебни коли не знам колко но над 200000км. по родните пътища. За цялото това време, съм имал само едно ПТП, в което бях потърпевш. Удари ме един пиян. Нямам нито зажулване на брони по моя вина, нито каквито и да е щети по моята или друга кола по моя вина. И не го казвам за да се хваля, а исках да ти кажа, че дядо ми е бил така, след това баща ми всеки ден общуваики с него е възприел всичко, а след това аз съм го взъприел от него. И всичко това се дължи, на факта, че като момче в детството ми, най-големия ми интерес са били колите. Попивал съм всяко действие на баща ми. Сега същото прави сина ми. Мога да се хвана на бас, че сина ми на 3 години с неговата детска кола с педали, преценява 100-пъти по добре от повечето жени къде се намира, през какви теснини може да мине без да се закачи и куп други неща. При жените проблема е, че в деството се интересуват от коренно различни неща. И изведнъж стават на 19г. разбират, че е модерно да се кара кола и измолват тате да ги запише на курсове. Как зимат книжка няма да коментирам. И после като седнат само в колата без инструктура да им натиска педалите и става страшно! Защото за тях това е нещо неестествено, ново, стресиращо ако щеш. Затова и майка ми въпреки толкова години дето кара е рисков и лош шофьор. Защото просто като е била дете не си е създала основа. И сега на години вече треа да се научи на нещо. И каквото и да говорим, жените в голямата си част не знаят какво е това кола. Не е номера само да знаеш да въртиш геврека и да сменяш скорости а и много други неща. И кажете ми кой мъж по дяволите кара с обувки с високи токове и ползва огледалото за обратно виждане за да се гримира. И не ми казвайте, че това не е вярно! Всеки божи ден го виждам! И всеки божи ден се сблъсквам с разтящата маса жени шофьорки. И да ви кажа, преди ми беше весело, ама вече всичко това взе да става плашещо. Последния път една мома ми отнесе огледалото на Мария, и се беше чупила. Разбрах после от други какво е станало. Е майната му, застрахователите го платиха. Ама на паркинг ми беше избила огледалото, при положение, че имаше място да влезе ТИР! Не съм сексист. Давам на жена ми да кара много често. Но винаги я следя какво прави и се старая да я науча да кара качествено. Само, че едно не мога да я науча. Да знае къде се намира. И тя не е виновна за това. Това си е нещо заложено във всички жени. Но поне я научих да не седи като на пияно и да спира плавно и да потегля плавно. :D
              Напълно съм съгласна с това че, вие още преди да можете да ходите сте държали волан и от деца сте наясно с колите, заразлика от нас! Но все пак никога не е късно да се научиш стига да имаш желание! И ние ако сме си играли с коли от малки сега щяхме да сме още по-добри шофьори Това, че караме с токчета и си слагаме червило докато чакаме на светофаране не ни прави лоши шофьори! Само немога да разбера тава подценяване на жените от мъжете Има и страшно много мъже на които шофирането никак не им се отдава
              http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

maiska написа:
                Scorpion_BV написа:
                Не желая да споря излишно, само ще коментирам: ако беше прието мъжете да се гримират, то бъдете сигурни, че огледалото за задно виждане щеше да се използва от тях за това. Неотчитането от страна на повечето мъже на този факт е сексизъм!
                Точно това имах предвид. Че ние се вълнуваме от едни неща а вие от други. За нас карането е продължение на детството така да се каже, с това се занимаваме цял живот, все нещо караме. А вие цял живот се занимавате с гримиране и т.н. И изведнъж навлизате в нещо което до сега не ви е дремело за него. Се едно сега аз да зема и да стана коафьор?!

Коментар

Scorpion_BV написа:
                  Се едно сега аз да зема и да стана коафьор?!
                  ...точно по тази причина, 99% от коафьорите са

Коментар

Scorpion_BV написа:
                    maiska написа:
                    Scorpion_BV написа:
                    Точно това имах предвид. Че ние се вълнуваме от едни неща а вие от други. За нас карането е продължение на детството така да се каже, с това се занимаваме цял живот, все нещо караме. А вие цял живот се занимавате с гримиране и т.н. И изведнъж навлизате в нещо което до сега не ви е дремело за него. Се едно сега аз да зема и да стана коафьор?!
                    Представи си, че вземе да ти се отдаде
                    http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

ДРУГ ПЪТ!
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

eliie написа:
                        Scorpion_BV написа:
                        maiska написа:
                        Scorpion_BV написа:
                        Представи си, че вземе да ти се отдаде
                        Еми де да знам, треа да се пробва. Ако искаш може да се пробвам на теб! :D Сериозно, колежки кажете ми, че не мислите, че карането с високи токчета е добре и е правилно!?!

Коментар

Scorpion_BV написа:
                          Не си обективен, това че ти от малък си бърничкал по колите не означава че всички мъже са го правили - и в резултат на това са станали добри шофьори. Не поставяй всички мъже под един знаменател... както и всички жени...

Коментар

А някой засегна темата за жените в автомобилните спортове. Ако се разровите ще видите, че тези момичета са с бащи състезатели и целия си живот са го изкарали по пистите. Понеже тези бащи не са имали синове, от малки са ползвали дъщерите си като синове :D и тези момичета са станали добри шофьори. Но ако пак се разровите и видите техни интервюта и т.н., ще разберете, че хич не са женствени :D.

Коментар

maiska написа:
                              Scorpion_BV написа:
                              Не си обективен, това че ти от малък си бърничкал по колите не означава че всички мъже са го правили - и в резултат на това са станали добри шофьори. Не поставяй всички мъже под един знаменател... както и всички жени...
                              Напротив, не казвам всички, но болшинството сме така! Ти като малка с какво се занимаваше? А твойте приятелки? Аз имам няколко приятели дето не ги влечаха тия работи с колите и те още нямат книжка щото не ги влече. Имам и приятел дето дъщеря му е на година и месец а той кара по ралитата и детето по цял ден ходи и бръмчи из тях и като види тате в гаража и полудява да иде и тя да се човарка.

Коментар

Като малка съм си играла с голям камион и какво, сега да взема ЗИЛ да подкарам ли какво.....

Коментар

Working...
                                X