Опаааааа....я вижте ко пише тука. Предлагам на всеобщо национално обсъждане изложената от мен по-долу тема/цитат....Жените са по-добри шофьори от мъжете02 ноември 2007 / News.dir.bgЖените са по-добри шофьори от мъжете, сочат резултатите от двегодишно германско изследване, цитирани от Франс Прес.Мъжете предизвикват 3,5 пъти повече инциденти на пътя в сравнение с жените, с изключение на възрастовата група на 18-25-годишните, сред които жените имат повече пътнотранспортни произшествия, са установили изследователи от университета на Грайфсвалд в Източна Германия, съобщи BgNews.room.Изследването показва, че при пътен инцидент жените получават значително по-леки наранявания. Освен това мъжете имат повече пътнотранспортни произшествия при шофиране извън града и пътуване на дълги разстояния, докато жените имат повече пътни инциденти в градска среда. Да се блъснеш в дърво изглежда е "специалитет" на мъжете. Те обикновено предизвикват най-тежките пътнотранспортни произшествия, които често са смъртоносни, отбелязват изследователите. Само в един на всеки 20 подобни инцидента автомобилът е шофиран от жена.Жените обаче правят повече грешки при преценката на дистанцията, когато изпреварват друг автомобил. Повишаването на нивото на тестостерона вероятно също има своите последствия върху шофирането. Когато са в менструация, жените изглежда са по-загрижени за опасностите, докато с нарастването на нивото на тестостерона при мъжете, се увеличават и опасностите на пътя. Изследователите са заключили, че усилията за превенция на пътните инциденти трябва да са съобразени с двата пола.Изследването е извършено в провинция Мекленбург, която над 10 години държи рекорд за най-много пътнотранспортни произшествия в Германия....нек`ва тъпа грешка допуснах, моля многоуважаваната и така обична от нас колежка да измести темата в "Общи..."мерсииии...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Жените са по-добри шофьори от мъжете
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
неееееееееееееее, не!!! не е вярно това...жените имат по-силен инстинкт за самосъхранение - това е истината, а не че са по-добри шофьорки...в подкрепа на моето твърдение -жените имат повече пътни инциденти в градска средаFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
Не е вярно това, поне в общия случай.Знаете ли, замислих се за следното:Никога до сега, повтарям: никога не ми се е случвало ако дам предимство на жена - да махне с ръка, да пусне мигач или нещо от сорта.Нула внимание.И обратното - колежка да даде предимство, да пусне някого да премине.Няма го тоя филм.Такъв случай не помня - ако имаше, бих го запомнил Гледам и моята - същата работа.Така са повечето - съобразителност някаква за ситуацията на пътя - нъц.Иначе си кара да, чай да не вземе да го прочете това Та така. За мен като цяло, жените не са добри шофьори.Говоря комплексно - съобразителност, колегиалност, техника на кормуване, усет към автомобила...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Стискат волана до посиняване на китките и пръстите.Превключват скоростите така ,че все едно скоростния лост е горещ.Заемат такова положение зад волана/в смисъл регулиране на седалката/ ,че все едно са на пиано.Изобщо доколкото имам наблюдение всичките им движения са едни такива стегнати когато са на волана.Рядко ще видите жена да управлява автомобила сппокойно и мазно както се казва.Управление на автомобила назад и паркиране назад абсолютно никакво.Едно хубаво нещо има обаче спазват голяма дистанция и имат страх от автомобила докато при мъжете не е така.По горе написаното не важи за всички от дамите да не вземат колежките от форума да се обидят.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
съгласен с Esper - жена да ти даде предимство на пътя??? да, да... Да ти благодари??? да, бе, да....Има жени-шофьори. но карат ЕМЕЛ 55 АЕМДЖИ, примерно. И то само направо. ПТП на жените абсолютно са по-малко, но относително - едва ли. Мисля че мъж с 4 ПТП (по негова вина) на 200к км, има по-малко от жена с 2 ПТП за 40к км. Защото са много внимателни, затова 30-40% от движението е такова - дамите чакат предната кола да замине 20 метра напред и тогава тръгват, а за това време могат да минат 4 коли. Кът са и тези които се справят добре с резки и сложни маневри в градска обстановка, обикновено след тях става ОЛЕЛЕ... клаксони, чудеса...Разбира се, има някои жени, които се справят с волана в пъти по-добре, но само от някои мъже. Обратно - повечето мъже се справят с волана пъти по-добре от повечето жени. точка.
Коментар
-
Стискат волана до посиняване на китките и пръстите.Превключват скоростите така ,че все едно скоростния лост е горещ.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ей как ме е яд като ви чета писанията! Само оправдания и шовинистични глупости редите, без въобще да се замисляте. Все едно съм се качила в таксито на дърт бакшиш и му слушам глупостите. Аз давам предимство, пускам коли и не всдички поздравяват ( великите шофьори - мъже!). Да не говорим, че най-опасните и рискови ситуации са ми ги създавали МЪЖЕ. Да не споменавам, че МЪЖЕ се опитват да ме отнесат почти всяка вечер заедно с кучето на пешеходната пътека към парка! И въобще да не коментирам, че всички жълти коли с надпис ТАКСИ отгоре, както и всички скапани баничарки и бусове, които са най-опасните ППС-та, ги карат пак МЪЖЕ! Те мъжете още в родилното отделение са се научили да карат.... Ей, аман от сексизъм!
Коментар
-
Абе това изследване е като онова, че ако си рок музикант ще умреш млад! Пълна идиотия! Предтавете си колко УМНИ глави са правили това изследване и колко време заплати са зимали за това. И за да има поне малко интрига от цялата им безмислена работа те вадят някакво радикално заключение което да разтърси света така да се каже! А опровержението на целия им извод е елементарно и очеизвадно.1. Мъжете карат като километри много повече, т.е. шанса да си участник в ПТП е много по голям от колкото да седиш в къщи.2. Мъжете като общ брой в света шофьори са в пъти повече от жените. Т.е. нормално е да имат повече ПТП-та като общо.3. Жените започнаха да стават масово шофьорки през последните 10-на години. Мъжете карат от както е създаден автомобила преди много по 10 години. Т.е. ние си ги имаме заложено. Жените тепърва изграждат това качество.4. Мъжете пътуват в пъти повече, защото много често и работата им го изисква и затова имат повече ПТП-та извън града. Жените карат предимно в града. Най-много до работа и до фризьора. Затова и правят ПТП-та в града. Разликата в смъртността се дължи на това, че извън града се кара с по-висока скорост и катастрофите са много по тежки. В града същите стават с по-ниска скорост и затова шанса да се размине без последствия за участниците са много по-големи.5. Като доказателство за невярността на изследването, всеки един от нас може да напише поне 10 случая в които е видял неадекватна постъпка на жена зад волана. И оправданието, че не я е научил инструктура са пълни глупости. Човек ако иска винаги може да се научи.
Коментар
-
maiska
Какви са тези глупости дето пишете............. Защо се изказвате в крайности.....Да, жените имат по-голям инстинкт за самосъхранение от У-хромозомите и са по-внимателни шофьори;Да, има някои жени които стискат волана до посиняване - и на мен ми е смешно като видя такива, но това са предимно жени, които на по-късна възраст са се научили да шофират когато ученето и изграждането на навици е много по-трудно. Също съм виждала много пъти мъже (предимно възрастни) шофьори които се вкопчват във волана и така се навеждат напред че направо лягат отгоре му - в повечето случай явно недовиждат и се опитват да компенсират.Да, мъжете карат от както е създаден автомобила, но това означава ли че ви е "заложено" .... или за 50 години мъжете са генетично променени и тази способност се предава по наследство (за 2 поколения) ?????? - абсурд!Лично аз обикновенно давам предимство, винаги пускам аварийки когато на мен ми дадат такова, обикновенно спирам на пешеходни пътеки, а когато някой тарикат с телефон в ръка! и без мигач! се опита от дясна лента да направи ляв завой пред мен - просто залепвам се на половин метър от предния и оставям тариката да се научи да кара нормално. А колегата blagun - ако се престраши и е готов публично да се откаже от думите си - ще го повозя малко в София във ВСЕКИдневните задръствания
Коментар
-
Явор Митев
maiska написа:......Да, има някои жени които стискат волана до посиняване - ........(предимно възрастни) шофьори които се вкопчват във волана....
Коментар
-
maiska написа:Какви са тези глупости дето пишете............. Защо се изказвате в крайности....I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
maiska
Недей да цитираш избирателно, идеята е друга:"Да, има някои жени които стискат волана до посиняване - и на мен ми е смешно като видя такива, но това са предимно жени, които на ПО-КЪСНА ВЪЗРАСТ са се научили да шофират когато ученето и изграждането на навици е много по-трудно."- това са обикновенно жени които на 35 за първи път сядат зад волана.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар