Евита, ако имаш проблем, обади се на съфорумец :D Няма проблем с биоса, просто малко настройки в биоса.Поздравления за избора на конфигурация!Явно ти я е писал човек, който си разбира от работата.А сега по темата...При теб хард диска е сата 2. Дъното обаче има една малка особеност...Трябва да се включат самите портове за сата 2, в упътването има точно описание как става. С картинки.Ако не е направено...би трябвало да ти върви на сата 1, по-бавно тоест..Виж също дали е настроен биоса на райд опция, вместо на нормална сата...хитачи дисковете са си настроени предварително и няма нужда да се пипат, ако трябва - става само със софтуер, за сата 2 става въпрос.Иначе дискета с драйверите за сата се прави с диска, който е стартиращ. Просто го пускаш, той тръгва и си избираш опцийката да ти направи дискета. Естественоу, преди това се въоръжи с една дискета, работеща и форматирана.Следи в началото дето ти иска да натиснеш F6, натискаш, после си иска дискета и би трябвало като я зареди да си имаш и драйверите...Понеже е райд контролер, за това си иска дискета, за който пита.Тръгнала си на грешно място да търсиш проблема, почни отначало, не се занимавай с прехвърляния на хард диска. Опцийката за вируси ти е сложена на Не по подразбиране така че...Вероятен стоп може да се получи ако:-драйверите за хард диска не са хубави. Има такива на страницата на производителя на дъното.ТукИма грешки в паметта, тоест, дефектна е. Скайпа ми е наличен...Успех!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преинсталация на Windows странен проблем! Help!
Collapse
X
-
чета си аз, гледам какво препдолагате, но аз си мисля за нещо което не сте го уточнили е доста важно. имаше спор дали ХР чете SATA или се. Отоговорът е "и да и не". принципно в ХР няма драйери за SATA,но за да има шанс изобщо да подкара инслаталицята със SATA диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва уондоус-ът да е със сървис пак 2. това го пише и във един от бюлетините на microsoft но беше преди година и повече има и друго но не знам дали го има в настойките на БИОС-а. лично моят го има. А именно да се подкарат всички SATA дискове във NATIVE IDE mode (или смао IDE mode). което ще рече, че дискът работи като стандартен ИДЕ и чак след инсталиране на ХР и се инсталнат драйверите се маха за да си подкара вече като SATA или SATA2.Дано съм бил полезен.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Инсталирал съм ХР-та на доста компове със САТА дискове и си върви съвсем нормално, технологията е както я описва GTipo така че не се стряскай ами чети неговото писание и си готова.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Тук не става въпрос дали XP се справя с този тип хардуеар, а как. Както на всички ни е ясно М$ работят със затворен код, което от своя страна налага на хардуерните производители да пускат по едно дискче с драйвери. Комуникацията със самата ОС минава доста странно, което налага доста рестрикции към разработчиците. Истината е,че тази ОС-ма е вече ’морално остаряла’ т.е. някой по-нови технологии не се включени като подръжка. Когато аз си купих лаптопа, беше чисто гол.... нямах това което исках и тръгнах да му слагам М$, уви no drivers, no flopy добавих ги с нлайт. Друг интересен случай мага да кажа, при пукупка на ЦДром Плексто ми се наложи да му слагам драйвери, погледнах в кутииката и видях един диск само дето не му бяха лепнали един смайл отпред.Лек и успешен ден.
Коментар
-
В понеделник мъжа на сестра ми вика "нещо стана с лаптопа, пускам го, изкарва 4 опции и каквото и да избера и той се рестартира и пак тези 4 опции". Във вторник вечерта отидх у тях и викам дай да видиме за какво става въпрос - 4-те опции са Safe mode (няколко викда), Last Good Configuuration и не знам си какво още. Пускам Safe mode, зарежда и по едно време бам син екран и моментално рестарт т.е. само виждаш че примигва синьо за момент. Вчера чета темата тука и си викам дано при мене да е нещо по-различно. Снощи го ръчнах да ми стартира windows ама без да рестартира автоматично и познайте какво пишеше на синия екран - точно тази същата грешка каквато я има и колежката. Викам си отиде спането Иначе аз си имам външно флопи и на дискета имам драйвера за харда. Та пускам Recovery Console от инсталационен XP, дравери всичко се зарежда, чеквам харда с chkdsk - няма проблеми. Рестарт и пак син екран. А по техните думите за последно са се ровили в интернет и нищо повече т.е. нищо по-различно от обичайното. Викам вируси може да има. Ама нещо ме човърка че може да не е от вирус това. С 300 зора се зачетох в най-различни запаметени логове и се виждаше че са имали пуснат Automatic Update Service който баш при всяко пускане търси нови версии. Е точно когато те са го ползвали за последно лаптопа, този тъп сървис е премахнал разни неща от компа и не е успял да инсталира новите (маркирал си е да се направи следващия ден). И резултата е точно това - на сутринта го пускат и не може да се стартира. Баси и бозата е този windows - сам се е намазал. Сега ще се опитаме да се докопаме някакси до някой restore point, но ако не успееме, формат и преинсталл и този път лично ще проверя че е спрян този тъп сървис. А те се бяха шашнали, защото си мислеха че самия хардуер се е прецакал нещоAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
Ewing написа:чета си аз, гледам какво препдолагате, но аз си мисля за нещо което не сте го уточнили е доста важно. имаше спор дали ХР чете SATA или се. Отоговорът е "и да и не". принципно в ХР няма драйери за SATA,но за да има шанс изобщо да подкара инслаталицята със SATA диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва уондоус-ът да е със сървис пак 2. това го пише и във един от бюлетините на microsoft но беше преди година и повече има и друго но не знам дали го има в настойките на БИОС-а. лично моят го има. А именно да се подкарат всички SATA дискове във NATIVE IDE mode (или смао IDE mode). което ще рече, че дискът работи като стандартен ИДЕ и чак след инсталиране на ХР и се инсталнат драйверите се маха за да си подкара вече като SATA или SATA2.Дано съм бил полезен.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
3p написа:Що не хванеш някой за ушите да ти го оправи ами се занимаваш?SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
EVITA написа:3p написа:Що не хванеш някой за ушите да ти го оправи ами се занимаваш?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
EVITA написа:Ewing написа:чета си аз, гледам какво препдолагате, но аз си мисля за нещо което не сте го уточнили е доста важно. имаше спор дали ХР чете SATA или се. Отоговорът е "и да и не". принципно в ХР няма драйери за SATA,но за да има шанс изобщо да подкара инслаталицята със SATA диска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва уондоус-ът да е със сървис пак 2. това го пише и във един от бюлетините на microsoft но беше преди година и повече има и друго но не знам дали го има в настойките на БИОС-а. лично моят го има. А именно да се подкарат всички SATA дискове във NATIVE IDE mode (или смао IDE mode). което ще рече, че дискът работи като стандартен ИДЕ и чак след инсталиране на ХР и се инсталнат драйверите се маха за да си подкара вече като SATA или SATA2.Дано съм бил полезен.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
В общи линии секцията Направи си сам е родена в тази тема. Казах няколко пъти, предложих на Евита, но не... Е ок, форматирайте си дисковете - дори и на ниско ниво - само да кажа - няма такова понятие "ниско ниво" от 1989г. насам...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:В общи линии секцията Направи си сам е родена в тази тема. Казах няколко пъти, предложих на Евита, но не... Е ок, форматирайте си дисковете - дори и на ниско ниво - само да кажа - няма такова понятие "ниско ниво" от 1989г. насам...SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Sandeto написа:EVITA написа:3p написа:Що не хванеш някой за ушите да ти го оправи ами се занимаваш?Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар