Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Преинсталация на Windows странен проблем! Help!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Преинсталация на Windows странен проблем! Help!

    Поради ред причини на почти ненавършил една година компютър трябва да си преинсталирам Windows.Това съм го правила хиляди пъти, но не и на този компютър. И сега срещам някакви спънки.При преинсталация под Dos - още преди да започне ми казва, че не може да инсталира уиндоус, защото нямала съм била хард диск, Казаха ми да взема да си сложа едни драйвери от сайта на Асрок в които има ОСМ файл.http://www.asrock.com/support/Download.aspСвалих драйвера записах го на дискета, колкото и архаично да ми се стори това.Eто и конфигурацията на комп Дъно: ASROCK CONROEXFIRE-ESATA2 /775Процесор: CONROE E6300/1.86G/1066/2M BOX Харддиск: 200GB HITACHI T7K250 /SATA2/8MВидеокарта: GF 7600GS 256M/DDR3/HDTV PCI-E Записвачка: LG GSA-H10 DVD RW/16XРам-памет: 1GB DDR II 667 KINGSTONЗахранване: PSU FORTRON ATX-350PNF /350WСтартирам сетъпа на Уиндоуса отново, пита ме ще слагам ли драйвери от други устройства и ми казва натисни F6, натискам ли натискам, няма никой, този път самата инсталация продължи малко повече, но отново ми се изписа, че нямам хард диск. Въпреки, че все пак си взе от устройство А: setuptxt.oem файла, който уж беше проблема.Този човек, който ми продаде компютъра ми каза през биоса да си дам една отметка на хард диска, която колкото и да разглеждах не можах да намеря "енейбъл нейтив мод" И как да не се изнерви човек.С две думи - ИСКАМ НОВ WINDOWS!
    SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

    #2
    XP не чете SATA ХДД-та, ако искаш да си нямаш ядове сложи Аста ла Виста (не препоръчвам). Втори номер с n-lite си вгради драйверите или се надявай някъде да ги има баш за туй дъно. И най-добрия вариянт ... не ползвай боклуците на M$...Лека вечер и успех.

    Коментар


      #3
      http://www.hitachigst.com/hddt/knowt...DocumentЕто тука обяснено специално за твоя харддиск. Със картинки и всичко. Ако повториш всичко и не става - хм. Дано се оправяш с английския.

      Коментар


        #4
        Стандартния сетъп на XP не разпознава SATA контролера на новото ти Intel дъно. За нещастие си ми твърде далече в Пловдив, но мога да ти изпратя компилиран и със сигурност работещ инсталационен Windows XP. Играх си да го праея за новите лаптопи със SATA дискове, които нямат флопи. Метода с флопито би трябвало да сработи, но... нямам идея какво си сгафила - ако е прочел файла - би трябвало да ти изкара списъка с драйверите да си избереш който е твоя. Бозата n-Lite не помага, не знам защо, но си играх - четох, правих, струвах, но така и не успях да направя това, което в последствие свърших на ръка и наричам "компилиран" инсталационен Windows ... Ако все още не си се оправила - пиши ми тук или на кю-то.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #5
          Програмата с която се добавят драйверите за сата в WinXP е nlite и се работи лесно с нея. Предполагам проблема при теб е в самата дискета или флопито.

          Коментар


            #6
            Вариант - някой Linux Live CD, с който да си побутнеш хард-а.

            Коментар


              #7
              Такааа след всички тези мъки и помощ от вас, всичко което сте изписали съм го направила, та да не кажа и повече.Следващата простотия е сега ми дава грешка, казва ми да си пусна chkdsk/f под Dos, което ще направя довечера, че снощи много се изнервих и го зарязах. Всъщност Windows-а си тръгва. Check for viruses on your computer remuve any (newly) installed hard drivers or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer. Thechnical information:*** STOP: 0: 0000007B ( 0xF7C7A524......................) Ей до тука стигам! Син гаден екран.И последен напън, изчетох света, съветвах се с кого ли не!Disable Virus Warning /в биоса/ - защото това не давало да се пише в буут сектора, направо отивам да пробвам. Абе с две думи боза. Поздрав за всички отзовали се!http://www.data.bg/f.php?fid=2939364Windows e boza.mp3
              SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

              Коментар


                #8
                LiGuru написа:
                XP не чете SATA ХДД-та...
                Което КАТЕГОРИЧНО не е вярно. EVITA, за да стигаш до сини екрани имаш някакъв друг проблем, който няма нищо общо с буквалната инсталация на операционната система. Disable Virus Warning също няма нищо общо с преинсталацията. Принципно в началото си помислих, че просто инсталацията не потегля, защото ОС не разпознава харда, което е добре познат и често срещан проблем при повечето по-стари дъна. Обаче при теб явно проблемацията е съвсем друга. Джъмпери по харда да си пипала?

                Коментар


                  #9
                  Paparac написа:
                  LiGuru написа:
                  XP не чете SATA ХДД-та...
                  Което КАТЕГОРИЧНО не е вярно.
                  Ич не ми се изпада в разсъждения, но да приемем че и в двата ни поста има място за съмнение или по-точно определянето кое какво чете не е подходящо при мен и твоята категоричност определено може да бъде посмекчена. Мисля че проблема се решава по начините вече коментирани. Всичко друго си е чисто хвърляне на боб. Ето още един вариант за да не е чист спам... UPDATE BiOS...

                  Коментар


                    #10
                    Това за ъпдейта на биоса е идея, обаче четох из нета за идентичен проблем и не са успели да го решат с обновяването на биоса. А, че категорично не е вярно написаното от теб относно "нечетенето" от страна на XP на САТА дискове - ми не е вярно. Колко дъна с NF4 чипсет искаш да ти посоча, като НИТО едно от тях не се нуждае от дискетки с драйвъри преди ЧИСТО инсталиране на Windows XP на форматиран дял от serial ata диск?

                    Коментар


                      #11
                      Според човека, от когото купих компютъра, единственото решение се състои в това да прехвърля информацията от харда на друга машинка, да го форматна на ниско ниво и после да започне самата инсталация. Питам се аз като го форматна, после как по дяволите това ще тръгне. Сега поне са ми останали работещи 2 програмки за чат. За този ъпдейт на биоса ми казаха, че мн внимателно трябва да се подхожда и най-вече, че ако не улучиш правилната версия, която трябва да е по-висока от сега качената, гориш! Компютърът няма да запали изобщо! Така че се въздържам се сега от ъпдейти на биоса. Довечера след още малко родилни мъки може и да достигна до нещо друго като решение. Важното е да тръгне. И, колега, не съм местила никакви джъмпери, никой не е! Единственото което местих беше SATAII портовете, но пак си го върнах на стария. Сега чета и за някакъв Немезис. От графичен дизайнер ще се преквалифицирам в сис админ накрая!
                      SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

                      Коментар


                        #12
                        Значи вместо да прехвърляш/форматираш и т.н. не е ли по-добре да намериш някое малко IDE дискче и да го сложиш праймъри и на него да хвърлиш едно XP. Па после SATA-та да ти е само за data. Аз винаги предпочитам ОС-а и работата да са на различни дискове.

                        Коментар


                          #13
                          Така като ти чета последния пост, оставам с впечатлението, че се опитваш да направиш реинстал, т.е. инсталираш в/у стария виндовс? Ако е така, за мен това е най-дъбоката грешка, която може да се направи, особено ако причините за преинсталацията са вируси... Ако греша - извинявам се и си взимам думите назад.
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

                          Коментар


                            #14
                            Тоест форматирам и после инсталирам! Ами те грешките май станаха прекалено много. Yellow_Flash_Colorz_PDT_41
                            SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

                            Коментар


                              #15
                              Не опитвай формат на ниско ниво - никой въвременен контролер няма да ти даде да направиш подобно нещо. В общия случай ще ти нулира каквото е писано по диска и евентуално ще маркира повредените сектори. Провери си в биос дали не е включена защитата за писане в boot sector-а.За грешката виж какво пише тук: http://support.microsoft.com/default...;EN-US;Q324103
                              Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

                              Коментар

                              Working...
                              X