Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за превишена скорост?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Чл 6, т. 1. Посока от Търново към Варна, нали? Моето положение е странно - книжката ми е издадена от МВР Шумен, а личната карта от МВР София. Според тези дето ме глобиха трябва да излезе в София. Тук в КАТ ми продължиха акта, един вид потвърждение, че трябва тук да излезе, но знам ли...
    Мне, мен ме гепаха в обратна посоко (от Шумен към Търново). Даже след това се разминах с колега с Браво/Брава, не видях имаше доста мъгла. Присветнах му с фаровете, за да се усети, че...А защо си удължил акта, не ми стана ясно?Добре де, при положение че съм се подписал и съм написал на самия акт, че нямам възражения, защо и какво да обжалвам?
    Space Star 1.9 DID

Коментар

Ти си написал, че нямаш възражения по самият акт. На него си пише, че можеш в 3 дневен срок да направиш допълнителни обяснения и възражения по него.НО ти можеш да обжалваш наложеното ти наказание, което ще го пише в наказателното постановление. Това става в 7 дневен срок от връчването му. Не съм сигурен ама май сега по новият закон не могат да се обжалват глоби до 50лв.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

А ако те засекат с превишена скорост, някои от мобилните групи след колко време ще те извикат?
        http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Ако се разминеш с 20лв. според мен е добре. Мен ме спряха миналата събота за превишена скорост. 48км/ч над ограничението, коеот беше 40. Става въпрос за София. Акта за това нарушение е 200лв и 2 месеца без книжка. Естествено оправихме нещата с черпилка, но все пак внимавайте, защото има доста проверки. От тогава натискам газта по-малко.
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Re: Акт за превишена скорост?

Roko написа:
            Значи в събота ме хванаха с превишена скорост преди Търново. Движех се с 88 км/ч при разрешени 60 км/ч извън населено място.Написаха ми акт, взеха ми талона и ми казаха, да ида в КАТ след месец. Питах ги колко ще е глобата, казват 20 лв., без да ми вземат точки, защото ми е първо нарушение. Съответно аз нямам възражения.В акта пише че всичко това е по чл. 6 а той гласи:Чл. 6 "Участниците в движението: 1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка;2. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци, маркировката на пътя и правилата за движение."Та въпроса ми е какво общо има този чл. с превишената ми скорост? И дали глобата ще е 20 лв., без вземане на точки?Според чл. 182 "(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;"А и на края каква е процедурата от тук нататък?
            Не са ти верни глобите и наказанията. Има доста сериозна и драстична промяна на тези наказания, а както са те хванали с над 20 км/ч отгоре, може да ти вземат и книжката за 1 месец

Коментар

Re: Акт за превишена скорост?

Immortal написа:
              Не са ти верни глобите и наказанията. Има доста сериозна и драстична промяна на тези наказания, а както са те хванали с над 20 км/ч отгоре, може да ти вземат и книжката за 1 месец
              Аааааааа, как ще ми вземат книжката! А какви са тия промени? Ровя се в нета и все това ми излиза!
              Space Star 1.9 DID

Коментар

Ми ето ти линк към най-новата редакция, на pdf е, затова не мога да копна от него от тук.Вкъщи го имам на doc, но сега съм още в офиса...http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C...ZDvP.pdfВиж същия този член 182.Всъщност книжка вземат ако си с над 30 км/ч отгоре. грешката по-горе е моя.Иначе щом не са ти я взели на момента, значи си се разминал.

Коментар

Ето "Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)(1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост за движение В НАСЕЛЕНО МЯСТО, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.; 3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.(2) Водач, който превиши разрешената максимална скорост за движение ИЗВЪН НАСЕЛЕНО МЯСТО, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.; 3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство."

Коментар

Ами значи е същото. Аз съм цитирал същия член 182 и алинея 2, т. е. от 21-30 км/ч - глоба 50 лв.Само че, в акта ми пише чл. 6.
                    Space Star 1.9 DID

Коментар

аз съм все в зоната "без книжка" Днес се опитах да карам с 50 в града (идеята ми беше да покажа на жената колко бавно е това всъщност).Всички ме изпреварваха, няколко "колеги" дори ми свирнаха...Покарах така около 3 кръстовища, след което се включих в нормалния трафик

Коментар

Roko написа:
                        Ами значи е същото. Аз съм цитирал същия член 182 и алинея 2, т. е. от 21-30 км/ч - глоба 50 лв.Само че, в акта ми пише чл. 6.
                        Вярно! Извинявай!

Коментар

Immortal написа:
                          аз съм все в зоната "без книжка" ......
                          И аз така за съжаление.
                          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Immortal написа:
                            аз съм все в зоната "без книжка" Днес се опитах да карам с 50 в града (идеята ми беше да покажа на жената колко бавно е това всъщност).Всички ме изпреварваха, няколко "колеги" дори ми свирнаха...Покарах така около 3 кръстовища, след което се включих в нормалния трафик
                            Няма нищо колега! :D На връщане, след въпросната глоба, решиш да карам по-бавно и да спазвам ограниченията. Е, какво да Ви кажа, на всяко ограничение извън града, където има 60 и след това 40, всички ми се набиват в багажника. И се мъчат да ме изпреварят по всевъзможни начини. В тесните участъци със завои карах с 70 - 80 км/ч и зад мен стана колона от 15 коли. А можеш спокойно да си карам със 90, че и 100, без да застраша някой.Просто ми се струва, че на някои места знаците по пътя са там още от преди 17 години. А може би греша!?
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

Наистина има много знаци които са напълно безмислени и са по-скоро "касички" за полицаите. А иначе нормалната скорост с която може да се движи човек без да му присветват е около 100 км/ч.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ама това скорост за кола ли е ??? :P

Коментар

Working...
                                X