////Punto//// написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гаф на ОМВ - брояча върти, а гориво на найси ...Продължение
Collapse
X
-
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
Извинявам се за израза "пишлемета". Използвах го, понеже тук в София 80% са някакви пишлемета на по 18 годинки. И 100% съм сигурен, че има някаква врътка. Аз до сега, не съм виждал никой да оставя бакшиш на момчето което зарежда резервоара. А и не ми се вярва да има бонус за примерно над 100 резервоара на ден напълнени
Коментар
-
коцев написа:Колега ,аз твое място ако забележа че брояча отчита а от маркуча не излиза нищо ще го оставя така да отчита до един тон и да ги питам после аджеба де се побра един тон гориво в Пунтото Нека тогава да видим каква ще им е реакцията
Коментар
-
////Punto//// написа:Извинявам се за израза "пишлемета". Използвах го, понеже тук в София 80% са някакви пишлемета на по 18 годинки. И 100% съм сигурен, че има някаква врътка. Аз до сега, не съм виждал никой да оставя бакшиш на момчето което зарежда резервоара. А и не ми се вярва да има бонус за примерно над 100 резервоара на ден напълнениFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Няма да станат на самообслужване. По едно време бяха станали (особено Петроладжийските), но пак върнаха "пълначите". Хората обичат да ги обслужват На мен ми се е случвало на Петролска бензиностанция подобна ситуация, само че не съвсем. На старите колонки има едно прозорче, през което се вижда как минава горивото към маркуча. И там аз гледам - освен гориво, минават и балончета въздух. На момента им го показах, те извикаха даже техник. В резултат ми сложиха 5 литра повече FREE. Има и такива "пишлемета" Въпреки че в моя случай си бяха едни лелички
Коментар
-
Ха не съм бил само аз излъгания Я гледайте как мятат колегите http://skodaclub-bg.org/forum/viewto...er=asc&start=0
Коментар
-
////Punto//// написа:Аз до сега, не съм виждал никой да оставя бакшиш на момчето което зарежда резервоара.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Immortal написа:Няма да станат на самообслужване. По едно време бяха станали (особено Петроладжийските), но пак върнаха "пълначите". Хората обичат да ги обслужватSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Да се влкюча и аз с пресен случай от вчера.Отивам вечерта да зареждам газ на Еко.Викам на момчето ’"до горе" и влизам в колата да си наместя касетофона, че нещо се беше поразместил.По едно време си викам"бе ко става, не се ли напълни таз ботилка" и излязох да видя.Гледам 39 и нещо литра вече. Казвам му "спирай вече, тя бутилката ми е 40 литра".На 80% пълнене, значи 32 литра. Взехме да се разправаме(в това време спря един да зарежда от другата страна на колонката и като разбра за кво става дума, даде мръсна газ и отпраши ) и момчето вика "шефа е вътре, говори с него". Извиках Шефа и му обяснявам. И както и се очаква той, нищо не знае. Каза"Сигурно се е напълнила до горе бутилката и не е изключил поплавъка". Мина ми през акъла да го накарам да сипе още да видим дали изобщо ще спре да пълни, ама ме хвана шубе, че ако наистина е така може да стане кофти с бутилката. В крайна сметка се разбрахме като свърши газта, да мина да му кажа дали всичко е наред, в смисъл дали съм изминал подобаващи километри като за 40 литра.Аз и да не съм все тая де. От умрял писмо да чакаш. Ама аз ще мина де ако има нещо, ей така да си знае че не съм се примирил.Между другото малко пояснения: и друг път ми се е случвало подобно нещо, и пак на Еко, обаче тогава верно минах доста километри, и сякаш се съгласих , че са ми напълнили повече.Другото е , че от както са я отворили тази бензиностанция предимно от нея зареждам и съм много доволен. Погледнах уреда на колонката и показваше малко над 1бар, ако има значение де.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
doofiat написа:Ха не съм бил само аз излъгания Я гледайте как мятат колегите http://skodaclub-bg.org/forum/viewto...er=asc&start=0
Коментар
-
Аз нищо лошо не съм видял на Шел.Зареждъл съм служебната с нафтица и нямам проблеми досега,а и бензинец сипвам и не се оплаквам.Поне засега.А за OMW поледният път като заредих с 95Н колата започна да работи видимо по добре.Преди при подаване на рязко газ имаше глъхнене а след като заредих се пооправи(явно не са го поразредили с водица)
Коментар
-
iee написа:Да се влкюча и аз с пресен случай от вчера.Отивам вечерта да зареждам газ на Еко.Викам на момчето ’"до горе" и влизам в колата да си наместя касетофона, че нещо се беше поразместил.По едно време си викам"бе ко става, не се ли напълни таз ботилка" и излязох да видя.Гледам 39 и нещо литра вече. Казвам му "спирай вече, тя бутилката ми е 40 литра".....Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
За да краде бензинджията на големите вериги е нужно да е в комбина с управителя и техника който поддържа колонките и системата. Иначе няма как да стане. Крадът се пробите при доставка или се прави далавера с шофера на бензиновоза. Имало е някакъв проблем с колонката, но не са я спряли, за да избият некви липси сигурно. Може да се оплачещ предполагам, че ОМВ имат център за оплаквания. До колкото ми е известно всички обекти на ОМВ са на дилъри дадени. Тези дилъри си наемат персонала, а той от своя страна си прави квот си иска ако е гъст с управителя. Дилъра се подписва под некви записни заповеди, че са дали незнам си кви кинти или нещо от сорта.
Коментар
-
Както много пъти е писано (и в други форуми) от колеги, работещи на бензиностанции и такива, които поддържат техниката там, никоя голяма верига няма да си позволи да не са точни колонките.Сега ще поясня какво значи "точни" - всеки разходомер на колонката има някакъв процент разлика в показанията, както примерно на бутилката с олио пише 1Л +- 0,2% примерно. Та така и колонката си има някаква точност съответно в "+" и в "-". Когато се настройват се използва съд с вместимост 20 литра (измерен от метрологията, напълно точен). Настройват се в рамките на точността, но в посока "-" - ако за 20Л гориво точността на колонката трябва да е +- 50мл се прави да е -50мл, но винаги в рамките на разрешената точност, иначе санкциите са големи. Можете да сте напълно спокойни, никой не ни набутва с количеството, а с качеството. Сега съм решил да ходя да зареждам в Гърция, да видим как ще върви колата.За газвата колонка ще кажа, че доста често явление е да не затварят поплавъците и бутилката да се напълни до максималният възможен обем, което е сериозен риск за този дето ще кара колата. Самите бутилки се изпитват на налягане от 25 атмосфери, а са предназначени да работят на 12 атмосфери - достатъчно са подсигурени. Друг е въпроса колко от вас, които карате на газ сте минали инстински технически преглед на инсталацията - бутилката се демонтира, изпитва се на налягане, цялата инсталация също се "надува" с азот и ако премине всичко се поставя стикера за технически преглед. Сигурен съм, че не повече от 10% от монтираните газови уредби ще преминат успешно изпитанията.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар