Има ли някой от клуба който е на "ти" с Гражданските. Става въпрос за следното. Брат ми кара една жигула с застраховка в лев инс. Удари го един бастун който има застраховка в бул инс. Та оня е виновен, обаче жигулата (по обясними причини ) няма каско. По каско знам как се завеждат щети. Ама по ГО не знам. Няма да е много обезщетението ама защо пък трябва парите да ги дава брат ми. Та въпроса ми е. Като отиде горе в офиса на Бояна .. какво се прави ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осребряване на щети по ГО ?
Collapse
X
-
Re: Осребряване на щети по ГО ?
////Punto//// написа:Има ли някой от клуба който е на "ти" с Гражданските. Става въпрос за следното. Брат ми кара една жигула с застраховка в лев инс. Удари го един бастун който има застраховка в бул инс. Та оня е виновен, обаче жигулата (по обясними причини ) няма каско. По каско знам как се завеждат щети. Ама по ГО не знам. Няма да е много обезщетението ама защо пък трябва парите да ги дава брат ми. Та въпроса ми е. Като отиде горе в офиса на Бояна .. какво се прави ?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Трябва ти копие от застраховката на виновния и протокол от КАТ. От там нататък в офиса на застрахователя на този дето те е ударил. Там правят няколко фотки на жигулката, пишеш какво се е случило и след 1 месец ще ти платят - няма страшно ще ти платят достатъчно да ремонтираш Жулиета даже ще ти останатPunto SX 1.1 55
Коментар
-
Punto SX написа:Трябва ти копие от застраховката на виновния и протокол от КАТ. От там нататък в офиса на застрахователя на този дето те е ударил. Там правят няколко фотки на жигулката, пишеш какво се е случило и след 1 месец ще ти платят - няма страшно ще ти платят достатъчно да ремонтираш Жулиета даже ще ти останатM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Мога да ти кажа при мен как беше.Значи с предната ми кола спирах на Стоп и един ме удари отзад аз нямах каско и той нямаше при идването на кат се пише протокол и в този протокол се описват щетите и вината на кой е и след това с протокола отиваш във Застрахователната компания на Виновния и от неговата застраховка ти покриват щетите.На мен за Една счупена Броня ми дадоха 200 лв незнам как го бяха изчислили но е Факт.Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
Добре, имам следния уточнителен въпрос. Значи колата е на името на майка ми. А шофьор при птп-то беше брат ми. В протокола от КАТ пише че шофьор е брат ми. Когато се ходи до застрахователя на виновния (БулИнс), кой трябва да отиде. Или няма значение. Майка ми като собственик, или брат ми. Или като е член от семейството няма никакъв проблем?
Коментар
-
////Punto//// написа:Добре, имам следния уточнителен въпрос. Значи колата е на името на майка ми. А шофьор при птп-то беше брат ми. В протокола от КАТ пише че шофьор е брат ми. Когато се ходи до застрахователя на виновния (БулИнс), кой трябва да отиде. Или няма значение. Майка ми като собственик, или брат ми. Или като е член от семейството няма никакъв проблем?Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
Сега от начало като скорошно преминал по мъките на на изплащане на обезщетение по ГО.С протокола за ПТП отиваш при застрахователя на другото МПС.Срока е едноседмичен и гледай да не го изпуснеш.Там си попълваш една молба за оглед и опис на щетите и си насрочвате дата и място на огледа.Ако щетите са големи и не се виждат без да се направи разглобяване на някои възли за да може да се снима или огледа добре се прави и втори оглед. Като на първия протокол се записва че ще има втори оглед и чак тогава го подписваш.В теб остава копие от него.Преди да дойдат е най добре сам да огледаш и да си направиш едно списъче с повредите защото се забравя в бързината.Описват се и най дребните неща.Оценката се прави по цени на ТЮФ според годините на автомобила но не по-малко от 50% от цената.Дори при 50% овехтяване цените са си добри и след ремота даже и хартисват малко.До тук всичко е добре и се държат с теб любезно.Но след това започва ходехето по мъките.За да ти изплатят обезщетението ако е над 500лв. за някои компание е различно но протокола трябва да мине през мякакъв съвет и тем подобни щуротии.Искат и да има влязло в сила наказателно постановление.А в повечето случаи то излиза и след 2-3 месеца поне за в софия.И ако тогава не го е и обжалвал за да мине през съда се чака още толкова и работата става дебела.Сумата се изплаща по сметката на собственика на автомобила ако е обявил такава или на ръка ако няма сметка.Ако все пак е по сметка с всекидневно досаждане ме мотаха 2 седмици.Пожелавам успех в ходенето по мъките на брат ти.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар