Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ Започва да мери грайфери!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да питам , тея 1.6мм като ни спрат с линия ли ще ги мерят!?

Коментар

Шублер?!

Коментар

От кибритчето може- черното на клечката е толко. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

tipo__89 написа:
          Да питам , тея 1.6мм като ни спрат с линия ли ще ги мерят!?
          С конец!!! Ако е с линия ще те ощетят защотото мм са разграфени на около 5 мм от начало. Абе не мога да ви разбера какво сте се панирали, днеска постоянно виждам хора да дебатират тоя въпрос, ама с шублер ли с линия ли, с отвес ли, с пергел ли с какво ще ги мерят. Едва ли има някой да кара с гуми, които имат под 2 мм грайфер. Пък ако има случайно такъв ненормалник по добре да кара каруца не кола.
          Punto SX 1.1 55

Коментар

Хайде внимавайте вече за да не се увеличат темите подобни на "Писаха ми първия акт" или "Вече имам акт".20 лева е глобата за шофьорите, които от 1 ноември до 1 март карат автомобилите си без включени къси светлини през светлата част на деня, припомнят от КАТ. Глобите няма да бъдат налагани през първите десет дни.От 1 до 16 ноември ще се проведе поредната акция
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

как щели кукитата да мерят грайфера....ами те луноходите вече са комплектовани с : шублер за гумите, сантиметър и кантарче за децата, 4Д ехограф - да гледат жените на предните седалки без колан дали са бременни и тест "Шуър чойс", ако им падне акумолатора и не могат да включат ехографа....
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Sure check бре. Sure choice е друго
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                  Sure check бре. Sure choice е друго
                  Леле смех :D :D
                  Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Гумите се мерят с дълбокомер.Има го отпреди 50 години сигурно и не виждам нито нещо странно, нито нещо невъзможно в това да се мерят грайферите на гумите.Лошото е, че това не единствения критерии за една гума, но...
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Видеозон бре. Ехографа е друго.
                      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Видеозон бре. Ехографа е друго
                        ти на мен не така - преди 2 месеца станах за втори път татко, тъй че знам кое за какво е и ше ти кажа че и видеозона е ехограф... виж за шуър чойс-а съм се объркал п.п. виж тук http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=213584.0 за справка!!! по-ги разбират нещата в тоя форум
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Снощи слушах новините по BTV и пак казват, че КАТ ще следят за включени светлини и ще мерят грайфера, който не трябва да е по-малък от 4мм. Също така че и гумите трябва да са зимни. И не мога да разбера тези журналисти малоумни ли са , или се ебават нещо с хората. Защото съм 100% сигурен, че много хора ще отидат и ще си купят нови зимни гуми, въпреки че никой не може да ги задължи да го направят.
                          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
                            ... и ще мерят грайфера, който не трябва да е по-малък от 4мм. Също така че и гумите трябва да са зимни...
                            Не е вярно това, както се изписа последните 2-3 дена по доста форуми, а сутринта гледах в сутрешния блок на БТВ - ще проверяват само за фаровете (което си го има в закона), а за гумите казаха, че: "В европейския съюз са изчислили, че ако зимата се кара със зимни гуми, с грайфер по-голям от 4мм катастрофите значително намаляват"Т.е. за гумите могат да ти се заядат само и единствено грайфера ти е под 1,6мм, но не вярвам да има хора които карат с грайфер под 1,6...Някой колега по-горе беше предоставил линк, заедно с този цитат (ще го повторя):Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм.Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми".

Коментар

Аз само да попитам в коя част на протектора ще мерят дълбочината на грайфера - в средата или по ръбовете отстрани? Защото ако така интерпретират замервателите-полицаи закона то една гума дори на 10 хил.км губи ръба си и съответно всеки шофер ще е в нарушение с изискването на закона от 1,6мм.

Коментар

Мисля, че трябва по средата... те могат да решат и отстрани на борда на гумата да мерят дълбочината на грайфера, ако не са закусили/обядвали, или ако трябва да си купуват нещо, я нов телефон, пералня, подарък на жената и т.н..

Коментар

Working...
                                X