Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ Започва да мери грайфери!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

gamma написа:
    Някой не сме толкова прости
    Това ти прави чест, но една птичка пролет не прави, а в повечето случаи и няколко птички - пак не правят пролет.Имам досег с журналистите - представителни извадки от АП, Труд, 24 часа, Позвънете Новини, Ройтерс преди, Стандарт и Монитор. Неколцина на свободна практика. Повярвай ми - малко сте тези които си ползвате мозъка за друго освен за плънка на главата.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз пък смятам да карам със зимни гуми на предната ос и летни на задната. Дали ще ми е наполовина глобата
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

до сега четох цялата тема....аз снощи взех Синята птица от болницата и вече съм моторизиран.снощи сложих в багажника 4-те зимни гумета и сега в обедната почивка ше ходя да ми ги балансират и монтират...всеки има свое мнение по въпроса за летните и зимните гуми. моето е следното... гумите са наречени зимни, а не снежни... ако бяха снежни - това вече е друг въпрос. аз намирам ОГРОМНА разлика в поведението на колата на пътя по това време на годината с летните и зимните и всичко е в полза на зимните. Предполатам много от вас знаят, че в Бургас има сняг 3-4 дни в годината. но питам аз - за това трябва да си нося зимните гуми в багажника за да не ме изненада ли??? иначе като тръгвам зимата по-надалече, за всеки случай слагам и веригите в багажника...както са казали старите хора - бай бабо да не те срещне мечка....п.п. наистина има значение и възможността и условията за съхранение на летните и зимните гуми.... аз иам мазе 50 кв. м. и не ми е проблем...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Lane Staley написа:
          Аз пък смятам да карам със зимни гуми на предната ос и летни на задната.
          И аз. Още повече - намислил съм го умишлено така защото с нетърпение чакам малкото снежни дни за да се пързалям в завоите.
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Дишайте спокойно.Изискване за зимни гуми с грайфер над 4 мм НЯМА КАТ препоръчват използването на зимни гуми, но не задължават никой да си ги постави.Важи това, което е записано в закона:
            Глава втора ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:9. по колелата и гумите: г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
            Ако има желаещи/невярващи мога да пусна записа
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

То си беше ясно, че това е така , но:"Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм. Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми". При всички положения обаче протекторът на гумата трябва да бъде по-голям от 1,6 мм (което на практика е доста рисково). Гумите освен това трябва да съответстват по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство, както и по тях да няма разкъсвания. Вулканизирани или регенерирани гуми е забранено да се поставят на предните колела. Препоръчително обаче е през зимата да се кара със зимни гуми. Те са направени от по-мека смеска, имат специална форма на протектора, която осигурява несравнимо по-добро сцепление от летните гуми при движение по заснежени и заледени пътища.Опитни шофьори препоръчват всеки водач да разполага с два комплекта от по четири гуми - един летен и един зимен, като по-този начин се избягва неудобството всяка есен и пролет да се сменят джантите. Зимните гуми не бива да се карат през лятото, защото тогава предимствата, които имат при движение върху сняг, се превръщат в техни недостатъци. Освен това се износват по-бързо и влияят негативно върху разхода на гориво. Обикновено те се сменят през пролетта, когато температурата трайно се задържи над 7 градуса по Целзий. Третият вариант са "всесезонните" гуми, които представляват компромис между двата основни типа. От тях обаче в никакъв случай не може да се очакват върхови постижения. Обикновено те са приемливо предложение за шофьори с по-ограничен бюджет, на които не им се налага да карат автомобила си при тежки зимни условия и които не се впускат в "спортни" изпълнения през лятото. Специалистите препоръчват водачите да имат едно наум и да не се подвеждат по името - всъщност няма гума, която да е "всесезонна", т.е. да има качествата на лятната гума през лятото и на зимната през зимата."Източник на инфотоМисля, че няма какво да се допълни като коментар!
              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
              Среден разход на газ

Коментар

Кво да ви кажа, простотии. Във вестниците и по разните сайтове може да пише, че от утре за превишение на скоростта с 30 км/ч КАТ те разстрелват на място, а за превишение с 50 км/ч - те набиват на кол.Това обаче не значи, че такъв закон има. Вестникарите си пишат квото им хрумне, за да си продадат газетите, но в закона за движение по пътищата е написано точно и ясно - изискванията към протектора на гумите са да има поне 1,6 мм дълбочина и през лятото, и през зимата. Това е. Факт.Освен това съм абсолютно сигурен, че цялата тая шумотевица е платена от вносителите на гуми - миналата година яко гризнаха дръвцето и продадоха под 30% от предвиденото.П.П. В Германия миналата година се опитаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми, но не можа да мине през Бундестага(техния парламент). Една от причините да не мине е, че все още В СВЕТОВЕН МАЩАБ НЯМА ТОЧНО УСТАНОВЕН СТАНДАРТ КАКВО АДЖЕБА Е ЗИМНА ГУМА. Засега всичко за търговски трикове и надлъгвания. Например гумите M&S (Mud&Snow), въпреки че има думичката "сняг", изобщо не са зимни.Накрая закона беше приет с йезуитския текст, че "всеки водач е длъжен да кара с гуми, подходящи за конкретните атмосферни условия
                Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Аз съм малко объркан. В един пост 2 страници назад пише, че ако са ти незиправни светлините ти взимат 50лв и 5 точки. А ако не си ги включил ти взимат 20. Е тогава ако чичко полицай, ме спре мен през деня и без фарове, ще ми пише само 20 лева акт!? Преди мисля че вземаха и точки? Другото което силно ме вълнува е: карам си аз през деня, изгаря ми едната крушка на фара и аз няма как да разбера, спира ме полицая и почва да пише акт. Това нещо редно ли е и ако да, то какъв акт ще ми пише - 50лв и 5точки ли?
                  Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

nanio написа:
                    ...... карам си аз през деня, изгаря ми едната крушка на фара и аз няма как да разбера, спира ме полицая и почва да пише акт. Това нещо редно ли е и ако да, то какъв акт ще ми пише - 50лв и 5точки ли?
                    Затова препоръчват да имаш резервен комплект крушки и ако имаш изгоряла и те спре КАТ и нямаш (не знаеш как) с какво да си смениш крушката - наказание, иначе сменяш и продължаваш без глоба. Т.е. не могат да те задължат да имаш в себе си резервен комлект крушки, но ако нямаш и те хванат с изгоряла - и ти гориш.
                    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                    --- в сърцето завинаги... ---
                    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Мисля, че трябва да имаш резервни крушки и габарити.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Днес си купих пълен комплект резервни крушки за всички светлини от едната страна на колата. Значи ако ме спрът с изгоряла крушка и аз имам резервна и я смяня, то няма да отнеса глоба?

Коментар

nanio написа:
                          Днес си купих пълен комплект резервни крушки за всички светлини от едната страна на колата. Значи ако ме спрът с изгоряла крушка и аз имам резервна и я смяня, то няма да отнеса глоба?
                          Естествено, че няма... викаш "А?! О! Не бях видял, сега ще да е станало... вчера вечерта си светеха! Ей сега ги сменям!" - и вадиш от жабката комплекта с крушките... и те ти викат "Айде, бегай и да ги смениш при първа възможност... " щото нали се сещаш, пречиш им на риболова.
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Е то за циркджийските номера е ясно Благодаря за отоговорите. Вече съм спокоен че дори и да ми пишат акт, то той може да "падне" в съда.

Коментар

donnna написа:
                              ...всеки има свое мнение по въпроса за летните и зимните гуми. моето е следното... гумите са наречени зимни, а не снежни... ако бяха снежни - това вече е друг въпрос....
                              Абе то и "културен дом" казват и "хайде деца сядайте на масата" и други подобни ама.......

Коментар

Като гледам само аз не съм драскал в тази тема ,а и какво ли да напиша като колата е обута прилично отпред с Gislaved EuroFrost 3;отзад с Kormoran Snowpro.Ако искат да ме теглят за претоварване на осите,ако искат да ми мерят димноста все ми едно.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X