gamma написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ Започва да мери грайфери!
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
до сега четох цялата тема....аз снощи взех Синята птица от болницата и вече съм моторизиран.снощи сложих в багажника 4-те зимни гумета и сега в обедната почивка ше ходя да ми ги балансират и монтират...всеки има свое мнение по въпроса за летните и зимните гуми. моето е следното... гумите са наречени зимни, а не снежни... ако бяха снежни - това вече е друг въпрос. аз намирам ОГРОМНА разлика в поведението на колата на пътя по това време на годината с летните и зимните и всичко е в полза на зимните. Предполатам много от вас знаят, че в Бургас има сняг 3-4 дни в годината. но питам аз - за това трябва да си нося зимните гуми в багажника за да не ме изненада ли??? иначе като тръгвам зимата по-надалече, за всеки случай слагам и веригите в багажника...както са казали старите хора - бай бабо да не те срещне мечка....п.п. наистина има значение и възможността и условията за съхранение на летните и зимните гуми.... аз иам мазе 50 кв. м. и не ми е проблем...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Дишайте спокойно.Изискване за зимни гуми с грайфер над 4 мм НЯМА КАТ препоръчват използването на зимни гуми, но не задължават никой да си ги постави.Важи това, което е записано в закона:Глава втора ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:9. по колелата и гумите: г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
То си беше ясно, че това е така , но:"Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм. Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми". При всички положения обаче протекторът на гумата трябва да бъде по-голям от 1,6 мм (което на практика е доста рисково). Гумите освен това трябва да съответстват по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство, както и по тях да няма разкъсвания. Вулканизирани или регенерирани гуми е забранено да се поставят на предните колела. Препоръчително обаче е през зимата да се кара със зимни гуми. Те са направени от по-мека смеска, имат специална форма на протектора, която осигурява несравнимо по-добро сцепление от летните гуми при движение по заснежени и заледени пътища.Опитни шофьори препоръчват всеки водач да разполага с два комплекта от по четири гуми - един летен и един зимен, като по-този начин се избягва неудобството всяка есен и пролет да се сменят джантите. Зимните гуми не бива да се карат през лятото, защото тогава предимствата, които имат при движение върху сняг, се превръщат в техни недостатъци. Освен това се износват по-бързо и влияят негативно върху разхода на гориво. Обикновено те се сменят през пролетта, когато температурата трайно се задържи над 7 градуса по Целзий. Третият вариант са "всесезонните" гуми, които представляват компромис между двата основни типа. От тях обаче в никакъв случай не може да се очакват върхови постижения. Обикновено те са приемливо предложение за шофьори с по-ограничен бюджет, на които не им се налага да карат автомобила си при тежки зимни условия и които не се впускат в "спортни" изпълнения през лятото. Специалистите препоръчват водачите да имат едно наум и да не се подвеждат по името - всъщност няма гума, която да е "всесезонна", т.е. да има качествата на лятната гума през лятото и на зимната през зимата."Източник на инфотоМисля, че няма какво да се допълни като коментар!
Коментар
-
Кво да ви кажа, простотии. Във вестниците и по разните сайтове може да пише, че от утре за превишение на скоростта с 30 км/ч КАТ те разстрелват на място, а за превишение с 50 км/ч - те набиват на кол.Това обаче не значи, че такъв закон има. Вестникарите си пишат квото им хрумне, за да си продадат газетите, но в закона за движение по пътищата е написано точно и ясно - изискванията към протектора на гумите са да има поне 1,6 мм дълбочина и през лятото, и през зимата. Това е. Факт.Освен това съм абсолютно сигурен, че цялата тая шумотевица е платена от вносителите на гуми - миналата година яко гризнаха дръвцето и продадоха под 30% от предвиденото.П.П. В Германия миналата година се опитаха да прокарат закон за задължителните зимни гуми, но не можа да мине през Бундестага(техния парламент). Една от причините да не мине е, че все още В СВЕТОВЕН МАЩАБ НЯМА ТОЧНО УСТАНОВЕН СТАНДАРТ КАКВО АДЖЕБА Е ЗИМНА ГУМА. Засега всичко за търговски трикове и надлъгвания. Например гумите M&S (Mud&Snow), въпреки че има думичката "сняг", изобщо не са зимни.Накрая закона беше приет с йезуитския текст, че "всеки водач е длъжен да кара с гуми, подходящи за конкретните атмосферни условияJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Аз съм малко объркан. В един пост 2 страници назад пише, че ако са ти незиправни светлините ти взимат 50лв и 5 точки. А ако не си ги включил ти взимат 20. Е тогава ако чичко полицай, ме спре мен през деня и без фарове, ще ми пише само 20 лева акт!? Преди мисля че вземаха и точки? Другото което силно ме вълнува е: карам си аз през деня, изгаря ми едната крушка на фара и аз няма как да разбера, спира ме полицая и почва да пише акт. Това нещо редно ли е и ако да, то какъв акт ще ми пише - 50лв и 5точки ли?Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
nanio написа:...... карам си аз през деня, изгаря ми едната крушка на фара и аз няма как да разбера, спира ме полицая и почва да пише акт. Това нещо редно ли е и ако да, то какъв акт ще ми пише - 50лв и 5точки ли?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
nanio написа:Днес си купих пълен комплект резервни крушки за всички светлини от едната страна на колата. Значи ако ме спрът с изгоряла крушка и аз имам резервна и я смяня, то няма да отнеса глоба?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Като гледам само аз не съм драскал в тази тема ,а и какво ли да напиша като колата е обута прилично отпред с Gislaved EuroFrost 3;отзад с Kormoran Snowpro.Ако искат да ме теглят за претоварване на осите,ако искат да ми мерят димноста все ми едно.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар