"Освен това, вносителите дето плащали за реклама на зимните гуми ми звучи малко несериозно. Не са ли същите те вносители и на летни гуми?!?
Абе като се замисля те са същите ама като си купиш 2 комплекта гуми а не един - са повече продажбите нали. Така че може и да има маркетингов трик Иначе да съгласен съм че при климатични условия над 0 градуса тоест незамръзнала а само мокра настилка е възможно и лятната гума да спре по-добре.Но при замръзнали участъци и лед гладката лятна гума просто няма как да спре по-добре. То е като асфалта - на грапавия сцеплението е по-добро за разлика от гладкия. А колкото до това защо караме със зимни гуми през зимата - ами изхождаме от там че през по-голяма част от времето пътищата ще са или заснежени или заледени. А не върви да сменяме гуми през 2-3 дена - за това и си караме със зимните. Аз лично ако съм сигурен че темп няма да падат под 0 или ще се случи 1-2 пъти цяла зима за по 1-2 дена не бих сложил зимни гуми никога - но все пак въпреки глобалното затопляне все още не сме в климатичния пояс на Гърция - все още си имаме зима.
Писах преди време за съвет тъй като ми предстои закупуване на гуми за зимата и предложих 3 варианта(две нави зимни отпред а отзад летните, 4 втора употреба зимни, всесезонни). То тогава ме изядоха с парцалите. Едно 99% ме посъветваха задължително 4 нови зимни. А то какво излиза...
Ако ви нацепи някой в багажника друга песен ще запеете
Боли ме дали ще ме нацели, тва не зависи от гумите а от шофиора. ако ще по голи джанти да кара трябва да си прави преценката с ква скорост да се движи. по вашта логика човек който кара с зимни гуми не може да се нацепи отзад...
Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Какво ви става бе хора? Ще се изядете още малко.Всеки има лично мнение и нека не го налага на другите като абсолютно задължително.Закона е ясен. Нали знаете какво пише в него за избора на подходящата дистанция.От тук нататък всеки да кара както си иска щом може да спре навреме.
Днес в големия дъжд спрях при 8 катастрофи, и 8-те от тях бяха удари отзад (неспазване на дистанция). Най-интересното знаете ли кво е - тия отзад във всичките случаи бяха със зимни гуми, а в 7 от 8 случаи тия със сплесканите багажници бяха с летни гуми.Факт.
Както писах преди- зимните гуми сработват на номинална температура за сцепление с асфалт при температура по- ниска от 7 гр.С.Като дойде застудяването- тези с летните гуми спокойно могат да станат фенове на хокея на лед. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
Днес в големия дъжд спрях при 8 катастрофи, и 8-те от тях бяха удари отзад (неспазване на дистанция). Най-интересното знаете ли кво е - тия отзад във всичките случаи бяха със зимни гуми, а в 7 от 8 случаи тия със сплесканите багажници бяха с летни гуми.Факт.
Попрегледах темата отгоре-отгоре ( 4 страници, ебаси... ) и няма как да не кажа, че тезата която застъпваш е най-странната ( меко казано ) на тема "гуми" на която съм попадал
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
pinko не мога да споря с теб защото нямам опит но и на мен ми се струва странна тая работа с зимните гуми да са така зле. Как е възможно всички да са слепи и да вярват на рекламите и т.н. Просто не мога да приема че е само маркетингов трик и начин за лапане на пари и при отрицателни температури спирачния път на зимните да е по-зле от летните. Каква е идеята питам пак. Зимните да се карат само на дълбок сняг ли. И пак казвам - за какво са веригите тогава. Не знам ама нещо не ми се вързва много. Но казваш тестове, работи - звучи сериозно но...
Колеги, въпреки че тези тестове изглеждат достоверни те са правени със съвсем друг клас гуми. Едва ли някой от форума кара с такива гуми ...Не съм специалист, ама би трябвало да има разлика от една гума за 300 лева и друга за 80.Някой виждал ли е (или е правил) тестове с гуми от класа с който караме ние ?Точно на този тест бих повярвал повече ...
Карал съм няколко зими с летни гуми и съм спирал пролетно време с зимни гуми и смело твърдя, че Пинку е прав. Зимните са много гадни на топло време и стават само за сняг.
Някой виждал ли е (или е правил) тестове с гуми от класа с който караме ние ?Точно на този тест бих повярвал повече ...
Това, което казваш наистина е интересно. Но като гледам изказванията на колегите за пореден път се убеждавам, че човек като чете форумите може да бъде тотално заблуден. Айде да не казвам заблуден но поне объркан.
Коментар