Нямаш ли си го в главата каквито и щеш гуми да сложиш на колата все тая. И аз съм от тая категория хора които карат целогодишно със зимни гуми и нямам проблеми. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ Започва да мери грайфери!
Collapse
X
-
В този ред на мисли много са факторите дето оказват влияние на износването на гумите. За щастие си имам и за двете коли топли гаражи за зимата и през лятото пък съответно хладни.Зиме ,лете температурата е 18-20 градуса. Когато ги изкарвам колите за работа съответно като отида в сервиза си ги оставям под едно дърво на сянка .Така ,че никога нито колата нито гумите ми са подложени на пек от слънце ,което е от голямо значение за здравината на каучука.Съответно потеглянето без да пищят гумите ,спирането без да пищят спирачките е добре дошло за гумите. И малко ред и култура в движението по пътищата ето ти я рецептата за запазени гуми съответно и автомобил. :D
Коментар
-
ilko-gd написа:Kuku написа:Аз пък не съм карал със зимни гуми през зимата, повече от три години и не съм имал проблеми, нито със закона, нито с шофиранетоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:............наи-после съмишленици никога не съм карал съм зимна гума па дори и само 1 :DAlfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
напълно съм съгласен с теб, аз настъпвам, но лятото, когато може, а не да си купя зимни гуми и да карам все едно е лято. падне ли сняг, има ли лед очите на 10 и кротичко. и със зимни гуми да съм пак по същата методика ще си карам, а тя се е доказала вече 5 зими сега ще е 6. дано все така да си продължи де, но аз се дразня с това зимни гуми ОООООООООО ЗИМНИ ГУМИ все едно кой знам каква е разликата и дай сеа да си шпоркаме като по чист асфалт- е не става. вече сигурно за 30 път го казвам в този форум, но миналата зима /както обикновенно аз с 4 летни гуми/ ме удариха 3 пъти отзад, не че спирам по-бързо от другите, а другите натискат и се лепят на половин метър щото са със зимни гуми. аз в никакъв случай не съм противник на зимните гуми, но и както каза ти зависи къде кара човек, а аз карам в сф по главните улици и в Бг по големите първокласни/поне/ а за спешни случай си имам вериги, които не може да се сравняват със зимните гуми нито на лед нито на сняг. ае си поговорим сеа за масло или за клапанчетата на чистачките в темата на човекаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
johnfound написа:И мисля, че грайфера трябва да е по-голям от 1.6мм . Всички гуми си имат маркери за износване.Не мисля, че може да има изискване за 4мм грайфер, камо ли пък актове да пишат.Kuku написа:Някой ще ме опъти ли, къде точно пише, че трябва да караме със зимни гуми през зимата?!"ПРАВИЛНИК за прилагане на "Закона за движението по пътищата"....Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:....г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;"bogidar написа:да си купя две зимни за отпред/просто за толкова имам пари/.
Коментар
-
Може да има акция разпоредена със заповед на министъра на вътрешните работи и тези 4мм. може да са опоменати в нея, защото то и за фаровете пре зимата не пише нищо в закона, но е факт Едит: Грешкаааа Чл.70, ал.3, т.2 - от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
Коментар
-
bellew написа:Днес по новините се изтъпанчи говорителката на КАТ София и обясни как от 01.11.2007 КАТ започват проверки за включени фарове, поставени зимни гуми, дълбочина на грайфера 4мм и работещи чистачки. Журналиста/ката трябваше да я попита и коя марка трябва да са зимните гуми, ...
Коментар
-
това за чистачките са само кьрфишеци, който клъвне... по никакъв начин не могат да те задължат да им доказваш че чистачките ти работят! ако сте сигурни че колата ви отговаря на абсолютно всичко, заяжте се , кажете "няма никви чистачки да ти пускам, ето ми го стикера за технически преглед, значи колата ми е изправна!" от там нататъка чистачките задължително трябва да работят само и единствено ПРИ ДВИЖЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ДЪЖД ИЛИ СНЕГОВАЛЕЖ!!! Ако не работят, просто трябва да спрете встрани и да изчакате да спре валежа, или да отстраните проблема ако е възможно. това е въпрос от листовките! посъщата логика могат да ти проверяват какво ли не! но в закона си го пише:Чл. 101.(1) При възникване по време на движение на повреда или неизправност в пътнопревозно средство, която застрашава безопасността на движението, водачът е длъжен да спре ида вземе мерки за нейното отстраняване. (2) Когато отстраняването на повредата или неизправността на място е невъзможно,водачът може да придвижи пътното превозно средство на собствен ход до място за тяхнотоотстраняване, но само след като вземе необходимите мерки за безопасност на движението.(3) Разпоредбите на ал. 2 не се прилагат при следните повреди или неизправности:.... б) не работят стъклочистачките по време на дъжд или снеговалеж;това разбира се противоречи с член 10 алинея 1 точка 6 буква Ж от правилника, ама като знам как се приемат закони и правилници.... на кой му пука, което от своя страна си противоречи със техническия преглед. все пак имаш ли стикер за технически преглед, значи отговаряш на изискванията на правилника, а който ти е преглеждал колата, да отговаря.винаги можеш да кажеш, стига да не вали, че току-що са ти се развалили чистачките, и отиваш към сервиз, което пак ни връща към член 101 от закона, т.е. ако ви напишат акт, в него напишете че сте отивали към сервиз, и не е валяло! няма съдия който да не приеме обжалването по този акт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар