pinko написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ Започва да мери грайфери!
Collapse
X
-
Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
-
Не може да няма еднозначен/верен отговор на въпроса. Неможе един да казва аз карам целогодишно със зимни гуми защото дори на мокро и лятото се държат по-добре само дето се износват по-бързо. От друга страна друг да вика че зимните не стават за нищо освен за сняг. То кво излиза аз нищо не разбирам. Какъв е отговора на въпроса - зимата, като паднат температурите да се слагат ли зимни гуми или не. Каква е идеята да се слагат ако са по зле на всичко друго освен на сняг. То излиза, че възможноста да се пребиеш зимата с зимни гуми е по-голяма отколкото с летни.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Kimi_Raikonen написа:...а запазването на мекостта се определя от по- меката смес- soft на грайфера, който остава мек и при ниски температури, поради състава си от по- "мек" естествен каучук по протектора ...
Коментар
-
Някой може ли ми обясни защо по комунистическо време нямаше зимни нямаше летни гуми .Бяха все един тертип и караш и лятно и зимно време все с едни и същи гуми Важното беше да се преценява обстановката и да се кара нормално. То сега вече ще очаквам да се появят на пазара и пролетни и есенни гуми :D :D
Коментар
-
westdogg написа:charlie написа:AlBundy написа:Да имаш да вземаш, че на 15 градуса на мокро летните ще са по добре от зимнитеBrava 1.4 12V 96г. газ
Коментар
-
коцев написа:То сега вече ще очаквам да се появят на пазара и пролетни и есенни гуми :D :D
Коментар
-
коцев написа:Някой може ли ми обясни защо по комунистическо време нямаше зимни нямаше летни гуми .Бяха все един тертип и караш и лятно и зимно време все с едни и същи гуми Важното беше да се преценява обстановката и да се кара нормално. То сега вече ще очаквам да се появят на пазара и пролетни и есенни гуми :D :DСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Момчета написали сте страхотни работи за летни и зимни гуми! (от които се образовах, за което благодаря) но темата, е че КАТ ще прави проверки на грайфера на гумите ! Аз лично карам с зимни - зимата и с летни - лятото! (мое лично виждане по въпроса)! НО....................кажете ми едно: ама ми го обяснете като на ДЕБИЛ! някой написа по горе,че още не е за зимни гуми, аз съм съгласен и аз още съм с летните и ще сложа зимните когато преценя! ..... та въпроса ми е : мойте летни гуми са чисто нови (на 1000 км.) на 01.11.2007 като ме спре полицаи и ми премери грайфера на (летните) гуми акт ли ще ми напише ???Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
kosta написа:Момчета написали сте страхотни работи за летни и зимни гуми! (от които се образовах, за което благодаря) но темата, е че КАТ ще прави проверки на грайфера на гумите ! Аз лично карам с зимни - зимата и с летни - лятото! (мое лично виждане по въпроса)! НО....................кажете ми едно: ама ми го обяснете като на ДЕБИЛ! някой написа по горе,че още не е за зимни гуми, аз съм съгласен и аз още съм с летните и ще сложа зимните когато преценя! ..... та въпроса ми е : мойте летни гуми са чисто нови (на 1000 км.) на 01.11.2007 като ме спре полицаи и ми премери грайфера на (летните) гуми акт ли ще ми напише ???Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Мхм. А на "зимните" гуми картинката не е "Зима", а снежинка... Айде мола ви съ. Специално така дискутираните гуми са за сняг. Време в което има сняг. А не време в което е СТУДЕНО... Зимата в България, специално Варна в 90% от времето си е студена, а много рядко и снежна... А гарантирам, че с несъобразена скорост и сезонни гуми пак стават произшествия - личен опит. Перфектни "зимни" гуми, 90 км/час, мокър път и изведнъж пряспа сняг и от пряспата - в канавката, ама беше пълна с 1 метър сняг, колата се плъзна по "корем" и се спрях в едно дърво... Гумите - нищо им нямаше, ама кой да ми каже, че за ДА не се пързалям трябва да туря и "зимно" дъно на колата???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Днес по новините се изтъпанчи говорителката на КАТ София и обясни как от 01.11.2007 КАТ започват проверки за включени фарове, поставени зимни гуми, дълбочина на грайфера 4мм и работещи чистачки. Журналиста/ката трябваше да я попита и коя марка трябва да са зимните гуми, че всички да знаем какви точно да си сложим. Аз чета закона, пък и по-горе колега показа извадка и никъде не виждам дефиниция "зимни гуми" и стойност "4мм" или са направили промяна в закона която не е публикувана. Не знам ама аз май нищо не разбирам ...
Коментар
-
msotiroff написа:Не знам за вас. Аз карам целогодишно със зимни гуми и включени фарове. Според мен и през лятото зимната гума спира по - добре. Не искам да спорим по този въпрос и темата да става като тази, просто това е моето лично мнение. Напоследък не задържам една кола много време, но ето как се кара Фиестата вече 4 години (2 от мен и 2 от майка ми):Беше есен, когато я купих - Септември или Октомври, не съм сигурен. Купих й 4 нови зимни гуми с които карах до следващата зима. Предните две ги продадох, с парите купих една нова зимна гума и с мои пари още една нова. Следващата зима същата процедура. Обикновено по - запазените ги оставяме за задните колела, а по износените се продават - винаги има закъсали, които ги купуват... И така веднъж съм се изръсил за 4 нови гуми, а в последствие давам по 80-90 лв. за една нова гума и Фиестичката постоянно се кара с хубави гуми... :Dhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Kuku написа:Аз пък не съм карал със зимни гуми през зимата, повече от три години и не съм имал проблеми, нито със закона, нито с шофиранетоFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар