всесезонните Vredestein Quatrac 2 и Goodyear Vector 5+ са по-добри в зимни условия от редица "зимни" гуми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ Започва да мери грайфери!
Collapse
X
-
Аз понеше съм много тъп искам да попитам - какво отношение има типа гума към спирачния път, при положение, че гумата не приплъзва? Не говоря за крайни случаи на екстремна температура. Но при 5-7 градуса?!?!?!Аз спирам без да мисвирят гумите - т.е. намалявам оборотите им за единица време докато стигнат нула. Чрез спирачката или с двигателя като такава. Как тогава гумата влияе на спирачния ми път?ВАЖНО!Това не е заяждане. Наистина ми е интерсно има ли влияние и ако да, на какво се дължи?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
nikki_sixx написа:GTipo написа:А ако си с нови всесезонни..?BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
blagun написа:nikki_sixx написа:GTipo написа:А ако си с нови всесезонни..?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
pinko написа:За разлика от тебе наистина са специалисти, това е вярно. Преди 2 седмици се върнахх от тестовете на зимни гуми на Аутобилд и ADAC във Финландия и много добре знам как именно колата със зимни гуми влиза в багажника на колата с летни, щото има 8-9 метра по-дълъг спирачен път при МИНУС 7 градуса на сух път и около 10 метра при +1 градус на мокро.Ти си доказателството, че пиарите на концерните си вършат добре работата - нали всяка година трябва да ти продадат 2 чифта гуми. След няколко години ще пуснат и пролетни и есенни гуми и ако успеят да си направят добре рекламата, ти ще си от най-яростните радетели на есенните гуми - "Бъди мъж - сложи есенни гуми и няма да се пързаляш на падналата по пътя шума". Нещо такова ще е посланието на рекламата.Освен това имам да ти кажа и още нещо - аз съм си купил 4 зимни гуми, които струват колкото цялата ти кола (и преди да ме наричаш габровец, провери колко струват 4 зимни гуми Pirelli Sottozero Winter 210 225/45/17). Обаче ще ги сложа чак когато падне снега.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
nikki_sixx написа:blagun написа:nikki_sixx написа:GTipo написа:А ако си с нови всесезонни..?BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Какво ми се нахвърляте бе колеги. Просто права констатация. Преди да купя пунтото карах една жигула. Та хората са казали, който не е карал зимата жигулка с летни гуми, не е никакъв шофер. Та една зима ми се наложи да пътувам извънградско с тази жигулка. Колата ... не знам как я прибрах цяла. На следващата сложих зимни. Колата не само че беше по стабилна и по твърдо стъпваше. За мен разлика има. Като не искаш да взимаш зимни, не зима. Дали са си свършили пиарите работата не знам. Сигурно. Аз не взимам всяка година нито по 2 нито по 4 зими гуми, че да твърдиш че съм ковнал кукичката на производителя. Сега съм с едни марангони на които това ще им е 3-та зима (зима малко силно казано за София) за които графера е намалял само 1-2 мм. Сега е на 6 и малко. Аз ще си сложа зимните гуми, пък който иска да е в опозиция на КАТ нека си пердаши с летните и с нагласата, че летните спират по добре от зимните. Искам да те видя, като ти се наложи по празниците да пердашиш извънградско с летни
Коментар
-
Тази тема май трябва да се заключи вече.Изписаха се толкова излишни мнения и заприлича на типична спам тема.Тема за гуми http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E0%F2%E0Още една тема за гуми http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=2396Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Колеги има значение дали летните гуми са за дъжд или не за да се справят по-добре от зимни. Моите не са с посока и каналите им са симетрични - от ляво изхвърлят водата но от дясно я събират. Много пързул сега в тия мокрежи.sev написа:всесезонните Vredestein Quatrac 2 и Goodyear Vector 5+ са по-добри в зимни условия от редица "зимни" гумиLane Staley написа:Аз понеше съм много тъп искам да попитам - какво отношение има типа гума към спирачния път, при положение, че гумата не приплъзва? Наистина ми е интерсно има ли влияние и ако да, на какво се дължи?
Коментар
-
Immortal написа:Хе хе хе... аз пръв попитах - още на трета страница от този дълъг роман.Отговорът всъщност е, че качеството на гумата не оказва почти никакво влияние върху спирачния път, при условие, че колата е с АБС.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар