Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ Започва да мери грайфери!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В закона не е май посочено къде трябва да се мери и ... пералнята им е в кърпа вързана

Коментар

Ще им плащаме по някоя-друга вносчица За колко километра се изтрива грайфера на ръба? на нова гума

Коментар

Не се изтрива само ако караш направо

Коментар

Добре де, ама къде в закона има термин зимна гума, лятна гума и световноизвестната по нашите географски ширини всесезонна гума ???

Коментар

////Punto//// написа:
            Добре де, ама къде в закона има термин зимна гума, лятна гума и световноизвестната по нашите географски ширини всесезонна гума ???
            Няма
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Колеги днес случайно видях шефа на КАТ и му зададъх и аз въпроса за гумите. Коментара беше че няма такова нещо за дълбочината на грайфера си е 1.6мм. а това за зимните гуми е като на запад заради застраховката. Ако експертите установили еди каквоси нямало да изплащат застраховка но забравих да питам дали се отнася за ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОС или за КАСКОТО.

Коментар

qnisZ написа:
                Колеги днес случайно видях шефа на КАТ и му зададъх и аз въпроса за гумите. Коментара беше че няма такова нещо за дълбочината на грайфера си е 1.6мм. а това за зимните гуми е като на запад заради застраховката. Ако експертите установили еди каквоси нямало да изплащат застраховка но забравих да питам дали се отнася за ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОС или за КАСКОТО.
                Добре това какво означава?!?! Че ако след 09.11.07г. съм с летни гуми с грайфер по-голям от 1.6мм не би трябвало да ми направят нищо, или ще налапам дебелия с тройно по-голяма глоба???????????
                Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
                Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

ls1 написа:
                  Ок, дайте да обобщим. Аз никъде не намерих официално изявление на МВР по въпроса. В смисъл - че ще гледат гумите. Единственото на което попаднах е това:http://press.mvr.bg/News/news071031_07.htmДругото е ето тези препоръки:http://press.mvr.bg/News/news071031_08.htmТова за мен значи официално. В него виждам се говори само за светлини. Някой някъде видял ли е изявление на КАТ, МВР и подобни по въпроса? Ама не журналистически отразявания. Официални изявления, това ни интересува.
                  "Погрижете се да си осигурите подходящи гуми с добър грайфер"Това е от препоръките. Не се казва каква да е гумата всесезонна, лятна, зимна, направена от цървул от пластмаса или квото и да било. По-добре е да си вземете зимни гуми или всесезонни някакви, но ако нямате тази възможност не би трябвало да имате проблем с КАТ дори ако сте с летни гуми. Така го разбирам аз. И все пак като стане голям сняг и улиците не могат да се разринат дори и с зимни гуми да си пак нямаш 100% шанс да се придвижиш.

Коментар

Ама какъв е тоя термин всесезонна гума. Това го има само тук в БГ. На запад си карат с зимни и летни гуми. За да не карат целогодишно с летни гуми сигурно зимните имат по добри показатели на това време. Тука чета мнения на специалисти според които, с летни гуми колата била по устойчива. Е с удоволствие чакам някой летен специалист зимата да спре в мен. Тогава ще се види у приключение. Карал с всесезонни. Е нямам думи. Кви са тия всесезонни гуми? Тва е измислено от някой габровец (да ме прощават габровци ама такава им е славата) да пести пари. Гумите са си зимни и летни и точка!!!

Коментар

////Punto//// написа:
                      Ама какъв е тоя термин всесезонна гума. Това го има само тук в БГ. На запад си карат с зимни и летни гуми. За да не карат целогодишно с летни гуми сигурно зимните имат по добри показатели на това време. Тука чета мнения на специалисти според които, с летни гуми колата била по устойчива. Е с удоволствие чакам някой летен специалист зимата да спре в мен. Тогава ще се види у приключение. Карал с всесезонни. Е нямам думи. Кви са тия всесезонни гуми? Тва е измислено от някой габровец (да ме прощават габровци ама такава им е славата) да пести пари. Гумите са си зимни и летни и точка!!!
                      Всесезонна=лятна с малки разлики. И с летни да е специалиста и със зимни да е пак може да те натресе. Зависи от скоростта. Затова карайте разумно!!!!

Коментар

////Punto//// написа:
                        "За всесезонните гумиНосят се два типа легенди. Често търговецът в желанието си да продаде стоката разказва на клиента, че всяка гума е всесезонна. Това е и най-разпространената неистина. Втората е, че няма такъв тип гуми. Това също не отговаря на реалността.Дори търговец на гуми да отсече
                        Stop giving directions, just say "Follow me."
                        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

////Punto//// написа:
                          За разлика от тебе наистина са специалисти, това е вярно. Преди 2 седмици се върнахх от тестовете на зимни гуми на Аутобилд и ADAC във Финландия и много добре знам как именно колата със зимни гуми влиза в багажника на колата с летни, щото има 8-9 метра по-дълъг спирачен път при МИНУС 7 градуса на сух път и около 10 метра при +1 градус на мокро.Ти си доказателството, че пиарите на концерните си вършат добре работата - нали всяка година трябва да ти продадат 2 чифта гуми. След няколко години ще пуснат и пролетни и есенни гуми и ако успеят да си направят добре рекламата, ти ще си от най-яростните радетели на есенните гуми - "Бъди мъж - сложи есенни гуми и няма да се пързаляш на падналата по пътя шума". Нещо такова ще е посланието на рекламата.Освен това имам да ти кажа и още нещо - аз съм си купил 4 зимни гуми, които струват колкото цялата ти кола (и преди да ме наричаш габровец, провери колко струват 4 зимни гуми Pirelli Sottozero Winter 210 225/45/17). Обаче ще ги сложа чак когато падне снега.
                          Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

////Punto//// написа:
                            Пунто, хайде да долазиш в 21 век най-сетне, а? Щото е смешно да се вика на черното бяло, камо ли сиво...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Коментар

Аз съм объркан малко от цялата дълга тема, но от личен опит се убедих, че зимната гума е много по-добра само на сняг! Днес сложих две зимни гуми и веднага усетих, че са по-шумни!
                                FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
                                FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
                                FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Working...
                                X