Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВНИМАНИЕ - Фалшив Антифриз !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ми уж пише че има антикорозионни съставки
    Nissan Primera 1.6 16v P11
    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Аз днес сипах някъв немски, 14 кинта литъра, червен, не помня дали синтетичен ми казаха или полу синтитичен бил, на -72 ще го тествам и него.
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

spark написа:
        Всеки може да си дръпне по една спринцовка от казанчето и да я тества във фризера/камерата
        Относно замръзването може ама азнтифриза се препоръчва да се сменя на всеки две години или пробег 1+++++ км. ,а не забравяйте ,че има и антикорозионни свойства и предпазва системата от корозия.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз си налях Приста в опаковки на Лукойл. Както съм писал в други теми стоя 12 часа при -27 градуса преди да го сложа (говорим за готов за употреба антифриз, -40 градуса). За тези 12 часа нямаше абсолютно никаква промяна, нито сгъстяване, да не говорим за замръзване.Следващият тест беше след смяната. След като бях карал около 2 дена колата със спринцовка изтеглих от казанчето около 150 мл. и ги сложих за 36 часа във фризера пак при -27 - резултата беше същият, няма сгъстяване или замръзване.Антифриза, който източих беше зелен на цвят, чист си беше. Този на Приста е син, на основата на моноетилен-гликол. Така пише и в книжката.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Sve написа:
            Наистина излиза, че не само температурата на замръзване, а и състава са от голямо значение. Вече година и половина от както налях Paraflu и течността си е съвсем бистра и синя на цвят. Вярно, че е малко по-скъп, но според мен определено си заслужава. Само за сравнение, преди това бях пробвал с някой от "масовите" антифризи от Метро и за няколко месеца заприлича на боза.
            Няма смисъл да се "хабиш" Sve, дървено-гумени глави бол, които като "гризнат дръвчето", (много мразя тези думи) идва прозрението и съответно ореваването на орталъка.Пак ще повторя, това "дръвче" го ядох и аз преди около 10-на години, но поне мога имам оправдание, че тогава интернет нямаше (който да ти даде лукса да не си прочетеш книжката на колата и някой да ти"снесе" инфото на готово, да се мъчи да ти "набие" акъл)!!! Ма ние (дървените кратуни) акъл не вземаме, само пари! Излишно е!Искрени извинения за грубия тон!
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Некачествениат антифриз явно е сериозен проблем Препоръчаите някой добър, да не сипя и аз боза
              http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Антикорозионните свойства също могат да се тестват с подръчни материали. Взимате две еднакви железни пластинки (или каквото и да е от мека стомана), почиствате ги до блясък със ситна шкурка и ги потопявате до половината в две чашки - едната с антифриз, а другата с дестилирана вода (контролна). Оставяте ги за на топло, проветриво място и ги наблюдавате в продължение на примерно едно денонощие.
                Fiat Ritmo 105TC
                1600cc 105к.с.

Коментар

Антифриз, масло и спирачна течност винаги си купувам от доказан производител. Това, че има продукти с няколко левчета по-евтини не ме изкушава.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

за антифриза

Преди на доста места съм търсил антифриз но повечето е нещо не ми вдъхва доверие дори един си купих и като го отворих ми миришеше на АМВ и дори се оваждах на телефоните кадето пишеше все други фирминамерих фирмата неизвесната в нета само го бутилирала уж и ми обяснаваха как и защо мирише на АМВ .Днес и аз направих прочистване на радятора -доколкото може и смених антифриза Източих го от всички маркучи и слагах няколко пъти вода запалих колата и така няколко пъти дано е станало нещо Сложих новия антифриз и сега дано издържи уж на 25 градуса като го мерих .
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Снощи сложих по едно шише антифриз от Петрол и зимна течност за чистачки Мотох на -18С. Сутринта си бяха както трябва.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Re: ВНИМАНИЕ - Фалшив Антифриз !!!

msotiroff написа:
                        fordman написа:
                        Здрвейте колеги,Вчера моята жена купи доста антифриз от МЕТРО за служебните камиони. И>> понеже беше доста евтин веднага подложих на съмнение стоката. Пише,че е концентрат -60. разреден 1/1 - 20. Разредих го аз както пише и хоп във фризера. След няма и 3 часа не само ,че беше замръзнал ами беше и спукал съда в който беше.Температурата беше -18.2. След това сложих и концентрат(-60).В момента пак е замръзнал.Направо е ужасно .Докога ще се продават боклуци, а май сме в Европата.Не знам дали точно тук е мястото на темата, но бих се радвал ако предпазя дори и един колега от гадното менте.Странния флуид е в бяла туба (ВЕКО) някаква си русенска фирма и в момента май е в прИмоция. Бягайте далече !
                        леле добре че ги споделяш тези неща защото точно преди една седмица си купих същия та даже и го сложих добре че си го написал да го махам на време.Едно голямо БЛАГОДАРЯ.
                        fiat bravo 1.8 gt

Коментар

Има едно голямо "АКО...":1. ако антифриза е менте- едва ли някой ще рискува да го пуска по големите вериги магазини.2. ако някой иска да направи антиреклама на конкуренцията- най- лесното е в авто форуми като нашия, където по закон си вярваме безрезервно, а имаме и много познати за разпространение на антирекламата, а може и течността да си е добра, ама като каже някой че сестра ти е к.рва- иди доказвай после че не е...Сигурно поне 50 000 автомобила са си купили от "менте" антифриза, а знаете ли на колко от тях ще им се спукат блоковете и радиаторите в студа- на 0, най- вероятно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01П.чка им ленина на такива теми за оплюване- има си комисия за защита на потребителите - да се алармират първо, Прокуратура- да се алармира...Направено ли е това- НЕ!NO KOMENT...
                          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                            Има едно голямо "АКО...":1. ако антифриза е менте- едва ли някой ще рискува да го пуска по големите вериги магазини.2. ако някой иска да направи антиреклама на конкуренцията- най- лесното е в авто форуми като нашия, където по закон си вярваме безрезервно, а имаме и много познати за разпространение на антирекламата, а може и течността да си е добра, ама като каже някой че сестра ти е к.рва- иди доказвай после че не е...Сигурно поне 50 000 автомобила са си купили от "менте" антифриза, а знаете ли на колко от тях ще им се спукат блоковете и радиаторите в студа- на 0, най- вероятно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01П.чка им ленина на такива теми за оплюване- има си комисия за защита на потребителите - да се алармират първо, Прокуратура- да се алармира...Направено ли е това- НЕ!NO KOMENT...
                            Кими, сериозно, миналата година наши колеги бяха изпатили от този MOTOX специално и имаше доста голяма тема.Не забравяй, че все пак имахме една много топла зима и "минусовите" дни едва ли не се брояха на пръсти, на 8-ми март се "запихме" на открито в кръчмата под нас .В тази държава какво те учудва? Както го казах и преди в подобна тема, те храните изментариха и ни изтровиха, та с консумативите за колите ли?

Коментар

Ок- утре вземам 1л. концентрат от най- близкия магазин и ако замръзне във фризера- вие първо ще научите, но съм сигурен че няма и ако не замръзне- си го сипвам на колата и съм на 99% сигурен че няма да замръзне, както са сигурни и тези, които пишат че е менте, но все пак за пълна сигурност- чакайте резултат до утре вечер. :D Не трябва в никакъв случай да се изключва и схемата с пакетиране- напр. вземам евтин БГ антифриз на едро и имам форма за издуване на бутилки- по 15 ст. на Lukas( етикета e 20 ст.) и ко проектирам по 4 в цената...за жалост я има и тази схема все още. :D
                              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Няма смсъл да се вкарваш в разходи, ще ти дам тазгодишния "първак", със сигурност няма да замръзне във фризера ти, на дали само това е важно, аз мисля, че НЕ!

Коментар

Working...
                                X