Всеки може да си дръпне по една спринцовка от казанчето и да я тества във фризера/камерата
Относно замръзването може ама азнтифриза се препоръчва да се сменя на всеки две години или пробег 1+++++ км. ,а не забравяйте ,че има и антикорозионни свойства и предпазва системата от корозия.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Аз си налях Приста в опаковки на Лукойл. Както съм писал в други теми стоя 12 часа при -27 градуса преди да го сложа (говорим за готов за употреба антифриз, -40 градуса). За тези 12 часа нямаше абсолютно никаква промяна, нито сгъстяване, да не говорим за замръзване.Следващият тест беше след смяната. След като бях карал около 2 дена колата със спринцовка изтеглих от казанчето около 150 мл. и ги сложих за 36 часа във фризера пак при -27 - резултата беше същият, няма сгъстяване или замръзване.Антифриза, който източих беше зелен на цвят, чист си беше. Този на Приста е син, на основата на моноетилен-гликол. Така пише и в книжката.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Наистина излиза, че не само температурата на замръзване, а и състава са от голямо значение. Вече година и половина от както налях Paraflu и течността си е съвсем бистра и синя на цвят. Вярно, че е малко по-скъп, но според мен определено си заслужава. Само за сравнение, преди това бях пробвал с някой от "масовите" антифризи от Метро и за няколко месеца заприлича на боза.
Няма смисъл да се "хабиш" Sve, дървено-гумени глави бол, които като "гризнат дръвчето", (много мразя тези думи) идва прозрението и съответно ореваването на орталъка.Пак ще повторя, това "дръвче" го ядох и аз преди около 10-на години, но поне мога имам оправдание, че тогава интернет нямаше (който да ти даде лукса да не си прочетеш книжката на колата и някой да ти"снесе" инфото на готово, да се мъчи да ти "набие" акъл)!!! Ма ние (дървените кратуни) акъл не вземаме, само пари! Излишно е!Искрени извинения за грубия тон!
Антикорозионните свойства също могат да се тестват с подръчни материали. Взимате две еднакви железни пластинки (или каквото и да е от мека стомана), почиствате ги до блясък със ситна шкурка и ги потопявате до половината в две чашки - едната с антифриз, а другата с дестилирана вода (контролна). Оставяте ги за на топло, проветриво място и ги наблюдавате в продължение на примерно едно денонощие.
Преди на доста места съм търсил антифриз но повечето е нещо не ми вдъхва доверие дори един си купих и като го отворих ми миришеше на АМВ и дори се оваждах на телефоните кадето пишеше все други фирминамерих фирмата неизвесната в нета само го бутилирала уж и ми обяснаваха как и защо мирише на АМВ .Днес и аз направих прочистване на радятора -доколкото може и смених антифриза Източих го от всички маркучи и слагах няколко пъти вода запалих колата и така няколко пъти дано е станало нещо Сложих новия антифриз и сега дано издържи уж на 25 градуса като го мерих .
Здрвейте колеги,Вчера моята жена купи доста антифриз от МЕТРО за служебните камиони. И>> понеже беше доста евтин веднага подложих на съмнение стоката. Пише,че е концентрат -60. разреден 1/1 - 20. Разредих го аз както пише и хоп във фризера. След няма и 3 часа не само ,че беше замръзнал ами беше и спукал съда в който беше.Температурата беше -18.2. След това сложих и концентрат(-60).В момента пак е замръзнал.Направо е ужасно .Докога ще се продават боклуци, а май сме в Европата.Не знам дали точно тук е мястото на темата, но бих се радвал ако предпазя дори и един колега от гадното менте.Странния флуид е в бяла туба (ВЕКО) някаква си русенска фирма и в момента май е в прИмоция. Бягайте далече !
леле добре че ги споделяш тези неща защото точно преди една седмица си купих същия та даже и го сложих добре че си го написал да го махам на време.Едно голямо БЛАГОДАРЯ.
Има едно голямо "АКО...":1. ако антифриза е менте- едва ли някой ще рискува да го пуска по големите вериги магазини.2. ако някой иска да направи антиреклама на конкуренцията- най- лесното е в авто форуми като нашия, където по закон си вярваме безрезервно, а имаме и много познати за разпространение на антирекламата, а може и течността да си е добра, ама като каже някой че сестра ти е к.рва- иди доказвай после че не е...Сигурно поне 50 000 автомобила са си купили от "менте" антифриза, а знаете ли на колко от тях ще им се спукат блоковете и радиаторите в студа- на 0, най- вероятно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01П.чка им ленина на такива теми за оплюване- има си комисия за защита на потребителите - да се алармират първо, Прокуратура- да се алармира...Направено ли е това- НЕ!NO KOMENT...
Има едно голямо "АКО...":1. ако антифриза е менте- едва ли някой ще рискува да го пуска по големите вериги магазини.2. ако някой иска да направи антиреклама на конкуренцията- най- лесното е в авто форуми като нашия, където по закон си вярваме безрезервно, а имаме и много познати за разпространение на антирекламата, а може и течността да си е добра, ама като каже някой че сестра ти е к.рва- иди доказвай после че не е...Сигурно поне 50 000 автомобила са си купили от "менте" антифриза, а знаете ли на колко от тях ще им се спукат блоковете и радиаторите в студа- на 0, най- вероятно. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01П.чка им ленина на такива теми за оплюване- има си комисия за защита на потребителите - да се алармират първо, Прокуратура- да се алармира...Направено ли е това- НЕ!NO KOMENT...
Кими, сериозно, миналата година наши колеги бяха изпатили от този MOTOX специално и имаше доста голяма тема.Не забравяй, че все пак имахме една много топла зима и "минусовите" дни едва ли не се брояха на пръсти, на 8-ми март се "запихме" на открито в кръчмата под нас .В тази държава какво те учудва? Както го казах и преди в подобна тема, те храните изментариха и ни изтровиха, та с консумативите за колите ли?
Ок- утре вземам 1л. концентрат от най- близкия магазин и ако замръзне във фризера- вие първо ще научите, но съм сигурен че няма и ако не замръзне- си го сипвам на колата и съм на 99% сигурен че няма да замръзне, както са сигурни и тези, които пишат че е менте, но все пак за пълна сигурност- чакайте резултат до утре вечер. :D Не трябва в никакъв случай да се изключва и схемата с пакетиране- напр. вземам евтин БГ антифриз на едро и имам форма за издуване на бутилки- по 15 ст. на Lukas( етикета e 20 ст.) и ко проектирам по 4 в цената...за жалост я има и тази схема все още. :D
Няма смсъл да се вкарваш в разходи, ще ти дам тазгодишния "първак", със сигурност няма да замръзне във фризера ти, на дали само това е важно, аз мисля, че НЕ!
Коментар