Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВНИМАНИЕ - Фалшив Антифриз !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ВНИМАНИЕ - Фалшив Антифриз !!!

fordman написа:
    Здрвейте колеги,Вчера моята жена купи доста антифриз от МЕТРО за служебните камиони. И>> понеже беше доста евтин веднага подложих на съмнение стоката. Пише,че е концентрат -60. разреден 1/1 - 20. Разредих го аз както пише и хоп във фризера. След няма и 3 часа не само ,че беше замръзнал ами беше и спукал съда в който беше.Температурата беше -18.2. След това сложих и концентрат(-60).В момента пак е замръзнал.Направо е ужасно .Докога ще се продават боклуци, а май сме в Европата.Не знам дали точно тук е мястото на темата, но бих се радвал ако предпазя дори и един колега от гадното менте.Странния флуид е в бяла туба (ВЕКО) някаква си русенска фирма и в момента май е в прИмоция. Бягайте далече !
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Хм , аз имах някакви идеи точно за този антифриз. Някой друг да сподели впечатления ?
    Brava 1.6 ELX

Коментар

Мдаа, а хит-ко ми беше писал, че е много добър... т.е. бил на Приста-Ойл а ВЕКО само го опаковали. Това значи ли, че антифриза на Приста-Ойл (тоя по бензностанциите опакован от Петрол и т.н.) е същия ШИТ.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Абе вие нямате ли си друга работа ,аз тъкмо се връщам вкъщи и гледам във форума и немога да повярвам на очите си купил съм си в събота същият антифриз Хубаво ,че поне не съм го сложил още Благодарско на msotiroff!!! Отивам да си взема друг А според вас може ли да се рекламира в метро този антифриз не заради че съм се набутал ами да не се опари някой наистина
        Nissan Primera 1.6 16v P11
        ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

А бре "ич" нема за е лошо да се хвърли едно око на тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&start=0Там се "дърляхме" общо взето по конспекта: "Толкова ли съм богат, че да купувам евтиното" и "Изберете българското", към последното бих добавил МЕНТЕ!!!
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

kantarev написа:
            Абе вие нямате ли си друга работа ,аз тъкмо се връщам вкъщи и гледам във форума и немога да повярвам на очите си купил съм си в събота същият антифриз Хубаво ,че поне не съм го сложил още Благодарско на msotiroff!!! Отивам да си взема друг А според вас може ли да се рекламира в метро този антифриз не заради че съм се набутал ами да не се опари някой наистина
            Колега ще те затрудни ли и ти да тестваш антифриза ? Да не би да е била някаква дефектна партида ?По принцип едва ли в Метро ще ти приемат рекламацията , обаче в комисията за защита на потребителя най-вероятно ще ти обърнат внимание.
            Brava 1.6 ELX

Коментар

А така какво стана сега:защо Paraflu след като може и качественото Българско?????
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

щото такъв си е зел колегата и е ментак, а не антифриз, ако си беше зел парафлу и се окаже същото ко? аз пък си зех качестевеното българско приста и да ви кажа не замръзна във фризера. а сеа ко стана: защо скъпото парафлу като може и качествоното евтино приста
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  щото такъв си е зел колегата и е ментак, а не антифриз, ако си беше зел парафлу и се окаже същото ко? аз пък си зех качестевеното българско приста и да ви кажа не замръзна във фризера. а сеа ко стана: защо скъпото парафлу като може и качествоното евтино приста
                  И колко по-скъпо е това "парафлу", десетина, двадесетина лева повече... и това за две години?! Много "тънки сметки" ве! 4-5 лева за НЕЗНАЕН СУРОГАТ, срещу 31 лв точно, за пакетирани в метална опаковка 3 литра концентрат, колкото трябва на една средностатистическа лека кола! А бе те с храните и алкохолите ни изтровиха, та с консумативите и горивата за колите ли?!
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                    pakumba написа:
                    И колко по-скъпо е това "парафлу", десетина, двадесетина лева повече... и това за две години?! Много "тънки сметки" ве! 4-5 лева за НЕЗНАЕН СУРОГАТ, срещу 31 лв точно, за пакетирани в метална опаковка 3 литра концентрат, колкото трябва на една средностатистическа лека кола! А бе те с храните и алкохолите ни изтровиха, та с консумативите и горивата за колите ли?!
                    абе прав си в последното изречение
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Почвам и моя да го пробвам
                      ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Наистина излиза, че не само температурата на замръзване, а и състава са от голямо значение. Вече година и половина от както налях Paraflu и течността си е съвсем бистра и синя на цвят. Вярно, че е малко по-скъп, но според мен определено си заслужава. Само за сравнение, преди това бях пробвал с някой от "масовите" антифризи от Метро и за няколко месеца заприлича на боза.
                        FIAT Marea 1.9 / TD75 (11/96)
                        FIAT Punto 1.9 / DS60 (06/99)

Коментар

Всеки може да си дръпне по една спринцовка от казанчето и да я тества във фризера/камерата

Коментар

Колеги,моят антифриз също замръзна(разреден 1:1)за около 2 часа,концентратът не е замръзнал още ,купих си Мotox-72 градуса,Казанлъшки някакъв баща ми го похвали ,че 5 години карал с такъв за около 4лв литъра ама той не замръзна нито 1:1 нито 1:3 :D и даже смятам да заложа следващите пъти на него,а относно Беко ясно е че е по-слабичък и то доста отколкото го дават и въобще не залагайте на него ,защото щом веднъж или 2 пъти се е случило значи може да се случи още пъти ,мале хубаво че не го сложих в събота,че щеше да стане една
                            ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

За тоя Мотох има много писано, яко разяжда глави и блокове... бегай далече от тая марка.

Коментар

Working...
                              X