Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за фотоапарат

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за фотоапарат

    Здравейте колеги.Доколкото знам във форума има запалени фотографи които могат да ми дадат съвет за два фотоапарата.Имам възможност да закупя това http://www.digicam.bg/models-Nikon-D40_Body.html за 545 $или това http://www.digicam.bg/models-Sony-DSC-H9.html за 459 $Ако може дайте съвет кое и по запознатите дали има смисъл добри ли са моделите за тези суми.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    #2
    Според мен Nikon-a е един от най-добрите фотоапарати на пазара. Аз лично бих си взел него, но ми е прекалено голям като рамер.

    Коментар


      #3
      Виж, който и да земеш няма да сбъркаш. Това на пръв план. От друга страна, като гледам как задаваш въпроса става ясно че не си много наясно с материята. Идеята ми е, че това не са малки суми. По важното е да кажеш за какво ще го ползваш за да ти кажа има ли смисъл да даваш толкова пари. Основната разлика между двата модела е че Никона е със сменяема оптика. Този модел е най-ниския клас DSLR, което не означава че е зле. Този обектив(китовия) да ти кажа чесно не го бива. Идеята на DSLR -а е да инвестираш в стъкла(обективи). Ако не смяташ да го правиш то не взимай DSLR. Ако ще щракаш семейни снимки, пейзажи и тем подобни напълно достатъчен е и един апарат в ценови клас от порядъка на 400-500лв. Незнам как е DSC-H9 от личен опит но съм чувал, че новите модели от Н серията не са читави. Като става въпрос за "турбо сапунерка" хората(и аз) препоръчват Panasonic FZ30/50, Fuji 6500fd. Тяхната оптика е в пъти по-добра от китовия обектив с, който се продава Никона, оптична стабилизация, голям оптичен зуум, универсалност.Кажи за какво ще се ползва!
      Fiat Punto 1.7TD

      Коментар


        #4
        Не съм много в час с фотоапаратите, но един колега има D40 и ще напиша какво знам от него за модела:Като цяло е доволен, но има едно но:От този модел Никон започват да си правят оптиките по нова технология - двигателчето за задвижване на автофокуса вече го вграждат в оптиката и поради тази причина старите оптики не стават за този модел, а само новите които са по-скъпички. Другите производители на оптики все още не предлагат много оптики за модела което за някой хора си е проблем.Та с две думи разгледай и цените на оптиките и аксесоарите за двата апарата и тогава вземи решение.
        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

        Коментар


          #5
          Само факта, че на Никона нямаш стабилизация и не можеш да снимаш клипове е достатъчна за избора, според мен!Ето малко повече за Сони - http://www.steves-digicams.com/2007_...mlСпоред мен един Canon S5-IS би ти свършил същата работа и то на цена от около 360$!Успех!
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

          Коментар


            #6
            Не бях догледал в магазина и затова офертата ми се стори привлекателна защото си помислих ,че става въпрос за това http://www.digital-flash.com/catalog...ouble-zoom-kit проверих и установих ,че е само с единия обектив Отказах се не се хабете с мнения.Относно материята вярно не съм много запознат ,но засега ще си снимам с тези които имам Panasonic FZ1 и Sony P43.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

            Коментар


              #7
              Според мен Канон е по-добър избор.Виж този модел:http://www.digicam.bg/models-Canon-EOS-350D.html Дори е като сервизна база е за предпочитане, Никон имат сервиз най-близо в Гърция.... колкото и да е странно

              Коментар


                #8
                Торнадо, какво направи стария и той не е никак лош?
                Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                Porsche 944 S2
                http://www.valmcrae.snimka.bg/
                http://vbox7.com/user:val_mcrae
                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

                Коментар


                  #9
                  Искаш ли да ти го лъзна колко даваш айде на лични ако искаш.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                  Коментар


                    #10
                    Canon 350Д или ако се напънеш за 400Д нама да съжаляваш.
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

                    Коментар


                      #11
                      Тъпо е да се купува Никон, не че са лоши апарати, но имат ЕДИН ГОЛЯМ НЕДОСТАТЪК - ИЗОБЩО НЯМАТ СЕРВИЗ В БЪЛГАРИЯАз, който бях заклет никонаджия цели 20 години, през 2001 г. смених вярата и преминах към Канон. Апропо, същото направиха и Ройтерс, БТА и 99% от вестникарските фотографи. Имам три огледално-рефлексни Канона - 300D, 20D и 5D и една торба обективи към тях - перфектни машинки са. Имам и два Canon Ixus - 55 и 800is.Все пак отчасти си вадя хляба с фотография вече над 25 години (първите си пари с фотография изкарах през 1981 г.) и не смятам за нормално да ползвам апарат, който няма сервиз в България.Не казвам, че са много трошливи, но все пак е електроника и отвреме-навреме си иска да се пипне, иска диагностика, иска калибрация и т.н.Щи опиша процедурата при Никон - апарата отказва, носиш го в т.н. сервиз, които не са нищо повече от приемателен пункт, и после, като се съберат повече апарати, се носят в Солун и се поправят там. В Солун е най-близкия сервиз на Никон. Може и сам да си го носиш, аз навремето така правех - организирах си едно посещение на Солун за 2-3 дни, за да ми оправят апарата. Абе бъди готов средно по 1-2месеца да си без апарат.При Канон процедурата е много по-проста - нещо отказва, носиш го в сервиза София (или го пращаш по куриер) и след средно 2 часа апарата отново е у теб и работи.Ми това е.Затова и твоя въпрос ми звучи така - каква кола да си укупя - такава, която има сервиз в БГ, или такава, при която за най-малкото нещо трябва да ходя до Солун. Би ли си купил кола, която изобщо няма сервиз в БГ?При Олимпус положението е същото - само че разходките се правят до Прага.
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

                      Коментар


                        #12
                        Зимай Никона и не се чуди Аз снимам с D40. Много добър фотоапарат Ако искаш да го използваш за професионална работа зимай D80...

                        Коментар


                          #13
                          Колеги за да не отварям нова тема,направо да си попитам тук.Прочетох тази тема,но тук като гледам си става дума за апарати,които са скъпички за целта за която ми е нужен на мен.Трябва ми фотоапарат,с който да си правя качествени снимки на открито и на закрито и да ми служи вярно,а не да се ядосвам с него.Поразгледах тук там,обаче като не съм много запознат,реших да питам.Показал съм ви няколко в които съм се загледал,но незнам кой от тях си заслужава.Вярно че са с много различни цени и сигурно по-скъпите са по-качествени,но кажете ми кой си заслужава,предложете ми и вие някой който да ми върши работа.http://www.zora-bg.com/main.php?p=pr...ct_id=09027279

                          Коментар


                            #14
                            Последния линк колега е истината няма какво да се чудиш.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                            Коментар


                              #15
                              То и аз предполагам че е така,но повече мнения по-добре.

                              Коментар

                              Working...
                              X