Ами в по крайните квартали и селцата по край Рим в повечето случаи са такива да не кажа че има и доста по мърляви от тази. Е имат си и големите вериги но те са извън застроените части на града.И са си доста луксозно изпълнение.Като цените се различават само в третия знак след запетаята.А относно стигането например в спазването на правилника и културата на движение по пътищата май трябва да се обърнат назад, че да имаме поне мечта да ги стигнем. Но това си е друга тема.
Незнам за Рим, ама ще ти кажа за Неапол, където бях преди известно време! На самия тротоар има 2 колонки за бензин и нафта...нито има отбивка да не пречиш на движението нито нищо, не съм много сигурен, ама мисля, че парите за горивото ги приема автомат.
Слушах едни приказки по форумите, че дизелаците ги карали с олио и им излизало много тънко. Чуха го наште и дигнаха олиото на 3 лв./л. Говорехте, че нафтата е по-евтина и разхода е по-малко - на ви сега . Ще ви видя догодина вас с газта. Ще ви прецакат и вас...
Незнам за Рим, ама ще ти кажа за Неапол, където бях преди известно време! На самия тротоар има 2 колонки за бензин и нафта...нито има отбивка да не пречиш на движението нито нищо, не съм много сигурен, ама мисля, че парите за горивото ги приема автомат.
Същата история е в Рим.Има такива на които колонките са на тротоара и като спреш правиш задръстване.Но никой не ти свирка от зад или да те напсува че трябва да изчаква или нещо такова.Дори и на кръстовище или в друга подобна ситуация.Е за тази толерантност писах по горе просто е изумителна.Тази снимка направих по други причини а не заради табелата с цените.От нея започва една стара част на селцето с едни адски тесни улички по които ако караш ти опират огледалата в къщите.Но ето как изглежда от далече.Не е нужен и коментар. А тя е една от що годе добрите.
Същата история е в Рим.Има такива на които колонките са на тротоара и като спреш правиш задръстване.Но никой не ти свирка от зад или да те напсува че трябва да изчаква или нещо такова.Дори и на кръстовище или в друга подобна ситуация.Е за тази толерантност писах по горе просто е изумителна.Тази снимка направих по други причини а не заради табелата с цените.От нея започва една стара част на селцето с едни адски тесни улички по които ако караш ти опират огледалата в къщите.Но ето как изглежда от далече.Не е нужен и коментар. А тя е една от що годе добрите.
Красота направо!!! Къде точно е правена снимката, кое селце? Май планинско изглежда.Абе не знам ама ако говорим за разликата м/у бензиновия и дизеловия двигател според моите наблюдения само на Фиат е толкова голяма, в харчене на градско и извънгр. От тази гледна точка като си направиш сметката е по-евтино. Но при условие, че си с малък мотор до примерно 1.4 според мен е по-добре да е бензинов.А във връзка с разликата м/у нафта и бензин.......скоро пак ще се изравнят, а може и бензина пак да скочи до небето. Което е убезпокояващо.
Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
Настояща: VW Polo 1.1i '92
Красота направо!!! Къде точно е правена снимката, кое селце? Май планинско изглежда.
Това е на 58 км от центъра на Рим по мерено по шосе.А за планинско не може да се каже защото целия регион на окръг Лацио /казано по нашенски/ където се намира и Рим терена си е такъв с малки възвишения.А бе той се е разположен на склона или склонове на отдавна изгаснали вулкани.Само че в големия град малко трудно можеш да усетиш малките възвишения на фона на тези огромни згради.Спомни си легендата за това как е основан на седемте хълма. Но май да приключвам че с тези снимки оспамих темата на колегата.Може да отворя нова с тази тематика защото съм снимал доста но не лъскавата и представителна част предназначена само за туристите.
Мен адски ме изкефи в Рим, как се престрояват (дори и без мигачи), лудницата е в пъти по-голяма от тук, но никой не псува не свети и не свири. Просто цивилизовани хора, в БУС ленатата никой ама никой не стъпва, макар че нормалната лента е претъпкана от коли...Тук отнемането на предимство е удар по самочуствието, повод за псувни, разправии, а там всеки си знае, че е част от лудницата и всичко е наред. Много сме зле
По точния превод би бил кметство.Защото и пет къщи да се с отделна администрация пак му казват COMUNE.А селцето официлно си го смятат като квартал на столицата.Реално в самия Рим няма да живеят според мен де повече 2 мил. жители а по официална статистика е 7 мил.Но това са всички наслени места в радиус 100 км. че и повече.А и така и не разбрах дали това не е с туристите щото наистина са много.
Коментар