Само на мен ли ми се струва, но днес видях на една бензиностанция че цената на дизеловото гориво (х октана) е по-скъпо от безоловен бензин 95-октана. Май бяха 10 стотинки разлика. Но в полза на бензиновото гориво. Май вече излизаме на печалба, ние с бензиновите коли?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизела по-скъп от бензина!?
Collapse
X
-
А хората продължават да си купуват дизелови автомобили...... Аз лично съм привърженик на бензина (по възможност от тоя скъпия и забранения дето само мотористите си сипват за по макс. 5лв. а аз зареждам догоре За съжаление отдавна нямам вече тая възможност ).Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
Настояща: VW Polo 1.1i '92
Коментар
-
Alex_kk написа:А хората продължават да си купуват дизелови автомобили...... Аз лично съм привърженик на бензина (по възможност от тоя скъпия и забранения дето само мотористите си сипват за по макс. 5лв. а аз зареждам догоре За съжаление отдавна нямам вече тая възможност ).
Коментар
-
Не става дума кой двигател е по-икономичен, а по скоро защо така се промени цената на горивата. Никога преди това дизела не е бил по-скъп от бензина. Дори технологично при получаването на горивата от петрола дизела се пада много по-лесно усвоим. Едва ли не отпадък, заедно с маслата и газьола. А сега излиза че е по-скъп.
Коментар
-
Stilo написа:Не става дума кой двигател е по-икономичен, а по скоро защо така се промени цената на горивата. Никога преди това дизела не е бил по-скъп от бензина. Дори технологично при получаването на горивата от петрола дизела се пада много по-лесно усвоим. Едва ли не отпадък, заедно с маслата и газьола. А сега излиза че е по-скъп.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Колкото повече търсене, толкова по-висока цена (случая с нафтата).Колкото повече спада търсенето, толкова цената спада независимо от качеството на продукта (случая с бензина).Друг е въпроса, че сега съм на вълна покупка на нов автомобил и си мисля, че каквото и да е дизелчето е по-добре - дава 4,4 л/100 извънградско, а градско 6,2 л/100 км., а смесено е 5,1 л. За сравнение за същия автомобил бензиновата версия дава 5.6 л/100 извънградско, а градско е 8.9л/100, а смесено е 6,8 л.Е сега ми кажете какво да си взема? Разликата в цената за същото оборудване, но различните двигатели е 1974 лв.
Коментар
-
lov написа:Ето това ни очаква като цени.Е вярно е и че с цената на нафтата не се е**т.Но това са са актуалните цени на горивата миналата седмица в Рим."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар