Все повече започвам да се убеждавам, че дизеловите двигатели на Фиат са изключително сполучливи... за сметка на бензиновите... Впечатленията са както от собствен, така и от чужд опит. А Вие какво мислите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат - Бензин vs Дизел...
Collapse
X
-
Re: Фиат - Бензин vs Дизел...
msotiroff написа:Все повече започвам да се убеждавам, че дизеловите двигатели на Фиат са изключително сполучливи... за сметка на бензиновите... Впечатленията са както от собствен, така и от чужд опит. А Вие какво мислите?N.Y. State of Mind
-
Re: Фиат - Бензин vs Дизел...
sachma написа:msotiroff написа:Все повече започвам да се убеждавам, че дизеловите двигатели на Фиат са изключително сполучливи... за сметка на бензиновите... Впечатленията са както от собствен, така и от чужд опит. А Вие какво мислите?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Ами аз имам впечатления само от един дизелов фиат и тези впечатления са наистина прекрасни.Като купувах темприерата, всички до които се допитах за мнение каваха следното:"Фиат, и то пък дизел..."Сега, ако има нещо което харесвам в този автомобил - това е именно дизеловия агрегат.Аз съм почитател на дизела заради надежноста.Нещо което определено липсва в бензиновите модели до които съм имал взимане-даване.Е, вярно е че 1,9TD на фиат е малко шумен и в сравнение с мерцедеса трака яко - абе работи много остро.Всъщност преди да се кача в дизелов мерцедес това изобщо не ми правеше впечатление...Обаче пък фичо върви страхотно и за 3 години наистина не е имало нито един път при който да е имал проблем с запалването или каквото и да било по мотора.Само да уточна че говоря за класически TD.Нито един проблем, с ръка на сърцето го казвам Нямам преки впечатления от "новите" дизели, но това което съм прочел тук ми е напълно достатъчно.И то затвърждава мнението ми че аз никога няма да се кача в JTD.Имам предвид "новите" дизели, независимо дали говорим за JTD, CDI или както там всеки си го нарича.Не говоря и за марка но тук ще се въздържа от коментар Просто ако ще карам кола натъпкана с шибана електроника, предпочитам това да е бензинI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ДА! Това няма да стане спор.Просто дизеловите двигатели на Фиат са здрави, както виждаме от многобройните потребители, които караме дизелаци.Същото мога да кажа и от доста четене и натрупано знание, покрай другите колеги с бензинови двигатели.Единствения "по-слаб" двигател като концепция е може би 1.4/12к, но иначе и другите двигатели са си екстра.И тук вече идваме до въпрос на лично мнение и убеждение.Някой искат да карат дизел, други искат да карат бензин. Въпрос просто как човека се вижда като потребител на дадена технология.От гледна точка на икономия в дизеловия агрегат не е като едно време. Дори цената на дизеловото гориво е по-висока, така, че както казах за мен това си е въпрос на лично убеждение - искам дизел, искам бензин!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
lubobg написа:Да въпрос на личен избор е кой какво ще кара,но някой виждал ли е дизелово Ферари.Повече трябва ли да говорим изобщо?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
blagun написа:Esper написа:Slavi_Lancia написа:Аиде пак се почна.....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар