Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горкото ми компютърче

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На мен стария ми компютър беше 24/7 ... после си взех новия и двата бяха 24/7 ... но на стария му спрях нета, защото както ми казаха от доставчика ми "претоварвах" DNS-а им (как по дяволите с 2 компа ? :D ), прекалено много заявки давал компа ми ... тъй де, двата И сега само единия си работи 24/7 ... от време на време го ресвам като нещо вземе да бъгясва, че тая виста ... а бе случва се и на най-добрия windows ("добър windows" ? измислих нов виц :D )

Коментар

Re: Горкото ми компютърче

Punto SX написа:
      Казах мрежа не и-нет ама както и да е ..................... Щото да съгласен съм и-нета може да си спре и мрежа да си имаш, тогава това не би се отразило на свързаността която показва мрежовата карта, но ако загубиш самата мрежа, няма начин да не се отрази.....................
      Колега, връзката между компа и суича не е и мрежа. Мрежата е съвкупност от компютри свързани по някакъв начин ... и мрежата може също да се разпадне и конекцията лъм суича пак да си я имаш ... объркваш хората според мен.
      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

stenli написа:
        ju написа:
        Моят компютър не е изключван от година... Напоследък си мислех дали няма да му стане нещо... Скоро една позната сподели, че и нейния не бил изключван повече от година и се наложило да се изключи за една вечер и после няма пускане... Може би това е преломния момент ама няма да пробвам...
        За една година сменям почти всичко в компа по два пъти с изключение на хард дискове записвачки захранване. Тия от геймърската индустрия са решили да ни разоряват.
        Не разбрах само да си с актуален хардуер за игрите или от повреди ги сменяш.Защото аз от второто.

Коментар

Моя повече от 10 часа на денонощие не си спомням да е работил.За да не пускам отделна тема - колко горе-долу ток "харчи" компютър с тфт монитор?

Коментар

Coupe_S2 написа:
            stenli написа:
            ju написа:
            Моят компютър не е изключван от година... Напоследък си мислех дали няма да му стане нещо... Скоро една позната сподели, че и нейния не бил изключван повече от година и се наложило да се изключи за една вечер и после няма пускане... Може би това е преломния момент ама няма да пробвам...
            За една година сменям почти всичко в компа по два пъти с изключение на хард дискове записвачки захранване. Тия от геймърската индустрия са решили да ни разоряват.
            Не разбрах само да си с актуален хардуер за игрите или от повреди ги сменяш.Защото аз от второто.
            Само за да е актуален хардуера. Компонентите рядко излизат от гаранция /като се замисля в момента само единия ми хард и едната записвачка са без гаранция/.

Коментар

vital написа:
              Моя повече от 10часа на денонощие не си спомням да е работил.За да не пускам отделна тема - колко горе-долу ток "харчи" компютър с тфт монитор?
              Зависи от компа. Служебния ми харчи около 80W при нормална работа (19" TFT, P4 2,66, 1 GB Ram, VC - Radeon X300, 160 ГБ). Предишния ми домашен комп консумираше 130 W (19" TFT, Athlon 64 3700+, 1 GB, HDD - 320 GB + 80 GB, 7600GT) ...

Коментар

kkp написа:
                ...
                Мерси, точно за служебите ме интересува, че са няколко. Има ли значение колко е захранването(между 350w и 420w). Иначе характеристиките са приблизително същите като на твоето АМД.

Коментар

Консумацията не е пряко свързана с мощността на захранването (тези 350 - 400В са максималната мощност която може да отдаде захранването, които в 90% от случаите са силно завишени и реалната мощност рядко надминава 250Вт), а със консумацията на елементите. Виж тези линкове :http://www.tomshardware.com/2007/10/...ion/page7.html

Коментар

Наложи ми се рестарт заради инсталация на сървис пак.
                    Прикачени файлове
                    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

На мен ми е жал за моя лаптоп..повече от 15 часа не стои включен

Коментар

coolboby написа:
                        На мен ми е жал за моя лаптоп..повече от 15 часа не стои включен
                        Хич не го жали да не е ставал Лаптоп.За какво да го жаля като за две години с тези темппове на развитие на техниката си е направо за коша.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

pr_00f написа:
                          Фотошопа е велико нещо!
                          >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Ами щом така мислиш - проблема си е твой. А той може и да е велик ама аз не знам как да го ползвам.Не ми и влиза в работата. Която е (беше по-скоро) да виждам такива long runs на бозата колкото се може по често.Все пак скрииншота е от сървър а не от работна станция И не е нищо особенно като постижение между другото.п.с. И забележи че съм писал че аз съм го рестартирал. Предполагам че не искаш да ми кажеш че съм лъжец ?
                            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

zarcov написа:
                              pr_00f написа:
                              Фотошопа е велико нещо!
                              И аз точно това щях да кажа :D Мога да ти направя такава картинка с 324185346723 часа работа na PC-то и още 5 пъти по толкова пратени и получени пакети...П.С. Аз не те наричам лъжец, просто такава картинка е напълно възможно да се направи, без особени умения във фотошопа или друга подобна програма...

Коментар

Абе аз ви казвам че този сървър аз съм го инсталирал и вдигал от нулата а и е не е трудно да се сети човек че след като съм го рестартирал аз явно пал аз съм се грижил за него, а вие сте седнали ми говорите за разни програмчета за едитване на изображения.И ме беше много яд че не можах да го докарам до 300 дена да го ...........Виж какво съм написал
                                Пределно ясно е че аз съм го рестартирал, та ми кажете от какъв чеп ми е да едитвам скрииншота ?

Коментар

Working...
                                X