Здравейте колеги. Налага ми се да презалепа една винетка от един автомобил на друг, имате ли идея как да стане това ? Чувал съм че го правят по фирмите за автостъкла но няма как да закараме и двете коли тъй като едната не е в движение. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Презалепване на Винетка. Как ?
Collapse
X
-
С нагряване на лепенката - това е технологията.Най-добре става с пистолет за горещ въздух, сешоар или в краен случай гореща вода.След това едно чисто ново бръснарско ножче се подпъхва между стъклото и лепенката.Започва се от някой ъгъл и се прекарва под цялата лепенка.Трябва да стане бързо, като острието се притиска максимално към стъклото.Вместо бръснарско ножче може да се използва също толкова ново острие за макетно ножче.Новите стикера за ГТП не се отлепват добре и личат дори от самолет За винетките обаче става перфектно.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
При закупуване на винетка първо се изрязва по контура. после се изтрива един черен печат от транспортното фолио, накрая се залепва с мед за стъклото. при нужда се отлепва лесно и се слага на другата кола. Аз така три коли карам с една винетка тази година. Все пак е неправда - не мога и трите едновременно да ги карам Да поясня - залепва се заедно с транспортното фолио!no pain no pain
Коментар
-
Става и като винетката се залепи първо на целуфана на цигарите. След това се изрязва по контура и се залепя с прозрачен силикон на стъклото.Сваля се без проблем без да има нагряване и т.н.Тези силикони които са на киселинна основа се свалят по трудно после от стъклото.Това нещо сме го правили много пъти.Действа безотказно.
Коментар
-
Мота с плюнка я лепя, меда е скъп а и може ти се напълни колата с пчели ако го надушат аз плювна малко и лепна но не я оставям да седи много (повече от седмица) че сама се отлепя иначе, другия вариант я лепях с прозрачното китаиско лепило за хартия в пластмасова тубичка е и се маха лесно от стъклото.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
коцев написа:Големи сте айдуци бре! И после се чудим защо нямало пари да правят хубави пътищаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
коцев написа:Големи сте айдуци бре! И после се чудим защо нямало пари да правят хубави пътищаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар