Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отнемане на 10 точки за радар детектор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отнемане на 10 точки за радар детектор

Взето от Алфа форумаМВР подготвя наредба, която ще влезе в сила до 2 месеца ... В проекта са вкарани и няколко нови нарушения, за които вече ще се отнемат контролни точки. Сред тях е използването на устройство, което предупреждава шофьора, че наблизо има полицаи с радар. Въпреки че това приспособление се продава навсякъде по пазарите, от КАТ твърдят, че то смущава дейността на радарите и е нарушение на правилата. Ако полицаят намери такова в автомобила, ще отнеме цели 10 точки от контролния талон на шофьора. ... http://www.monitor.bg/article?sid=&a...cid=1&eid=1190
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Това пак показва колко са безпомощни гадните куки. Ако направят такова нещо то ще бъде в разрез със закона за далекосъобщенията. В момента за подслушване на полицейските честоти може нищо да не ти кажат, но за радар детектор - глоба. Ами направо затвор предлагам аз - даже разстрел (като вчерашния). Има шофьор - има проблем ... няма шофьор - няма проблем.За пореден път доказват своята некомпетентност пред света. Пасивно устройство смущава радарите им .... плачевно. Това че вече има и доста антирадари по улиците е факт, но това не е причина да ебават редовните шофьори.ПЕ****СИ
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

...а така...а аз тъкмо мислех да пускам тема "Какъв антирадар да сложа на новата кола".....

Коментар

Авео написа:
        ...а така...а аз тъкмо мислех да пускам тема "Какъв антирадар да сложа на новата кола".....
        Kobra
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз съм доволен от моята кобра.Според мен искат да се махнат радар-детекторите, защото в момента лесно можеш да оспорваш акта зато пишеш, че скоростта не е твоята и за доказателство напишеш, че имаш радар-детектор и той не е засякъл нищо.

Коментар

ха хатия пак се изцепихаявно никой от приятелските им кръгове, не се занимава с търговия на тази стока :D
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

колега, как ще пишеш за доказателство, че радар детектора не е писнал баш затва едва ли искат да ги забранят.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Нашите катажии са на принципа "капитан падна ли ми" т.е. чакат да направиш нарушение и тогава ела ми ела къпан г...докато в цивилизованите страни ти казват "внимавай ще направиш нарушение". Това веднъж го коментирах с един приятел майор в районното и той ми отговори " нали и ние хляб трябва да ядем и нас ни питат колко глоби сме направили и защо толова малко". Тези антирадари на практика ти помагат да не правиш нарушение и аз невиждам нищо лошо в това. Друг е въпроса какъв тип е устройството, доколкото знам биват няколко вида единия от които побърква радара им, с подробности не съм запознат.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

коелга, как ти помагат да не правиш нарушения? да не би да ти ограничава скоростта по някакъв начин? помага ама да не те хваната като правиш нарушение
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                    коелга, как ти помагат да не правиш нарушения? да не би да ти ограничава скоростта по някакъв начин? помага ама да не те хваната като правиш нарушение
                    Защо как? Ти като ги усетиш естествено ще намалиш и няма да си в нарушение.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

да де, ама ще намаляш само когато има куки. т.е. в около 1/100 пъти като си в нарушение/поне аз де/
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Авео написа:
                        поста ми е малко , ма да помогна на колегата http://www.radarbusters.com/brandtestingarticle.cfm
                        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

kkp написа:
                          Това пак показва колко са безпомощни гадните куки. Ако направят такова нещо то ще бъде в разрез със закона за далекосъобщенията. В момента за подслушване на полицеиските честоти може нищо да не ти кажат, но за радар детектор - глоба. Ами направо затвор предлагам аз - даже разстрел (като вчерашния). Има шофьор - има проблем ... няма шофьор - няма проблем.За пореден път доказват своята некомпетентност пред света. Пасивно устройство смущава радарите им .... плачевно. Това че вече има и доста антирадари по улиците е факт, но това не е причина да ебават редовните шофьори.ПЕ****СИ
                          Нема ядове. Срещу 20-30 кинта, радар-детектора се вгражда в плафона на колата и господата ушеви пак ще се хванат за палците на краката. Иначе ми е много странно, защо се споменават само радар-детекторите в предстоящите промени при условие, че според ЗДвП, употребата на устройства смущаващи нормалната работа на полицейските радари( предполагам това трябва да е антирадар) се наказва с глоба от 50 лева (ако обаче успеят да докажат, че имам такъв). Е тогава излиза, че ме насърчават да си намеря антирадар, вместо радар-детектор.
                          Настоящата - Ford Focus ST
                          Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                          Франкенщайн - R.I.P.
                          Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Това мисля, че съм го пускал и преди Описанието на радар-детектора е подходящо за "борба" с органите на реда:Не помня точно източника в интернет, но е форум, който няма нищо общо с автомобилите, а аз съм си позволил да редактирам текста, за да е максимално подходящ за ситуацията "Уважаеми г-н. Полицай, устройството което съм закупил и използувам в автомобила си, в своята същност е най-обикновен приемник на високочестотни сигнали, пренасяни от електромагнитни вълни, също както при радио и телефизионните сигнали, и радио и телефизионните приемници. Както правилно забелязахте, употребих думата приемник, която сама по себе си означава, че въпросното устройство е пасивно или казано с други думи, то не излъчва сигнали и не "замърсява" радиочестотния спектър. Принципно, като начин на работа, по абсолютно нищо не се различава от радиоприемникът в колата Ви. Това НЕ Е АНТИРАДАР. Това е индикатор за наличието на контролен уред (радар или доплеров скоростомер на подвижни обекти) и то само приема тяхните сигнали и сигнализира за близост до такъв уред. От казаното до тук следва, че в използването на такова устройство няма нищо неправомерно. Неправомерно и в нарушение на закона би било, устройството да излъчва активно смущаващ сигнал, който да попречи на контролния прибор (РАДАР) на МВР да работи и да отчита правилно скоростта на движещите се МПС. Тогава то би попречило и създавало умишлено затруднения на Вас да извършвате задълженията си. От друга страна, ако устройството излъчваше активно сигнали и не беше лицензирано, като такъв източник (предавател), то щеше да наруши някои основни норми от "Закона за далекосъобщенията" и конкретно частта "Радиочестотен спектър", който от своя страна се котролира от "Комисия за регулиране на съобщенията". Тъй като това е ПАСИВНО устройство - приемник на сигнали в определен диапазон от радиочестотен спектър, това усторйство не подлежи на специално лицензиране, освен на контрол по БДС за евентуално ниво на вредни за околната среда и ползвателя излъчвания. Щом може да се намери в пазарната мрежа, значи такъв контрол върху него е упражнен и никой контролен орган на МВР, включително и Вие, не може да посочи норма, която се нарушава с използуването на този уред. Новогласуваният закон забраняващ използването на подобен уред, в сила от....., е в разрез със "Закона за далекосъобщенията" и това ще бъде основанието, на база което ще оспорвам вашето решение. След като няма нарушена норма, значи няма и нарушение, значи няма и санкция, а всички претенции по този въпрос ще бъдат неоснователни от Ваша страна. Ако все пак решите да се заяждате, то моля да действате по съответната законосъобразна процедура, за да има основание личния ми адвокат да атакува всякакъв вид протоколи, актове и наказателни постановления, и те да бъдат отменени по съответния административен, респективно съдебен ред."За още по-голяма точност, може на места да се редактира и да бъде посочен точно модела на използвания детектор Надявам се да ви бъде полезно

Коментар

Ако го приемат в новия закон това което си написал що го използуват за да си избършат гъ*а. Няма да има полза. Би имало полза ако срещу теб има интелигентен човек, но когато срещу теб човека не е интелигентен - това е безсмислено.За съжаление това няма да е първия БГ закон, който противоречи на друг закон, но това не го прави по-малко задължаващ. Ако закона стане реалност - духаш боба.За тези които не се сещат за пример - веднага давам такъв - Паяците. Нямат право да те принуждават да ползуваш платена услуга без предварително да си се съгласил, но както на всички е известно - правят го.С една дума - живеем в Абсурдистан!

Коментар

Working...
                              X